Reflexologia te ajută să scapi de durere

Masajul palmelor și degetelor

Harta organelor interne din palme.

Masajul palmelor și degetelor – Harta organelor interne din palme este folosită de mii de ani de medicina asiatică. Potrivit acesteia, fiecare organ are un punct activ în palmă sau în degete, iar, dacă le masezi într-un anumit fel, le poți îmbunătăți funcționarea.

Harta organelor interne din palme poate fi foarte utilă pentru cei care suferă de diverse afecțiuni. Printr-un simplu masaj se pot ameliora dureri sau anumite disconforturi. ASKineto! îți spune cărui punct din palmă sau din degete îi corespund oraganele interne și cum trebuie să-ți masezi zona respectivă pentru a te simți mai bine.

Există dovezi care demonstrează că reflexoterapia în palme a fost folosită încă din anul 4000 î.Hr. în China și Egipt. Acest tip de terapie este utilizată de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii și poate fi realizată atât prin automasaj, dar și de către un terapeut.

Cum îți masezi mâna ca să scapi de durere

Dacă vrei să-ți faci singur masaj, pune un prosop sub mână pentru a o susține. Trebuie să folosești arătătorul sau degetul mare pentru a exercita presiune. Le poți folosi pe ambele deodată. Fie presezi direct, fie faci cerculețe mici cu degetul asupra zonei. Presiunea trebuie să fie puternică și aplicată între 3-5 secunde. Începe cu mâna dreaptă și după ce ai terminat complet poți să treci la stânga. Începe cu degetul mare și apoi cu restul degetelor. Există și o contraindicație pentru persoanele care au flebotomie (n.r. secționarea unei vene pentru a extrage sânge sau pentru a introduce o sondă).

Potrivit specialiștilor, degetele sunt „legate” de cap și gât, iar masajul lor te va ajuta să elimini dureri, precum cele de cap, de dinți sau de sinusuri. Pe de altă parte, în palme se află puncte active care au legătură cu organele interne. Astfel, uitându-te la palmă, zona de la baza degetelor corespunde cu gâtul, centrul palmei, cu stomacul și ficatul, iar zona de lângă încheietura mâinii, cu sistemul digestiv.

Ce boli ameliorezi prin masajul palmelor și degetelor

Constipație

La degetul arătător, apasă la baza unghiei spre degetul mare. Acesta este corespondentul meridianul intestinului gros și colonului.

Durere în gât

Ține degetul mare de la bază și rotește-l. Trage apoi de el și rotește-l în cealaltă direcție. Realizează aceeași mișcare de rotație în ambele sensuri, dar, de data asta, mergând cu o falangă mai sus. Realizează același proces la toate degetele.

Durere de sinusuri și de cap

Apasă vârful degetului mare într-o mișcare de pulsație pe toate părțile. Repetă procesul pentru fiecare deget.

Durere de umeri

Freacaă baza degetului mic pe ambele părți.

Durere de spate

Aplică presiune pe degetul mare de la vârf până la bază.

Insomnie

Apasă presiune în centrul degetului mare, unde avem amprenta timp de 45 de secunde. Repetă de 2-3 ori pe zi.

Libidou scăzut

Mișcă încheietura fiecărei mâini de douăzeci de ori de 2-3 ori pe zi.

Masajul palmelor și degetelor
Masajul palmelor și degetelor

AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ

Evaluarea și stabilirea planului terapeutic este gratuit! Dacă ți-a plăcut acest articol, dă like paginii noastre de Facebook  și abonează-te la newsetter (în sidebar, pe partea stângă) și o să găsești mai multe informații, despre serviciile și noutățile Centrului nostru .

Related Posts

5 thoughts on “Reflexologia te ajută să scapi de durere

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: