Medicina viitorului, terapii naturiste, naturale

medicina alternativă naturală

 Există terapeuți care abordează holistic fiecare problemă de sănătate, în procesul de vindecare au în vedere întreaga ființă mintea, spiritul, corpul și emoțiile.

masaj cu gel venin de viperă
terapie cu venin de viperă

În medicina holistică sunt terapii alternative pentru a trata bolile, pacientul este privit ca un tot, ca un întreg invizibil. Metodele holistice se adresează bolnavului și nu bolii. Metodele de prevenire sunt: exercițiul fizic, o gândire pozitivă, alimentația echilibrată, viață ordonată.

Cele mai folosite metode holistice sunt: terapia prin masaj, reflexoterapia, presupunctura, meloterapia, fitoterapia, cromoterapia, homeopatia, naturopatia, balneoterapia, etc.

reflexoterapie cu crema de viperă
terapii cu cremă de viperă

Fitoterapie – medicină pe bază de plante, consiliere, nutriție sănătoasă: programe pentru slăbit, reglarea metabolismului.

Principii ale Medicinei Holistice, terapii naturiste

În primul rând să nu faci rău, alegerea tratamentelor cu zero sau minim efecte secundare. Puterea de vindecare a naturii, folosind metode și remedii în armonie cu procesele naturii.  Aflarea și înlăturarea cauzei, trebuie găsite și înlăturate cauzele: mental, fizic, emoțional. Tratează întreaga persoană, sănătatea și boala sunt afecțiuni ale întregului organism. Medicina preventivă, prevenirea bolilor pentru că un gram de prevenție valorează cât tone de tratament. Starea de bine în care pacientul se simte fericit, pozitiv, activ, înviorat, satisfăcut etc. Terapeutul ca și învățător, relația între pacient și terapeut este spre vindecare.

Cred că medicina alopată are un rol esențial în viața noastră, cred însă că este important să cauți și alte metode de a vă întreține sănătatea corpului și, întărindu-l, să vă păziți de boli.

Diferența dintre medicina alopată și medicina holistică este următoarea: medicina alopată tratează efectul (simptome de natura fizică) în timp ce terapia holistică se concentrează pe cauzele bolilor (dezechilibre la nivelul corpului energetic) și tratează omul ca un întreg (minte, suflet, corp).

Terapeutul reprezintă un ghid în calea către vindecare, unică pentru fiecare dintre noi. Medicina holistică a demonstrat în ultimii ani că reprezintă un suport de încredere pentru tot mai mulți oameni cu probleme cât se poate de diverse. Eu sunt adeptul terapiei holistice, însă nu pot nega utilitatea terapiei alopate.

În cabinetul nostru: oferim servicii de diagnosticare, evaluarea stării de sănătate prin biorezonanță, tratamente naturiste, remodelare corporală, kinetoterapie, masaj, reflexoterapie și fizioterapie.

Medicina naturistă sau medicina naturală sunt produse și metode menite să ne ajute a avea un stil de viață sănătos și o viață fericită pentru noi, familia noastră și pentru orice om.

Terapii: medicina alternativă naturală
medicina alternativă naturală

În medicina naturistă sunt practici medicale care folosesc în scop nemijlocit remedii prevenite direct din natură, aici avem categoria: fitoterapia – terapia cu ceaiuri, terapia cu plante aromate, aromoterapia, terapia cu uleiuri.

Beneficii

Beneficiile medicamentelor naturiste au fost încercate și testate secole de-a rândul. Medicamentele din plante sunt mai eficiente decât cele alopate pentru anumite boli și afecțiuni. Iar eventualele efecte secundare sunt mult mai slabe decât în cazul medicamentelor chimice.

Natura ne pune la dispoziție zeci, sute, mii de remedii pentru majoritatea afecțiunilor de care suferim, și ingredientele necesare pentru prepararea lor. Consider că fiecare pacient are resursele necesare și forța de a depăși boala indiferent cât de gravă ar fi. Consider și sunt conștient că divinitatea prin natură poate vindeca organismul, mintea și sufletul uman, o mică parte este meritul meu pentru reușita tratamentului, ca terapeut am cunoștințe și metodele necesare pentru a ajuta pacientul să-și găsească bucuria, sănătatea și echilibrul pe mai departe.

De la pacient la pacient rezultatele tratamentelor variază ciar și în aceași afecțiune, pentru că fiecare pacient este diferit. De-a lungul anilor, am tratat numeroși pacienți, cu diverse afecțiuni.

Îmi desfășor activitatea cu profesionalism și cu dăruire și cred în capacitatea mea, ca și kineterapeut, de a oferi pacientului respect și un act medical de calitate. Aș putea să scriu mai mult, dar nu văd rostul a scrie și a nu face nimic. Mai bine să tratez fără să mă laud, oricine are nevoie de tratament și îngrijire de maximă seriozitate poate vizita cabinetul nostru pe str. Vasile Alecsandri nr. 84 și poate să se convingă de ce putem și cum abordăm problema.

Related Posts

6 thoughts on “Medicina viitorului, terapii naturiste, naturale

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: