Reguli de aur pentru prevenirea și tratarea durerilor de spate

dureri de spate

Reguli de aur pentru prevenirea și tratarea durerilor de spate

Deoarece susține părțile inferioare și superioare ale corpului, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că, pe măsură ce îmbătrânești, spatele tău se va simți ușor inconfortabil. Deși suportabilă în unele cazuri, o astfel de durere îți poate limita în cele din urmă mișcarea și numărul de lucruri pe care le poți face.

Spatele tău va începe să devină predispus la dureri cronice dacă ai în mod constant sarcini grele. În afară de asta, poate fi afectat de alți factori, cum ar fi un traumatism sau o vătămare anterioară, sau chiar o anumită afecțiune de care nu ești conștient.
Vestea bună este că majoritatea problemelor și durerilor de spate nu sunt permanente. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a diminua disconfortul și pentru a permite corpului tău să funcționeze la maximum.

Iată câteva sfaturi și indicii care vă te ajuta să te simți mai confortabil:

👉 Fii atent la postura ta
Modul în care stai și mergi în mod regulat va afecta sănătatea spatelui în viitor. Pe cât posibil, ar trebui să ai o postură dreaptă. Aceasta înseamnă să te asiguri că umerii tăi formează o linie dreaptă, că spatele nu este înclinat și că există o arcadă interioară joasă pe zona lombară.
O postură bună te va ajuta la prevenirea în viitor a multor probleme de spate. Cel mai bine este să începi să exersezi poziția cât mai curând posibil.

👉 Nu ridica niciodată greutăți cu mușchii spatelui
O mulțime de probleme ale spatelui provin din faptul că mulți oameni nu știu cum să ridice corect obiectele grele. Dacă ești pe cale să ridici un obiect greu, ghemuiește-te jos și îndreaptă-ți spatele. Asigură-te că (membrele inferioare) picioarele sunt îndoite la maximum. Scopul aici este să îți folosești mușchii picioarelor ca forță motrice pentru transportarea obiectului. Evită să ridici obiectul dintr-o postură înaltă, deoarece aici încep să apară probleme.
În timp ce ridici obiectul, asigurăți-te că menții întotdeauna spatele drept și picioarele încordate. Nu trebuie să simți niciodată presiune sau tensiune pe spate atunci când transporți obiecte grele în mod corespunzător. Această precauție îți face munca mai ușoară, dar, cel mai important, poate preveni probleme majore în viitor.

👉 Consultă un Kinetoterapeut / chiropractician
Aceștia sunt profesioniști din domeniul medical care se concentrează în principal pe problemele de spate și postură. În afară de reglarea spatelui și a posturii, aceștia te pot ajuta să diminuezi durerea pe care o simți și în alte părți ale corpului.

👉 Mănâncă bine – sănătos
Menținerea corespunzătoare a unui interval de greutate este importantă. În mod ideal, ar fi de dorit să rămâi la nivelul mediu al IMC. Cu cât crește numărul kilogramelor, cu atât va fi mai greu pentru spatele tău să le susțină. Consumul unui amestec bun de proteine, fructe și legume te poate ajuta să îți gestionezi greutatea mai eficient.

👉 Fă sport regulat – exerciții kinetice
Este importantă efectuarea unui antrenament de cel puțin câteva minute în mod regulat. Îți recomandăm să nu ridici greutăți decât dacă ești deja familiarizat cu tehnica și ești în forma corespunzătoare. Dacă ești începător, ascultă întotdeauna instructorii – kinetoterapeuții mai întâi, astfel încât să înveți mai întâi cum trebuie să procedezi corect.
De asemenea, merită menționat faptul că încălzirea înainte de antrenament este esențială.
Nu în ultimul rând, trebuie să faci doar ceea ce corpul tău poate face față. Antrenamentul în exces are mai multe dezavantaje.

👉 Dormi corect
Concepția greșită obișnuită este că cel mai bun mod de a dormi este plat pe spate. De fapt, cel mai bun mod de a dormi este pe o parte sau pe burtă. Dacă faci acest lucru, vei reduce stresul pe toată durata nopții. Dacă poți, dormi pe burtă. Poți face acest lucru confortabil punând o pernă sub abdomenul inferior.
Când vine vorba de a dormi corect, este important să ai o saltea bună și o pernă de susținere. Dormitul pe un pat care este prea dur sau prea moale va avea implicații serioase pentru sănătatea spatelui tău. Vestea bună este că există multe saltele și perne care promit un sprijin mai bun al spatelui.
Problema cu durerile de spate este că tind să se înrăutățească în timp. Este foarte recomandat să iei măsurile necesare pentru a atenua durerea cât mai curând posibil. Unele dintre aceste sfaturi oferă soluții pe tot parcursul vieții, dar unele dintre ele oferă doar o ușurare temporară.

Recomandarea noastră este să consulți un profesionist – Kinetoterapeut care să îți verifice spatele pentru a afla sursa durerii, mai ales dacă aceasta este constantă. (Sursa: naturavindecatoare.ro)

Citește și:

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Să fim sănătosi și mereu bucuroși de viața noastră!

Prevenirea și tratarea durerilor de spate
Prevenirea și tratarea durerilor de spate

Related Posts

1 thought on “Reguli de aur pentru prevenirea și tratarea durerilor de spate

  1. In schimb, o alta modalitate de a face miscare este sa exersezi yoga, inotul, mersul pe jos sau ciclismul. Aceste activitati nu numai ca iti vor intari spatele, dar te vor ajuta, de asemenea, la imbunatatirea circulatiei sangelui si eliminarea toxinelor din organism.

    Acest articol ne-a aratat importanta prevenirii si a respectarii regulilor de aur pentru a preveni sau trata durerile de spate! Sunt sigur ca, cu o abordare disciplinata si respectarea sfaturilor prezentate mai sus, putem reduce riscurile de a ne confrunta cu o astfel de afectiune.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: