Indigestia după masa de Crăciun!

Adrian Sora

Trucuri pentru a preveni indigestia după masa de Crăciun!

Preparatele nelipsite de pe masa de Crăciun sunt
sarmalele, salata de beouf, piftia, cârnaţii, toba și
friptura de porc sau jambonul.

Masa de Crăciun - sarmalele
sarmalele

Nutriţioniştii avertizează că, dincolo de faptul că aceste feluri de mâncare au multe kilocalorii, ele favorizează şi apariţia indigestiei.

Medicii spun că trebuie să ţinem cont de câteva lucruri esenţiale pentru a preveni această afecţiune des întâlnită în perioada sărbătorilor de iarnă.

Nutriţioniştii recomandă să excludem din alimentaţie mâncărurile bogate în grăsimi „rele”, cu un conţinut caloric ridicat sau intens procesate, precum salamul, crenvurştii, prăjiturile sau preparatele de tip fast-food. Cu cel puţin trei zile înainte de sărbătorile de iarnă

Astfel, organismul va putea face faţă preparatelor tradiţionale de Crăciun, precum sarmalele, răcitura de porc, friptura, caltaboşul, cârnaţii sau toba.

Potrivit nutriţioniştilor, strugurii, ananasul, merele, portocalele, grapefruitul, lamâile, mango, varza, conopida, broccoli, morcovii, ţelina, cartofii fierţi în coajă şi salata verde sunt alimentele cele mai indicate.

Busuiocul, rozmarinul, cimbrul, mărarul şi pătrunjelul sunt condimentele care „antrenează” organismul să facă faţă mesei copioase de Crăciun. Legumele şi fructele trebuie mâncate din abundenţă.

Salatele din crudităţi sunt alegerile potrivite. Nutriţioniştii recomandă o pauză de cel puţin o oră între felurile de mâncare. Faceţi pauze între mese şi evitaţi asocierile greşite între alimente. Friptura de porc nu se va asezona cu o porţie de cartofi prăjiţi.

Sunt contraindicate băuturile care conţin cofeină şi ţigările, deoarece acestea irită esofagul. Apa nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun, aceasta reducând aciditatea  în stomac. Acelaşi efect îl are şi sucul proaspăt din cartof.

Produse lactate probiotice (iaurtul) sunt remedii eficiente împotriva afecţiunilor digestive care apar după petrecerea de Crăciun. Aceste alimente oferă organismului bifidobacterii, bacterii prietenoase, care favorizează procesul de digestie. Acestea se găsesc în mod natural în tubul digestiv, dar sunt distruse de antibiotice şi alte medicamente, de alcool, dar şi de aciditatea gastrică.

Astfel de sfaturi sunt susţinute şi de kinetoterapeuți pentru a îndruma populaţia spre urmarea unei diete sănătoase chiar şi în perioada sărbătorilor.

Citește și Indigestia „durerea de burtă”, cauze, simptome  

  În Spania, jamonul (jambonul) înseamnă ospitalitate. Jambonul este însăși Spania. Dintre toate tipurile de jambon ale Europei, cel din Spania este considerat a fi cel mai de calitate.
Jambonul este mândria Spaniei. Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

masa de Crăciun
masa de Crăciun

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: