Modificările Codului Rutier.

Modificările Codului Rutier

Modificările Codului Rutier. Permisul se suspendă și dacă ții telefonul în mână! Este foarte important să le cunoaștem

Modificările Codului Rutier – Guvernul a adoptat modificările la Codul Rutier pentru prevenirea accidentelor provocate de șoferi care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc un mijloc de transport, acestea sunt deosebit de restrictive şi vor deveni active la 60 de zile după publicare în Monitorul Oficial.

Astfel, se interzice chiar şi simpla ţinere în mână a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice.

Modificările Codului Rutier. Nerespectarea noilor prevederi din Codul Rutier se va sancţiona cu 4 puncte de penalizare şi amendă cuprinsă între 6 si 8 puncte. De asemenea, vor fi sancţionaţi cu amendă şi conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, adică cei care folosesc biciclete ori trotinete, tractoriștii ori cei care merg pe drumurile forestiere.

În plus, șoferul  care circulă cu un mijloc de transport în timp ce ţine în mână sau foloseşte telefonul, va fi sancţionat cu 4-5 puncte-amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit autorităţilor, folosirea telefonului mobil şi a altor dispozitive electronice de comunicare sau divertisment, în timpul condusului, reprezintă unul dintre principalii factori de distragere a atenţiei pentru conducătorii de vehicule.

Permisul se suspendă și dacă ții telefonul în mână!
Permisul se suspendă și dacă ții telefonul în mână!

Citeşte articolul… Câtă încredere să mai ai în poliția rutieră?!

Modificările Codului Rutier
Modificările Codului Rutier

Photo: 123RF, Sursa – observator.tv. Despre mine Blog despre sănătate și stil de viață. Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: