Vitamina C și Zincul ne protejează inima și vasele de sânge

Vitamina C și zinc

Efect garantat. De ce e bine să iei doze mari de vitamina C în combinație cu zinc

Vitamina C și zincul au roluri importante în nutriție, imunitate și menținerea sănătății întregului organism. Aportul ambilor nutrienți este adesea insuficient, pentru majoritatea dintre noi.

Motivul: vitamina C, chiar dacă se găsește în multe fructe și legume, e distrusă foarte ușor de temperaturile ridicate. De aceea, suplimentarea e esențială, mai ales în perioadele reci și atunci când sunt în circulație virusuri care produc infecții respiratorii, așa cum este și SARS-CoV-2.

În cadrul mai multor studii, s-a demonstrat că vitamina C, în doză de 1000mg/zi, plus zinc (10 mg/pe zi) au fost extrem de eficiente în reducerea simptomelor răcelii pe parcursul a 5 zile de tratament.

      Vitamina C ne protejează inima și vasele de sânge

Beneficiile aduse organismului de către zinc și vitamina C sunt de necontestat, ambele având efecte asemanatoare și reușind să se potențeze reciproc.

Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți, fiind implicată în neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi asupra organismului. Stresul oxidativ în exces poate duce la apariția aterosclerozei, cu implicațiile acesteia asupra aparatului cardiovascular (accident vascular cerebral și infarct de miocard), cât și la apariția diverselor cancere (plămân, colon, stomac, esofag). Este demonstrat faptul că persoanele care iau suplimente ce conțin vitamina C sau care au o alimentație bazată pe fructe și legume bogate în aceasta vitamină au un risc mult mai mic de a face cancer, potrivit doctorului Alin Popescu, medic primar medicina sportivă, pe care îl găsiți la dralinpopescu.ro.

Vitamina C ne protejează inima și vasele de sânge. Studii recente au demonstrat că vitamina C este implicată în scăderea tensiunii arteriale și, astfel, în diminuarea riscului de apariție a bolilor de inimă. Pe lângă acestea, vitamina C poate preveni dezvoltarea plăcilor de grăsime de la nivel vascular, insuficiența cardiacă congestivă și apariția anginei pectorale.

Nu în ultimul rând, studii recente au arătat că administrarea zilnică de suplimente pe bază de vitamina C ajută la creșterea fluxului sangvin către structurile ochiului și astfel la luptă împotriva apariției cataractei.

 Vitamina C și zincul

Surse de vitamina C: legume și fructe proaspete (în special citricele, fructele de pădure, pătrunjelul, broccoli, roșiile, varza, spanacul).

Zincul este un mineral extrem de important, deoarece este implicat în sinteza proteinelor, cât și în stimularea imunitații și a activității multor enzime. Ca și vitamina C, zincul ajută la diminuarea simptomelor neplăcute ale răcelii, la scăderea perioadei de convalescență, cât și la prevenirea acestora. De asemenea, administrarea suplimentelor ce conțin zinc grăbește revenirea mirosului și a gustului (tulburări cu care multe persoane se confruntă după o răceală sau gripă puternică). De multe ori, suplimentele cu zinc în cazul răcelii sau gripei sunt mult mai eficiente decât administrarea de antibiotice. Prin întărirea sistemului imunitar, zincul joacă un rol extrem de important în protecția organismului împotriva infecțiilor virale, bacteriene și fungice.

Pe lângă acțiunea asupra sistemului imunitar, zincul este cunoscut pentru beneficiile aduse în tratarea problemelor dermatologice (acnee, eczeme), prevenirea căderii parului, vindecarea mult mai rapidă a rănilor, contracararea efectelor nocive ale radicalilor liberi, cât și îmbunătățirea vederii.

Surse de zinc: carnea de porc, vită, oaie, sardelele, scoicile, nucile, alunele, semințele de dovleac. Și dacă tot am vorbit de produse pentru adulți, Vitamin C Alcalin Power – Vitamina C (din ascorbat de calciu, măceș și acerola), oferă concentrația optimă de vitamina C și bioflavonoide extrase din fructe de măceș și acerola.

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Citește și:  Vitamina C 

                    Vitamina K

DEFICIT DE VITAMINA D

Vitamina C și zincul
Vitamina C și zincul –  Images and Stock Photos

Related Posts

Lasă un răspuns