Călcâiele crăpate, mâinile uscate, nasul roşu? Așa se manifestă neplăcerile care apar în sezonul rece
Tratarea durerilor – Durerile fac parte din viețile fiecăruia dintre noi. Ele apar din când în când și ne strică anumite zile sau chiar săptămâni. Din fericire, multe dintre durerile pe care le experimentăm trec destul de repede, fără să depunem un efort prea mare. Însă există și varianta ca durerile să ascundă niște probleme de sănătate severe.
Tratarea durerilor articulare
De multe ori, chiar dacă nu ne confruntăm în mod curent cu durerile articulare, acestea își pot face simțită prezența, cu precădere, în sezonul rece.
Pe măsură ce vremea se răcește, creşte și numărul pacienţilor cu boli reumatice (degenerative sau inflamatorii) care se prezintă la specialist din cauza amplificării simptomelor articulare.
Cu toții avem un membru al familiei, un prieten, o colegă/coleg de birou care spune din când în când: „Cred că de mâine se strică vremea, căci mă tot supără genunchii, glezna, cotul etc.” Da, există persoane pentru care sezonul rece înseamnă acutizarea anumitor dureri osoase și articulare.
Durerile articulare includ durerile de coloană, una dintre suferințele pentru care vârsta de debut a scăzut dramatic. Mișcarea este importantă în ameliorarea durerilor musculare pentru că are un efect garantat de refacere a microcirculației.
Tratarea durerilor – Iată câteva recomandări:
- Kinetoterapia este una dintre cele mai bune soluții recomandate pentru a scăpa de durere. Se va ȋncepe cu exercţii uşoare, ulterior se sporeşte timpul şi intensitatea antrenamentului ȋn funcţie de modul ȋn care corpul răspunde.
- Masajul cu unguente pe bază de venin de viperă ameliorează artrita şi durerile articulare. Gelurile antiinflamatoare se aplică pe zonele dureroase înainte de culcare. După aplicare, se recomandă evitarea frigului. În plus, merită să apelezi cu încredere la serviciile unui cabinet de masaj terapeutic.
- Aplicarea căldurii asupra articulaţiilor trebuie făcută cu precauţie şi sub ȋndrumarea unui specialist.
- Somnul este foarte important și în durerile articulare. Este momentul în care ne refacem, ne regenerăm, ne reglăm.
- Consumul de colagen este extrem de important, atât pentru sportivi, cât și pentru celelalte persoane. Află mai multe despre importanța colagenului în refacerea articulațiilor și în diminuarea durerilor!
Efectuarea exercițiilor fizice în sezonul rece ajută la întărirea articulațiilor și a mușchilor și elimină rigiditatea articulară, prevenind apariția osteoporozei, sclerodermiei și spondilitei anchilozante. Suplimentele naturale care conțin vitamina C ajută la menținerea sănătății articulațiilor.
Dacă ai dureri de spate, și chiar alte tipuri de dureri, nu ezita să apelezi la fizioterapie, masaj și kinetoterapie. Vei vedea că este o experiență plăcută și relaxantă. Vei vedea ulterior cât de frumoasă este viață când nu mai ai dureri!
Adesea, ședințele de exerciții sunt combinate cu masaj terapeutic pentru a calma durerile, pentru a elimina depresia, pentru a detensiona mușchii încordați și pentru a accelera vindecarea.
Mâinile uscate: Protejaţi-vă mâinile folosind mănuşi când ieşiţi din casă, iar când spălaţi vase sau folosiţi produse de curăţenie, nu uitaţi să vă puneţi mănuşile de cauciuc. Păstraţi la îndemână o cutie de cremă hidrantă şi folosiţi-o de fiecare dată după ce vă spălaţi pe mâini. Dacă pielea mâinilor este foarte uscată, aplicaţi, înainte de culcare, un strat gros de cremă şi puneţi-vă peste o pereche de mănuşi albe din bumbac care ajută la o absorbţie mai bună a cremei. Lăsaţi crema să acţioneze pe tot parcursul nopţii. Pielea subţire a mâinilor se poate deshidrata foarte uşor din cauza frigului. ( Maksym Bondarchuk/iStock/Getty Images)
Nasul roşu: Pentru a diminua din roşeaţă aplicaţi pe piele o compresă călduţă (nu fierbinte) pentru câteva minute. Temperaturile scăzute duc la dilatarea vaselor de sânge şi din această cauză multor persoane li se înroşeşte nasul când ies din casă. Cum expunerea la soare are acelaşi efect, ar trebui să folosiţi şi iarna creme cu protecţie: Crema nutritivă Intense sau Crema hidratantă Hidra+ ( Marili Forastieri/Photodisc/Getty Images)
Tenul exfoliat: Dacă vă confruntaţi deja cu această problemă, folosiţi un demachiant hidratant şi aplicaţi crema emolientă de câteva ori pe zi. Pentru a preveni uscarea şi exfolierea feţei, evitaţi produsele care conţin alcool. Folosiţi, în schimb un demachiant delicat şi înlocuiţi crema hidratantă cu una emolientă.
Părul electrizat: De fiecare dată când vă pieptenaţi, pulverizaţi pe peria de păr un spray pentru strălucire. Temperaturile scăzute şi pieptenatul excesiv pot duce la crearea de ioni negativi la nivelul firelor de păr care se resping între ele. Pentru a evita această neplăcere, folosiţi un şampon pentru păr uscat şi balsam la fiecare spălare. Citește despre tratamente și recomandări pentru îngrijirea părului. (MilanMarkovic/iStock/GettyImages)
Coatele aspre: Dacă aveţi coatele foarte uscate, aplicaţi înainte de culcare un strat de unguent peste care puneţi o fâşie de material curat şi lasaţi să acţioneze pe timpul nopţii. Coatele sunt acoperite de un strat mai gros de piele care poate fi afectat de deshidratare. Pentru a preveni uscarea, exfoliaţi-vă pielea din acea zonă de două ori pe săptămână şi aplicaţi un strat mai gros de cremă sau în fiecare zi- Lapte de curățare și hidratare BIO
Călcâiele crăpate: Zilnic trebuie aplicată o cremă sau gel pentru picioare cu venin de viperă ammodytes și propolis verde brazilian – iar în cazurile mai grave este recomandată şi folosirea vitaminei A, pentru a regenera pielea din zona respectivă. Din când în când, un masaj, este binevenit, precum şi alternarea la duș a jetului cald de apă cu cel rece. În felul acesta este stimulată circulația periferică, iar pielea se va menţine sănătoasă şi frumoasă. Pentru a preveni crăparea călcâielor, îndepărtaţi celuele moarte cu o piatră sau pila softedge pentru călcâie, o dată pe săptămână. Citește și: Călcâiele aspre şi crăpate
Vă doresc să treceți cu bine sezonul rece!