Ritualuri de dimineață

Încălzirea palmelor

„Suntem ceea ce facem într-un mod repetat. Așadar excelența nu este un act, ci un obicei.” -Aristotel

Ritualuri de dimineață – Felul în care pornești ziua, primele gânduri și primele acțiuni pot avea o amprentă evidentă asupra felului în care se va desfășura întreaga zi. Da, felul în care îți organizezi diminețile ar putea să influnțeze starea și energia pentru întreaga zi!

Ce faci imediat după ce te trezești? Ia-ți câteva momente pentru tine și stabilește-ți ritualurile de dimineață. Uite, poate te inspiră ceva din ce fac eu, iar dacă ai deja anumite ritualuri care știi că te ajută, împărtășește-le cu noi. Să ne inspirăm mereu cu bine unii pe ceilalți!

Pe perioada verii în week-end, când sunt foarte mult timp plecat, nu am o oră fixă de trezire. Însă, în general mă trezesc devreme, undeva între 7 – 7.30. Dorm mai puțin, să-mi fac mai mult timp pentru mine. În plus, ador liniștea dimineții, atinsă doar de ciripitul păsărelelor. Ador răsăritul și, ori de câte ori prindem răsăritul, trebui să recunoaștem că primim o energie și un tonus excelent pentru întreaga zi!

  • Deschid ochii cu recunoștință și merg la toaletă;
  • citesc 20 – 30 de minute, dezvolt inteligența spirituală;

Fiecare dimineață pentru mine este foarte importantă pentru că reprezintă o nouă oportunitate de a face lucruri mărețe cu viața mea, o nouă șansă pe care am primit-o pentru a lucra la persoana mea, un nou început care îmi permite să așez cu grijă, cărămidă peste cărămidă, pentru ca într-un final eu și toți cei din jurul meu să ne putem bucura de construcția pe care am clădit-o.

În fiecare dimineață fac același lucruri, din care ies rezultate diferite. În fiecare dimineață am un ritual și astăzi vreau să-ți prezint care este acesta dar, de ce să-ți faci și tu unul și cum o poți face.

De obicei obișnuiesc să lucrez până foarte târziu dar am grijă să mă trezesc atunci când trebuie și când organismul meu este cel mai pregătit.

În fiecare dimineață, imediat cum mă dau jos din pat încep să observ lucrurile pentru care sunt recunoscător. Sunt recunoscător că pot să fac ceea ce iubesc, să-mi generez o principală sursă de venit din asta și îmi iubesc fiecare secundă din viața.

Apoi îmi iau paharul cu apă și mă îndrept spre un loc liniștit din casa mea unde am de ales între citit câteva rânduri dintr-o carte minunată, câteva articole care să mă facă să pornesc ziua cu o atitudine deschisă spre oportunitate sau pur și simplu deschid laptop-ul și încep să scriu, începându-mi ziua cu gândul că voi inspira cel puțin un om.

Ritualuri de dimineață
Ritualuri de dimineață

Cea mai bună tehnică pentru a începe ziua mai bine este să nu îți verifici telefonul mobil sau rețelele de socializare primul lucru când te trezești.

Detensionează-ți zona gâtului / Ritualuri de dimineață

Stai dreapt/ă în picioare și relaxează-ți umerii dându-i în spate, trăgându-ți puțin astfel mușchii gâtului. Folosește-ți partea exterioară a încheieturii mâinii pentru a te masa în partea de sus a cefei cu lovituri foarte slabe.

Dacă loviturile ți se par totuși prea grele de executat sau de suportat, încearcă să apeși în același loc ca și cum ai tăia ceva, cu o ușoară mișcare stânga-dreapta. Dacă faci asta pentru 1-2 minute pe zi e nemaipomenit!

Detensionează-ți zona gâtului
Detensionează-ți zona gâtului / Ritualuri de dimineață

Poate ți se va părea ciudat la început, dar să îți scuturi membrele face ca energia să circule prin întregul corp. Poți s-o faci în timpul oricărui alt obicei pe care-l ai de dimineață: când aștepți să fiarbă apa din ibric de exemplu. Stai cu picioarele depărtate și brațele moi în jurul corpului, apoi începe prin a-ți scutura câte un membru pentru un minut fiecare.

Ai grijă să nu vizezi doar încheieturile, ci și coatele și umerii. La sfârșitul exercițiului ia o gură mare de aer, ridică-ți brațele deasupra capului și întinde-te alternativ în partea stângă și dreaptă.

Mănâncă mai atent – Ritualuri de dimineață

În cât timp terminăm de mâncat și cum respirăm în timp ce mâncăm este extrem de important pentru o digestie sănătoasă. Chiar dacă mâncăm sănătos, faptul că nu mestecăm cum trebuie sau înghițim bucăți mari de alimente ne poate da digestia peste cap și ne poate face mai mult rău decât bine.

Fii atentă la ceea ce ai în farfurie, nu te distrage cu televizorul sau telefonul. Respira corect și mănâncă încet (asta te va face și să te simți plină mai repede). Oxigenul joacă un rol primordial în procesul digestiv.

Încălzirea palmelor

Această tehnică te va relaxa și îți va crea o senzație de relaxare pentru ochi. Cu atât de multe ecrane care ne țin ochii ocupați zilnic și cu atât de multă lumină artificială suportată, ochii noștri devin suprasolicitați. Stai într-o poziție confortabilă și împreunează-ți palmele frecându-le rapid, încălzindu-le.

Următorul pas este să le pui peste pleoapele închise în același timp în care respiri adânc. Căldura se va răspândi și faptul că te vei bucura de puțin întuneric te va ajuta. Poți să faci acest exercițiu chiar înainte de culcare pentru câteva minute și vei avea de asemenea și un somn mult mai liniștit.

Încălzirea palmelor
Încălzirea palmelor – Ritualuri de dimineață

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Să fim sănătosi și mereu bucurosi de viata noastră!

 

Related Posts

2 thoughts on “Ritualuri de dimineață

Lasă un răspuns