Exerciții pentru un păr mai bogat

Poziții inversate

7 exerciții pe care le puteți face pentru a avea un păr mai bogat

 Exerciții pentru un păr mai bogat:   Părul poate fi adesea foarte greu de întreținut și, pentru a-l menține în formă, femeile caută în mod constant produse noi care să-i confere un aspect mai bogat. Cu toate acestea, trebuie să știți că există câteva exerciții simple pe care le puteți face singuri, acasă, care vă pot ajuta și în acest sens.

Astăzi, TU Știai? va evidenția exerciții, precum poziții și masaje, care pot face minuni pentru părul tău.

1. Încălzirea scalpului

Exerciții pentru un păr mai bogat
Exerciții pentru un păr mai bogat

Pentru creșterea părului, circulația sângelui la nivelul scalpului este esențială și puteți îmbunătăți această circulație cu exerciții simple de masaj al scalpului. Puteți face cu ușurință aceste lucruri chiar acasă.

 1. Începeți la coroana capului și începeți să vă frecați degetele în scalp, în mișcări circulare.
 2. Continuați să masați părțile și spatele, în același mod, timp de aproximativ 5-10 minute pe zi.

De asemenea, puteți face cu ușurință câteva exerciții ale scalpului fără a folosi mâinile.

 1. Ridicați sprâncenele cât de sus puteți și rămâneți în această poziție timp de 2 minute înainte de a reveni la poziția de repaus.
 2. Încruntați-vă sprâncenele cât mai sus, rămânând în acea poziție timp de 2 minute înainte de a reveni la poziția de repaus.
 3. Ridicați sprâncenele cât de sus puteți și rămâneți în acea poziție timp de 3 minute înainte de a reveni la poziția de repaus.

De asemenea, puteți folosi vârfurile degetelor pentru a întinde pielea scalpului. Pur și simplu așezați degetele pe frunte și împingeți-le și îndepărtați-le unul de celălalt.

În afară de promovarea creșterii părului, acest lucru poate, de asemenea, ameliora tensiunea și stresul.

 

2. Masaj indian la nivelul capului

Masajul indian al capului este o practică antică bazată pe Ayurveda, care are o vechime de peste 1.000 de ani. Acest masaj implică mișcări ritmice către puncte de acupresiune, care sunt numite în mod tradițional puncte Marma.

 1. Împingeți ușor degetele cu ambele mâini pe scalp și frecați – repetați acest proces de 2 sau 3 ori, cu orice presiune vă simți bine.
 2. Apucați-vă părul cu mâinile și trageți-l ușor pentru a îndepărta tensiunea de la nivelul scalpului.
 3. Cu ajutorul podului palmelor, strângeți-vă tâmplele, iar cu vârful degetelor orientate în sus, faceți mișcări lente, circulare.
 4. Masați gâtul, de la umeri până la ceafă, pe ambele părți. Repetați acest proces de mai multe ori.
 5. Masați cu degetele mari, făcând mici cercuri pe spatele capului, unde baza craniului se întâlnește cu coloana vertebrală. Din nou, mențineți presiunea la un nivel confortabil.
 6. Apoi, treceți la umeri, cu o mână pe umărul opus, strângeți mușchiul de la baza gâtului până la vârful umărului, apoi coborâți pe braț până la cot. Faceți acest lucru de 3 ori înainte de a trece pe celălalt umăr. Apoi, neteziți umerii cu mișcări circulare mari în aceeași zonă.
 7. Finalizați prin frecarea mâinilor prin părul dvs. din fața capului până la baza gâtului. Repetați de câteva ori și ați terminat!

În afară de a fi o practică excelentă pentru a-ți păstra părul mai bogat, aceasta reduce și stresul și anxietatea, relaxează mușchii (în special cei de pe față), ameliorează încordarea ochilor și insomnia, restabilește mișcarea articulațiilor și stimulează sistemul imunitar.

3. Exerciții pentru gât

Exercițiile pentru gât sunt foarte bune pentru a încuraja creșterea părului. Pentru a efectua acest exercițiu, pur și simplu efectuați mișcări din față în spate și laterale, ceea ce va determina mușchii gâtului să se întindă.

 1. Ridicați-vă drept cu mâinile în jos într-o poziție naturală.
 2. Mișcați capul înainte și înapoi și extindeți-l cât puteți.
 3. Efectuați aceleași mișcări de extensie, dar lateral, și țineți pe fiecare parte timp de aproximativ 10 secunde.

Întinderea acelor mușchi de la nivelul gâtului, permite eliberarea oricărei tensiuni acumulate și a stresului, îmbunătățind fluxul de sânge și, în final, nu numai că promovează creșterea părului, dar ajută la vindecarea părului deteriorat.

