Relaxare și terapie prin masaj cu bețe de bambus, pietre vulcanice, ventuze…
Terapii alternative – Sunt adeptul stilului de viață sănătos și mă străduiesc ca atât eu, cât și pacienții mei, să ne alimentăm și să folosim produse naturale de calitate, fără chimicale. Așa am descoperit brandul Massage accessories Binecuvantarea Plantelor care respectă acest criteriu, atât pe zona de produse: de accesorii masaj și terapie, bețe bambus pentru masaj, cristale și pietre, cât și cosmetice pentru masaj. În plus, este foarte simplu de comandat pe magazinul online.
Am răsfoit pliantul pe care l-am primit la cursul iThrust International Masterclass și apoi am intrat pe magazinul online și am plasat o comandă. Prețurile sunt acceptabile, iar produsele își găsesc locul în orice cabinet de masaj. La Massage accessories – ai permanent serviciul de livrare la domiciliu și, pentru că sunt un împătimit al produselor naturale de sănătate și frumusețe, am lansat o comandă online. Produsele au ajuns la mine acasă în siguranță, printr-un serviciu de curierat rapid.
Cu toții cunoaștem produsele de la magazinul online: Binecuvantarea Plantelor care nu sunt tocmai noi pe piața din România, însă anul acesta Massage Tools s-a relansat și găsiți o grămadă de produse noi de masaj și terapie și chiar produse pentru sănătate.
Eu am făcut cunoștință cu câteva produse de la Massage accessories aproximativ la începutul lunii Decembrie, odată cu anunțarea acestor noutăți la cursul iTHRUST MASTERCLASS. Pot să spun că produsele testate mi-au întrecut așteptările și am decis să pun o comandă din pliantul primit la curs. Din acest moment, pot oricând să fac o nouă comandă și să pornesc propriul meu business din recomandarea și distribuirea produselor la cabinet.
Terapii alternative – Gama de îngrijire a pielii – masaj
Am testat ani de zile sute de produse și am învățat că este esențial să ai o piele îngrijită corespunzător și să folosești doar produse naturale. Ce produse am comandat eu.
Terapii alternative
1. Ulei FORTIFIANT cu Mentă & Eucalipt
Masajul cu acest ulei bogat în uleiuri esențiale de Mentă și Eucalipt:
- echilibrează tonusul muscular
- combate oboseala
- activează circulația periferică
- îmbunătățește textura pielii
Mod de utilizare: Se aplică prin masare ușoară pe tot corpul.
2. Bețe de bambus pentru masajul terapeutic & anticelulitic
Comunitatea Bețe de Bambus și Accesorii pentru Masaj Binecuvantarea Plantelor a luat ființă în anul 2014. Masajul cu bețe de bambus combină mai multe tehnici de masaj, cum ar fi cel de drenaj limfatic, deep tissue, anticelulitic și thai, detensionează mușchii și în același timp echilibrează mintea, trupul și sufletul.Masajul cu bețe de bambus este unul dintre cele mai eficiente masaje terapeutice pentru eliberarea stresului.
Caracterul unic al acestui tip de masaj este dat de instrumentele folosite, dar și de faptul că între terapeut și pacient nu există un contact direct, ca în cazul celorlalte tipuri de masaje terapeutice. Instrumentele folosite pentru acest tip de masaj sunt secțiunile transversale ale bețelor de bambus care sunt tăiate și șlefuite în diferite lungimi ideale pentru masaj.
Bețele de bambus sunt alese în funcție de părțile corpului care urmează a fi masate, precum și în funcție de tehnicile de masaj folosite.
În cazul masajului cu bețe de bambus, cele mai folosite tehnici sunt rotirea, alunecarea, presarea și rularea. Înainte de folosirea bețelor de bambus, pielea este unsă cu un ulei special, care fluidizează mișcările. Masajul cu bețe de bambus este de două ori mai eficient decât masajul tradițional terapeutic. Printre efectele benefice ale acestui tip de masaj enumerăm: redarea elasticității pielii, tonifierea musculaturii, stimularea sistemului limfatic și sanguin, eliminarea celulitei, revitalizarea întregului corp și, nu în ultimul rând, îndepărtarea oboselii și a stresului.
Terapii alternative – Beneficiile masajului cu bețe de bambus:
- reduce aspectul de coajă de portocală;
- conferă fermitate pielii;
- stimulează sistemul limfatic, contribuind astfel la detoxifierea organismului;
- reduce aspectul pufos, cauzat de retenția de apă.
BEȚELE SE DEZINFECTEAZĂ CU SPIRT DUPĂ FIECARE MASAJ ȘI IMEDIAT SE VOR UNGE CU ULEI PENTRU A PREVENI USCAREA ȘI IMPLICIT CRĂPAREA ACESTORA.
3. Masajul cu pietre vulcanice calde
Masajul cu pietre calde este un tip de masaj care implică folosirea unor pietre netede încălzite cu ajutorul cărora terapeutul va masa anumite puncte ale corpului tău. Terapeutul folosește, de asemenea, pietre în palmele sale pentru a masa corpul. În ceea ce privește căldura și greutatea pietrelor, se spune ca mușchii tensionați se vor relaxa, astfel încât terapeutul să poată lucra mai repede și mai adânc. Utilizarea de pietre calde face ca acest tip de masaj să fie unul unic.
Atunci când se pregătește pentru un astfel de tratament, terapeutul încălzește pietrele în apă, cu ajutorul unui încălzitor electric, pană în momentul în care acestea se vor afla într-un interval precis al temperaturii (de obicei intre 50 si 55 de grade Celsius). Apoi terapeutul plasează pietrele pe anumite puncte de pe spate. În timp ce punctele pot varia în funcție de zonele de tensiune musculară și istoricul stării de sănătate a pacientului, acestea sunt în general plasate de-a lungul ambelor părți ale coloanei vertebrale, în palme, pe picioare sau chiar între degetele de la picioare.
Încălzirea și relaxarea mușchilor permit de asemenea terapeutului să aplice o presiune mult mai profundă.
Masajul cu pietre calde este potrivit în special pentru persoanele care tind să simtă friguri. Este de asemenea potrivit pentru persoanele care au mușchii tensionați, dar care preferă un masaj mai lent. Căldura relaxează mușchii, permițând astfel terapeutului să îi lucreze pe aceștia folosind presiuni mai ușoare. Cu toate că există o lipsa de cercetare cu privire la beneficiile masajului cu pietre calde, acesta este folosit pentru aceleași lucruri pentru care sunt folosite și masajele clasice: anxietate, depresie, insomnie, osteoartrită, dureri de spate, etc.
4. Ventuze din silicon pentru masaj
Articolul de faţă va analiza în detaliu terapia cu ventuze, o schemă de tratament a medicinei alternative.
Cauți cele mai bune ventuze din silicon? Vrei să scapi de aspectul deranjant al celulitei și să îți recapeți strălucirea de altădată a pielii și tenului? Ei bine, vom încerca în acest articol să te ajutăm să găsești acele ventuze din silicon care sunt cele mai potrivite pentru tine și care îți vor garanta cele mai bune și de durată rezultate.Masajul cu ventuze din silicon este una dintre cele mai ieftine metode pe care le poți lua în considerare pentru a reduce aspectul celulitei. S-ar putea să fi auzit termenul de drenaj limfatic. Ei bine, asta fac aceste ventuze silicon, stimulează circulația sângelui și drenează grăsimile și toxinele.Deci, armele secrete în lupta cu celulita sunt aceste ventuze din silicon.
Tratamentul cu ventuze din silicon este bun pentru a scăpa de insulele mici de celulită, dar pentru cele mai mari, aveți nevoie de tehnica de pișcare și tragere.
Ventuzele – fabricate de obicei din sticlă, dar şi din plastic, bambus sau orice alt material – în cazul nostru silicon – se aplică pe piele, în general pe spate, iar presiunea aerului din interiorul lor este diminuată fie prin sucţiune, fie prin încălzirea la flacără, ceea duce la contracţii odată cu răcirea aerului.Terapia cu ventuze este o formă alternativă de medicină și este, probabil, mai bine cunoscută ca medicina tradițională chineză, la fel cum este și acupunctura.
Ideea de bază care se află în spatele terapiei cu ventuze este de a plasa cupe de sticlă sau cupe de silicon pe pielea pacientului pentru a crea un vid, astfel încât sângele este atras la suprafața pielii în anumite părți ale corpului care au nevoie de vindecare.În timpul terapiei prin masaj, terapeutul poate deplasa cupele și le poate mișca în mai multe zone pe piele, aplicarea ventuzelor fiind astfel recunoscută ca o formă de terapie prin masaj. Masajul cu ventuze a fost, de asemenea, folosit pentru scăderea în greutate și reducerea celulitei. Cupele de terapie cu silicon sunt folosite mai degrabă pentru această formă de terapie deoarece aceste cupe sunt mai moi și mai flexibile, ceea ce le face să alunece mai ușor pe corpul pacientului. Ventuzele din silicon sunt antibacteriene și antialergice.
Beneficiile terapiei cu ventuze în general:
- îmbunătățește starea generală de sănătate și buna-dispoziție
- relaxează
- elimină blocajele și nodulii din țesuturi
- calmează sistemul nervos
- reduce inflamațiile
- îmbunătățește imunitatea organismului prin eliminarea toxinelor
- îmbunătățește circuitul sangvin
Terapia cu ventuze este o procedură relativ sigură atât timp cât este efectuată de un profesionist instruit în domeniul sănătății, care are experiență în această practică.
Contraindicații ventuze
Tratamentul cu ventuze este interzis în cazul gravidelor, persoanelor cu boli dermatologice sau cu fragilitate vasculară, tulburare de coagulare și alcoolism, celor care suferă de hemoragii, hipertensiune, afecțiuni ale pielii sau boli psihice.
- piele hipersensibilă
- leucemie
- probleme cardiace
- decolorare a pielii
- arsuri
- în cazul unor afecțiuni precum dermatite
- infecții
- în timpul sarcinii
O utilizare tot mai apreciată a terapiei cu ventuze vizează ameliorarea celulitei.
Citește și articolul: Terapia cu ventuze – beneficii și utilizare
Maderoterapie 🪵 – terapie cu instrumente din lemn 🤎
Terapii alternative – Câteva sfaturi suplimentare în ceea ce privește masajul:
- Dacă mergi pentru prima dată la o clinică sau un centru de recuperare, trebuie să ajungi cu cel puțin 5- 10 minute înainte, pentru a completa formularele necesare. Puteți ajunge chiar și mult mai devreme, pentru a putea avea și câteva minute în plus de odihnă și relaxare, înainte ca masajul să înceapă.
- Spune-i terapeutului dacă simți că pietrele sunt prea fierbinți sau dacă presiunea este prea intensă.
- Nu mânca ceva greu înainte de masaj
3 thoughts on “Masajul cu bețe de bambus, pietre vulcanice, ventuze…”