Masajul cu pietre calde, o binecuvântare pentru corp și suflet !

Masajul cu pietre calde

Pe acest blog găseşti mai multe articole despre masaj. Azi vreau să-ţi vorbesc despre beneficiile pentru sănătate ale masajului cu roci vulcanice. Acestea sunt doar câteva dintre ele:

Masajul cu pietre calde  –  Masajul cu roci vulcanice se numară printre cele mai cunoscute și apreciate terapii prin masaj practicate în clinici, centre de înfrumusețare și masaj, centre SPA din întreaga lume, în special datorită efectelor deosebite obținute.

Masajul cu pietre calde, denumit și terapia geotermală, este una din cele mai moderne tehnici de detoxifiere, relaxare și reechilibrare energetică a corpului.

Masajul cu pietre vulcanice, numit și masajul cu pietre calde, este una dintre tehnicile terpeutice foarte vechi folosite pentru relaxare, echilibrare energetică și detoxifiere, care a fost introdusă și în centre și cabinete speciale din întreaga lume la începutul anilor `90. Această terapie diferă de clasicele masaje datorită elementelor care o compun – apă, roci, uleiuri aromate și căldura degajată.

Tehnica își are originea în vechile culturi chinezească și indiană. Aceasta combină efectele masajului cu cele ale căldurii aplicate în punctele energetice ale organismului.

Cele mai folosite pietre sunt cele negre, vulcanice, cunoscute pentru multiplele efecte benefice pe care le oferă. Pietrele au diferite forme și mărimi, în funcție de zona pe care urmează a fi aplicate. De exemplu, pietrele rotunde sunt folosite pentru masajul mâinilor, cele lunguiețe pentru zona gâtului, iar cele fine pentru spate și zona cervicală (ceafa). Înainte de utilizare, pietrele trebuie încălzite 25 – 30 minute într-un recipient special.

Este un procedeu indicat atât pentru menținerea stării de sănătate, cât și pentru rezolvarea unor afecțiuni datorate stresului, afecțiuni degenerative, locomotorii etc. De asemenea, este un procedeu de dezintoxicare al organismului.

Terapia se bazează pe existența unor puncte energetic chakra, sapte la numar, poziționate de-a lungul canalului central al corpului și conectate cu anumite organe ale acestuia. Pietrele devin intrări și ieșiri de energie, realizând o conexiune între toate punctele energetice ale omului.

Se folosește masajul activ și cel pasiv; în cadrul masajului pasiv, pietrele sunt nemișcate, unele fiind plasate direct pe masa de masaj, altele fiind poziționate în diferite puncte energetice ale organismului. Masajul activ constă în manevrarea pietrelor prin alunecare de-a lungul fibrelor musculare, cu scopul de a îmbunătăți ciculația sangvină și limfatică.

Se masează corpul cu ulei aromat, pentru a ușura alunecarea pietrelor. Căldura relaxează și ne scapă de dureri. Pacienții sunt de părere că este mult mai plăcut și mai relaxant decât masajul clasic, obișnuit.

Îți mulțumesc pentru cadou! Îmi este foarte plăcut să știu că îmi cunoști atât de bine preferințele, iar cadoul tău mi-a adus multă bucurie! & Magazin ONLINE  Binecuvantarea Plantelor

Masajul cu pietre calde –  Masajul este potențat și de folosirea aromoterapiei și meloterapiei

Recomandările masajului cu pietre calde sunt :

 • Detoxifierea organismului
 • Probleme reumatismale cum ar fi artozele sau artritele – se observă o ameliorare
 • Probleme circulatorii
 • Dureri de spate
 • Dureri musculare
 • Stările de stress, tracasare, anxietate, insomnii

Printre beneficii amintim:

 • Favorizarea transpirației, care are ca rezultat eliminarea toxinelor din organism
 • Relaxarea și restabilirea echilibrului energetic al corpului
 • Calmarea durerilor de coloană
 • Calmarea durerilor musculare, articulare, reumatice
 • Tratarea insomniei
 • Stimularea circulației sângelui
 • Tratarea anxietății
 • Relaxarea

Printre contraindicații se numară: femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele cu epilepsie.

Masajul se efectuează de la periferie spre centru.

Este normal ca după o ședință de masaj să te simți relaxat/ă, mulți pacienți chiar adorm. Somnul de după masaj accentuează efectele benefice. Este necesar ca după masaj pacientul să bea o cantitate de apă suplimentară pentru a rehidrata organismul. În acest fel se stimulează și eliminarea de toxine.

Efectele de relaxare se văd chiar de la prima sedință !

În tradiția asiatică există 7 chakre sau puncte energetice care se găsesc pe linia mediană a corpului: Muladhara, Swadhisthana, Manipura, Anahata, Visudha, Ajna, și Sahasrara. Scopul nostru este de a le armoniza.

ASKineto este un centru complet de sănătate și îngrijire conceput pentru a te ajuta să îți regăsești echilibrul fizic și emoțional.
ASKineto te primește în condiții excelente de confort și rafinament și îți propune programe de sănătate și rejuvenare integrate, complet personalizate, în cadrul unei clinici dedicate.

Pentru detalii și programări, ne poți contacta la numărul de telefon 0751 157 304 / 0761 911 697 sau ne poți scrie pe adresa de email adriansoraa@yahoo.com. Te așteptăm cu drag!

ASKineto este locul în care frumusețea se reîntâlnește cu echilibrul. Indiferent dacă îți dorești să pierzi în greutate, să îți tonifiezi pielea, să întinerești sau pur si simplu să te deconectezi, Centrul nostru îți pune la dispoziție profesionalismul, aparatura și serviciile cele mai potrivite.

Citește și: Masajul cu bețe de bambus, pietre vulcanice, ventuze…

 Maderoterapie 🪵 – terapie cu instrumente din lemn 🤎

Informaţii despre mine, Adrian Sora – kinetoterapeut Autorizat

Despre cum am descoperit pasiunea pentru recuperare medicală & masaj, am scris pe blog. Despre câteva tipuri de masaj pe care le fac în Craiova am scris aici. Despre masajul cu bambus şi cel cu miere, găseşti informaţii pe blog. Iar despre masajul cu roci vulcanice calde poţi citi aici.

În continuare, dacă apreciezi ceea ce fac, mă poţi ajuta distribuind acest articol pe reţelele sociale.

Mulţumesc!

Masajul cu pietre calde
Masajul cu pietre calde

Related Posts

2 thoughts on “Masajul cu pietre calde, o binecuvântare pentru corp și suflet !

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: