Călcâiele aspre şi crăpate

Călcâiele aspre şi crăpate

Călcâiele aspre şi crăpate constituie o problemă frecvent întâlnită. Pentru multe persoane, aceasta reprezintă o problemă pur cosmetică, însă prin neglijarea ei se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Prin adâncirea fisurilor, pielea începe să sângereze şi disconfortul se transformă în durere.

Simptomele călcâielor crăpate:

  • piele aspră şi descuamată.
  • sângerări;
  • senzaţie de mâncărime;
  • durere în timp ce păşiţi;- pete roşiatice şi cu aspect solzos pe călcâie;
  • îngroşarea pielii pe marginile călcâielor;
  • pielea călcâielor devine gălbuie sau se închide din ce în ce mai mult la culoare;

Potrivit medicilor, călcâiele se aspresc şi se crapă din cauza glandelor sudoripare inactive, a pielii uscate, ca urmare a statului prelungit în picioare.

Alte cauze: obezitatea, pantofii decupaţi la spate, platfusul, psoriazisul, eczema, tulburări ale glandei tiroide, diabet, folosirea excesivă a apei fierbinţi, temperaturile ridicate din timpul verii, deficienţa de vitamine, minerale şi zinc.

Remedii naturiste pentru călcâie aspre şi crăpate:

– după o baie caldă şi o curăţare adecvată a călcâielor cu ajutorul pietrei ponce, aplicaţi orice ulei vegetal hidrogenat (margarină, sosuri îmbuteliate pentru salate, uleiuri de gătit) şi masaţi călcâiele. Acoperiţi picioarele cu şosete groase şi lăsaţi să acţioneze până dimineaţa;- aplicaţi pulpa unei banane coapte pe zona afectată şi lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute. Apoi îndepărtaţi cu apă călduţă;

– ţineţi picioarele în zeama de lămâie timp de 20 de minute. Urmaţi acest tratament săptămânal, până veţi observa schimbările aşteptate;

– un regim zilnic de curăţare şi hidratare este cel mai bun tratament pentru a preveni uscarea şi crăparea călcâielor. La sfârşitul zilei, ţineţi picioarele în apă caldă cu săpun şi o cană de oţet, timp de 15 minute. Clătiţi cu apă şi tamponaţi-le cu un prosop până se usucă. Apoi amestecaţi o linguriţă de vaselină cu zeama unei lămâi şi masaţi călcâiele cu această compoziţie până este absorbită. Efectuaţi zilnic acest tratament până veţi observa rezultate vizibile.

– aplicaţi regulat o mixtură din glicerină şi apă de trandafiri pentru călcâie catifelate;

– mască cu căpşuni pentru exfolierea călcâielor: amestecaţi 6-8 căpşuni cu două linguri ulei de măsline (sau migdale) şi o linguriţă sare de mare. Masaţi cu putere călcâiele cu ajutorul acestei paste şi lăsaţi să acţioneze 10-15 minute. Apoi îndepărtaţi alternând apa călduţă cu apa rece;

– scrub cu portocale şi ulei: are efecte revigorante. Aveţi nevoie de: două portocale, o cană ulei vegetal şi o cană sare de mare. Se amestecă uleiul cu sarea de mare şi se taie portocalele felii rotunde. Scufundaţi felia de portocală în amestecul de ulei şi sare de mare şi masaţi cu putere călcâiele timp de 10 minute. Îndepărtaţi apoi cu apă călduţă. Efecte: curăţarea profundă, revigorarea şi catifelarea călcâielor. De asemenea, puteţi obţine acest efect masându-vă călcâiele cu lămâie. Uscarea şi crăparea călcâielor este cauzată adesea de o deficienţă de vitamine, minerale, zinc şi acizi graşi omega-3. De aceea, este foarte important să măriţi consumul de calciu, fier, zinc şi acizi graşi omega-3.

Citește și:

Călcâiele aspre şi crăpate
Călcâiele aspre şi crăpat

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Călcâiele aspre şi crăpate
Călcâiele aspre şi crăpate

Sursa foto 123RF.com

Related Posts

1 thought on “Călcâiele aspre şi crăpate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: