De ziua României

De ziua României

Ziua de 1 decembrie nu reprezintă doar începutul iernii: este și sărbătoarea națională a tuturor românilor

De 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, este și ziua ta, cu siguranță. Și a tuturor lucrurilor pe care le iubești la țara care te-a purtat pe meleagurile ei.

Ziua de 1 Decembrie este liberă – un prilej de a petrece timp cu cei dragi la Centrul Cultural Polonez din Craiova și de a celebra împreună această ocazie specială.

Timpul petrecut alături de persoane dragi este binevenit, iar masa de 1 Decembrie nu este o excepție de la regulă.

Masa de 1 decembrie
Masa de 1 decembrie

Ziua Națională este întotdeauna un motiv de bucurie, nu doar pentru că marea majoritate avem o zi liberă, ci și datorită numeroaselor evenimente care au loc.

Masa de 1 decembrie
Masa de 1 decembrie

Dorul poveștilor din serile de iarnă, alături de bunătățile bunicii (Cratița Bunicii), care ne răsfață mereu, indiferent de vârstă. Povești pe care le putem asculta ore întregi, ignorând timpul care trece pe lângă noi.

1 Decembrie
1 Decembrie

Sărbătorile sunt mai frumoase alături de prieteni dragi

Dorul de familia Centrului Cultural Polonez, care ne primește mereu cu brațele deschise și alături de care sărbătorile devin mai frumoase. Totul e ușor când cei dragi ne sunt alături. Cu ei, evenimentul devine un moment al liniștii sufletești.

România este mai mult decât o țară. Este dorul tuturor lucrurilor care ne-au făcut ce suntem azi. Sărbătorește-le fără ezitare!

Este momentul perfect pentru un pic de lectură la Centrul Cultural Polonez din Craiova. Bucură-te de amenajarea deosebită a sălii, încarcă-te cu energie pentru o limbă nouă pe viitor.

1 Decembrie
1 Decembrie

Eu, sunt mândru de ceea ce înseamnă România cu oameni, eu sunt mândru de ceea ce înseamnă România fără oameni, sunt mândru de toate frumusețile pământului ei. Sunt mândru de flori și miresmele lor, sunt mândru de munți, de dealuri, de văi și de minunățiile lor, sunt mândru de râuri și fluvii, cu marea și delta.

Când țara îmbracă straie de sărbătoare…

Pregătirile pentru Ziua Națională sunt în plină desfăşurare, în întreaga țară. Pe mai toate bulevardele mari din orașe, se lucrează la montarea luminiţelor de Crăciun, iar în diverse piețe iau formă ușor târgurile, brazii împodobiți și alte spații dedicate activităților de Crăciun.

Cu toții știm că ziua de 1 decembrie îi prinde pe românii plecați peste hotare departe de casă, departe de familie și prieteni.

Hai să-ți arăt că Ziua Națională a României este sărbătorită așa cum se cuvine în OLTENIA. Hai să redescoperi frumuseţea artei şi tradiţiilor româneşti, dacă tot ai o zi liberă.

Orice român adevărat întâmpină Ziua Națională a României, 1 Decembrie, cu bucate alese, tradiționale: Sarmale, Mămăligă, Pizza, consumul de mâncăruri româneşti a început să devină tradiţie.

mămăliga
mămăliga

Vreți să vă bucurați de o masă delicioasă de 1 decembrie? Ziua națională a României poate fi mai frumoasă cu mâncarea potrivită!

Am hotărât să mă duc la Centrul Cultural Polonez și, la final, am făcut tradiționala fotografie de grup, în uniformă și ie.

 Fotografie de grup
Fotografie de grup

Vă urez un călduros “La mulți ani!” Fiecare zi din viața noastră ar trebui să ne reamintească de valorile care ne definesc ca oameni și mai ales ca români. România devine mai frumoasă cu fiecare faptă minunată pe care o facem în orice moment. România devine o țară mai bună în fiecare clipă.

Citește și: Sărbătorile de Paşti la Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză Craiova. La final, vă las cu mai multe poze făcute de mine: «aici»

Update. Despre 1 Decembrie au mai scris și colegii de blogosferă din Craiova:

Voi în ce fel sunteți mândri de România?

De ziua României
De ziua României

Related Posts

2 thoughts on “De ziua României

Lasă un răspuns