Masajul – beneficii pentru sănătate

Masajul

Masajul este un termen general pentru acțiunea de presare, frecare și manipulare a pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor

Masajul de relaxare: masaj adaptat nevoilor corpului tău și care ajută la eliminarea toxinelor, eliberează mintea de stres și răsfață pielea cu uleiuri aromatice.  Tehnicile de masaj sunt realizate în acompaniamentul meloterapiei. Rezultatul scontat presupune stimularea fluxului de sânge și oxigen care aduc corpul într-un echilibru fizic dar și mental.

S-a demonstrat că un masaj poate ajuta, cu siguranță la relaxare, dar aduce le fel de multe beneficii și pentru sănătatea organismului. Procedurile de masaj sunt extrem de variate, de la tehnici ușoare, la cele care presupun presiuni profunde.

💆Masajul terapeutic

Dincolo de ameliorarea unor boli, masajul terapeutic realizat la cabinetul ASKineto aduce beneficiarilor noștri și un sentiment de confort, răsfăț și relaxare.

Masajul terapeutic este indicat, în forma sa de tratament paramedical, pentru zonele tensionate ale musculaturii, contracturi musculare sau atrofii musculare, cu scopul de a îmbunătăți mobilitatea și funcționalitatea zonei afectate.

Masajul anticelulitic și de remodelare contribuie la menținerea unui aspect frumos și sănătos al pielii. Grăsimea este un element important și necesar organismului sănătos, iar celulita apare când repartizarea ei devine inestetică și cu aspect de ,,coajă de portocală”.  Celulita afectează în mare măsură femeile, însă nu numai.

Ca atare, celulita sau aspectul netonifiat al pielii nu este cauzat doar de surplusul de greutate, sunt și persoane cu greutate normală sau chiar subponderale cu celulită localizata pe diverse zone.

Masajul anticelulitic și de remodelare este indicat să completeze și un regim de viață sănătos cu sport și dietă adaptată.

La clinica ASKineto, pe lângă tehnicile clasice de masaj manual anticelulitic se folosesc și aparate: Vacuum Slim Forte Terapia cu vacuum, tratamentul cu tunel cu raze infraroșii, tratamentul prin electrostimulare sau ventuze cu efect vizibil asupra remodelării corporale.

La ce sa să te aștepți când vii la un asemenea masaj? Masajul manual anticelulitic înseamnă diverse tehnici de rulare, compresiune, ciupire urmate de neteziri și masaj mai lent. Pentru cabinetul nostru folosim un ulei anticelulitic personalizat și o cremă remodelatoare anticelulitică cu venin de viperă Slim ce amplifică efectul masajului.

Contrar prejudecăților, masajul de remodelare și anticelulitic nu trebuie să provoace durere și nici vânătăi. Toate aceste tehnici suplimentare se folosesc în funcție și de preferințele beneficiarilor.  Pentru a avea efect, ideal este ca ședințele de masaj de remodelare/anticelulitic să aibă loc de aproximativ 2 ori pe săptămână.

Câteva dintre afecțiunile în a căror proces de recuperare masajul medical este obligatoriu

 • afecțiuni ale aparatului locomotor
 • afecțiuni organice
 • afecțiuni ale sistemului circulator
 • afecțiuni neurologice centrale
 • leziuni ale nervilor periferici
 • leziuni osoase, articulare sau sechele ale acestora
 • leziuni ale mușchilor și ale tendoanelor
 • leziuni ale pielii și ale structurilor conținute de aceasta

Principalele efecte ale masajului medical sunt:

 •  stimularea funcțiilor aparatului respirator
 •  stimularea funcțiilor aparatului nervos
 •  stimularea funcțiilor aparatului vascular
 •  îmbunătățirea somnului și bunei dispoziții
 •  îndepărtarea oboselii musculare
 •  creșterea metabolismului bazal
 •  influențarea funcțiilor organelor interne afectate care se manifestă prin senzații dureroase ale peretelui toracic sau abdominal (zone Head); intervenind prin masaj asupra acestor zone se acționează reflex asupra funcțiilor organelor profunde.

Reflexoterapie

Durerile de la nivelul picioarelor sunt provocate de mersul îndelungat, încălţămintea incomodă, dar şi, de cele mai multe ori, afecţiuni ale organelor interne care transmit semnale de alarmă spre zonele care reprezintă rădăcina omului: tălpile. Fiindcă masajul se realizează în special pe tălpi, dar și pe palme sau lobul urechii, reflexoterapia nu poate fi aplicată persoanelor cu răni deschise sau iritații severe în aceste zone.

Citește și: Reflexoterapia – masajul picioarelor

Citește și: Masajul la gravide

Vrei să cumperi o cremă sau un gel pentru un masaj perfect? Ai venit în locul potrivit! Binecuvântareaplantelor deține cele mai curate și eficiente creme și geluri bio pentru masaj – anticelulitice, antiinflamatoare sau pentru îngrijirea tenului ori a picioarelor cu varice. Acestea pot fi folosite oriunde pe corp (la exterior) și au efecte benefice asupra pielii.

De la creme de masaj pentru corp până la creme și geluri cu efect imediat terapeutic, la noi găsești soluția potrivită. Acestea au totodată efect medical, hidratând și regenerând țesutul pielii datorită ingredientelor de calitate superioară pe care le conțin.

Profită acum de ofertele noastre și cumpără crema pentru masaj care ți se potrivește la cel mai mic preț, de pe Binecuvîntareaplantelor! Pentru orice nelămurire mă puteți apela cu încredere la numărul de telefon 0761911697 sau la adresa de email adriansoraa@yahoo.com

CREDIT: Wavebreakmedia-Depositphotos

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: