Câtă încredere să mai ai în poliția rutieră?!

Câtă încredere să mai ai în poliția rutieră?!

Câtă încredere să mai ai în poliția rutieră?! Plecasem liniștit în weekend la o mică relaxare pe Valea Oltului. Drumul era relativ liber, căci m-am simțit inspirat să pornesc la drum de dimineață, chiar eram încântat că reușisem să traversez relativ repede „celebra metropolă” Balș.

Actele la control, vă rog,
Actele la control, vă rog!

Totuși, ca să nu fie totul perfect, la ieșirea din Găneasa îmi apare în față o căruță, pe DN 64. Accelerez, o depășesc, iar peste câteva sute de metri dintr-un logan albastru apare un polițist care îmi face semn să trag pe dreapta.

Am fost tras pe dreapta
Am fost tras pe dreapta

Opresc, el vine la mine și îmi spune că am depășit viteza legală. Conștient că avusesem peste 50 km/h în timp ce am efectuat depășirea, am întrebat totuși cu ce viteză m-a înregistrat radarul.

trag un semnal de alarmă
trag un semnal de alarmă

Polițistul îl strigă pe colegul său aflat în mașină, întrebându-l cu ce viteză am mers, iar acesta îi spune că aveam 81 km/h. Reproducându-mi răspunsul colegului, polițistul mă înștiințează că voi avea de plătit o amendă de 980 lei.

înregistrarea radar

Inițial n-am comentat nimic, însă știind că nu am mers prea tare, mai ales că avusesem căruța în față, parcă nu-mi venea să cred că am depășit 80 km/h. Pentru liniștea mea sufletească îi rog pe cei doi polițiști să-mi arate înregistrarea radar.

După îndelungi insistențe reușesc să-i conving să ne uităm împreună pe filmare. Nu mică mi-a fost mirarea să văd că maximul de viteză înregistrat era 78 km/h și asta pentru doar o secundă, pentru că imediat după depășire redusesem viteza.

Desigur, având mai puțin de 80 km/h, amenda era de 580 lei. Uluit de această întâmplare, nu pot decât să trag un semnal de alarmă pentru toți conducătorii auto să fie vigilenți, pentru că se pare că oamenii legii nu sunt atât de demni de încredere cum ar trebui. Așadar, oameni buni, să fim atenți la drepturile noastre!

Despre mine Blog despre sănătate și stil de viață. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook . Revin cât de curând cu informații noi.

Câtă încredere să mai ai în poliția rutieră?!
Câtă încredere să mai ai în poliția rutieră?!

Related Posts

2 thoughts on “Câtă încredere să mai ai în poliția rutieră?!

Lasă un răspuns