4. Poziții de Yoga

Unele dintre cele mai populare metode de promovare a creșterii părului implică poziții de yoga. Uttanasana, care se mai numește poziția stând aplecat în picioare, stimulează fluxul de sânge la nivelul scalpului. De asemenea, ameliorează stresul, una dintre principalele cauze ale căderii părului.

 1. Stai în poziție verticală, cu mâinile în aer.
 2. Cu genunchii drepți, încearcă să-ți atingi picioarele cu vârfurile degetelor. La început, poate fi dificil de făcut. Dar dacă faceți acest lucru de 5 până la 10 ori pe zi vă va permite să vă îmbunătățiți capacitatea de a realiza exercițiul, iar părul dvs. vă va iubi pentru el.

De asemenea, poate doriți să efectuați Vajrasana sau Postura Diamantului, care ajută la evitarea căderii părului și favorizează creșterea părului. Acest exercițiu trebuie făcut numai după prânz sau cină.

 1. Începeți prin a îngenunchea pe podea, iar fesele să vă atingă călcâiele.
 2. Apoi, țineți-vă mâinile pe coapse și stați în această poziție confortabilă. Scopul este să încercați să rămâneți poziționat în acest fel, atât timp cât puteți.

5. Exerciții de respirație

Anumite exerciții de respirație, cum ar fi Kapal Bhati pranayama, care este o practică efectuată în yoga, sunt foarte bune în promovarea creșterii părului. Kapal Bhati înseamnă „frunte strălucitoare” și puteți efectua cu ușurință acest exercițiu acasă.

Exercițiul de „frunte strălucitoare” implică o serie de inspirări și expirări.
Începeți prin a sta într-o poziție confortabilă cu spatele drept.
Apoi inspirați adânc și, în timp ce faceți acest lucru, trageți stomacul cât mai mult posibil. Mențineți scurt timp expirația și inspirați lung.
Efectuați acest lucru de 20 de ori pentru a finaliza o rundă.
Kapay Bhati pranayama este excelent în consolidarea părului deteriorat și ajută la creșterea părului nou, prin pomparea de oxigen proaspăt la nivelul scalpului. De asemenea, menține rădăcinile puternice ale părului și întârzie colorarea prematură a părului.

6. Poziții inversate

Această metodă de inversare este o tehnică populară pentru stimularea creșterii părului. Această tehnică este compusă din 2 părți. În primul rând, veți efectua un masaj pentru a stimula foliculii de păr. Apoi, a doua parte implică agățarea cu susul în jos pentru a crește fluxul de sânge la nivelul scalpului.

 1. Începeți prin a aplica ulei de măsline, ulei de argan sau ulei de nucă de cocos pe păr și să efectuați un masaj concentrându-vă pe scalp și pieptănându-vă bine părul.
 2. Folosiți-vă degetele pentru a vă masa capul în mod circular, făcând trecerea între o mișcare în sensul acelor de ceasornic și în sensul invers acelor de ceasornic timp de aproximativ 5 minute.
 3. Așezați-vă pe patul dvs. cu capul atârnat și gâtul sprijinit de marginea patului.
 4. Rămâneți în această poziție timp de 4 minute și ați terminat!

După ce au trecut cele 4 minute, manevrați încet capul înapoi într-o poziție naturală și spălați uleiul din păr. Este recomandat să efectuați acest lucru în fiecare zi timp de o săptămână în fiecare lună pentru a stimula creșterea părului. Dacă doriți să faceți pasul suplimentar, puteți să vă măsurați părul în fiecare săptămână și să vă notați progresul.

7. Exerciții Cardio

Un alt mod minunat de a promova creșterea părului este prin efectuarea exercițiilor cardio în mod regulat, iar acestea ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a părului. Un astfel de exercițiu este hop-ul lateral, care, după cum indică numele, implică saltul dintr-o parte în alta.

 1. Începeți să stați drept, cu o distanță de lățime a șoldului între ambele picioare. Țineți brațele așezate ca și cum ați face jogging.
 2. Apoi, aplecați ușor genunchii și săriți în lateral, de la stânga la dreapta.
 3. Continuați repetarea acestui proces.

Modul în care acest lucru contribuie la creșterea părului este datorită eliberării de sebum, o substanță uleioasă care împiedică scalpul și părul să se usuce. Pentru a merge cu un pas mai departe, poate doriți să vă relaxați într-o baie de aburi după ce ați terminat exercițiile fizice, deoarece aceasta crește și mai mult producția de sebum.

Ați încercat vreodată vreunul dintre aceste exerciții? Dacă da, vă rugăm să ne informați în comentarii cum a mers!

Citește și: Tratamente pentru păr

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Sursa: tu-stiai.com

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: