Brânzeturi cum se cuVin Delaco și Domeniul Vlădoi la Restaurant Marmara

Tare dor îmi era să continuăm și partea a doua a întalnirii blogerilor craioveni cu brânzeturi cum se cuVin Delaco și Domeniul Vlădoi.

Brânzeturi cum se cuVin Delaco și Domeniul Vlădoi   –   Așa cum povesteam în primul articol de blogger sunt pasionat de relații, comunicare și oameni.  Eram Joi seara, o mână de oameni adunați la Restaurant Marmara unde am râs și cum știți râsul în scop terapeutic aduce fericirea, chiar a fost Terapie prin Râs organizat de întâlnirea bloggerilor craioveni pentru câteva ore am observat câțiva oameni erau înstrăinați de grijile lor: Uitaseră de Tot!, problemele pot fi rezolvate cu niște reprize bune de râs, nu este nimic rău pentru că nimeni nu a murit din râs. Întâlnirea a fost organizată de către Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro.

În jurul mesei ispititoare, cu prea destule sticle de vin, încă nu prea începuse terapia de râs, iar prezentarea și degustarea domeniului Vlădoi e de vis, unde te mai dezleagă la vorbă. Se socializează, mai o glumiță, discuții: amiabile, ușoare că e frig afară, dar fără sa-ți dai seama, toți poartă pe buze un surâs natural, locul unde visul prinde culoare și vinurile sunt desăvârșite cu pasiune și dăruire.

Brânzeturi cum se cuVin Delaco și Domeniul Vlădoi
Brânzeturi cum se cuVin Delaco și Domeniul Vlădoi

Atmosferă

Beneficiile râsului au fost menționate și în Biblie, în pildele lui Solomon, la capitolul 17: versetul 22 ( O inimă veselă, este un leac minunat, pe care un duh fără curaj usucă oasele )

Râsul stimulează producția de hormoni ai stării de bine, declanșează secreția de endorfine, alte beneficii pentru sănătate: întărirea sistemului imunitar, relaxarea musculară, ameliorarea durerilor, scăderea tensiunii arteriale, prevenirea și tratarea depresiei, prevenirea și controlul bolilor cardiovasculare etc.

Așa că am socializat cu persoanele vesele, am petrecut mai mult timp în compania persoanelor optimiste, care știu să râdă copios, perspectiva din care acești oameni privesc viața este una sănătoasă.

Vinul a fost într-o notă concordantă cu atmosfera întâlnirii și a mers excelent cu preparatele comandate, alături de brânzeturile puse la dispoziție pentru degustare. Dintre toate sortimentele degustate, am remarcat vinul Chardonnay ce a mers de minune cu brânza Havarti.

Am ajuns la concluzia că nu râd foarte mult când sunt singur, și am descoperit cea mai simplă cale către râs și chiar în hohote unde sunt un grup de oameni, pe lângă socializare, se simțea o relaxare și reîncărcarea bateriilor.

Mi-am făcut prieteni noi, am socializat, am avut ocazia să cunosc perspective diferite, să învăț lucruri noi, să ne dezvăluim la nivel personal,  a mă apropria mai ușor de oameni este să știu să-i ascult, atunci când cineva vorbește. Am acordat atenție celui care vorbește, și așa mi-am format noi prieteni în comunitatea bloggerilor. Concluzia este că socializarea este necesară, indiferent de temperament și personalitate.

Preparate comandate

Contează mult să ieși la masă cu oameni pasionați de preparate interesante: aranjate frumos în farfurie, se spune că prima dată mâncăm cu ochii și apoi mirosim alimentul.

alimentaţia sănătoasă, Brânzeturi cum se cuVin Delaco și Domeniul Vlădoi
alimentaţia sănătoasă, Brânzeturi cum se cuVin Delaco și Domeniul Vlădoi

Mănânc sănătos și promovez un stil de viață sănătos, sfătuiesc mereu să nu vă aruncați la diete drastice. Dacă vreți să renunțați la carne, zahar și prăjeli, important să vă străduiți să consumați mai rar gen fast-food, să vă uitați pe etichetă și evitați E-urile să nu se depoziteze în corp. Consumați apă de calitate, și nu beți apă de la robinet nefiltrată, pentru că conține metale grele care pot rămâne în corp, cum ar fi cloruri, pesticide și erbicide, plus multe chimicale.  Mâncați cât puteți de rar. Introduceți super-alimente în alimentație, corpul uman are nevoie de minerale, vitamine și grăsimi bune, aducem și calciu, fier, etc. Păstrați-vă un echilibru între minte, trup, suflet ( vezi articolul). Am remarcat o brânză cu totul specială oferită de cei de la Delaco și anume brânza Havarti.

Sfaturi de Sănătate

Cereți-le prietenilor voștri să vă recomande cărți de bucate, și experimentați cu diverse preparate de acolo. Alimentația sănătoasă nu este nimic fără exercițiu fizic (gimnastică medicală) fie curățarea minții de gânduri negative, dușmănie sau răutate. Dacă nu lucrați pe toate laturile, ci vă îngrijiți doar în alimentație, nu este suficient!

Pentru gimnastică medicală, consultați blogul meu care cuprinde articole de sănătate.

Dacă doriți să descoperiți mai multe vă invit pe pagina de facebook .

Veți auzi multe zvonuri legate de sănătate, însă cred că următoarele articole și pagini vă vor ajuta mai mult la un moment dat în călătoria voastră.

 

Related Posts

1 thought on “Brânzeturi cum se cuVin Delaco și Domeniul Vlădoi la Restaurant Marmara

Lasă un răspuns