Sucul care curăță rinichii. Te scapă de toxine și tratează infecțiile urinare
Sucuri care te ajută: Află cum poți face curățarea rinichilor tăi în mod natural!
Rinichii – două organe în formă de fasole, dar de mărimea unui pumn – lucrează 24/7 pentru a procesa aproximativ 200 litri de sânge doar pentru a elimina circa 2 litri de deșeuri și apă pe zi. Dacă aceste substanțe nocive rămân în organism pot cauza o grămadă de probleme medicale. Iată ce sucuri să bei pentru a evita această problemă:
În lumea modernă în care trăim, este ușor să cazi pradă unui stil de viață nesănătos. Consumăm multă cofeină, mâncare fast-food și alcool, ca să numim doar trei dintre lucrurile care introduc toxine în corpul nostru, iar rinichii le cad ușor victime.
Rinichii au ca principală funcție eliminarea toxinelor din organism. Practic ei filtrează sângele de toxine. De aceea, dacă vrei ca ei să funcționeze în parametri normali este esențial să fie detoxifiați periodic. Anumite alimente te pot ajuta în procesul de curățare a rinichilor. Află cum poți face curățarea rinichilor tăi în mod natural!
În cazul în care toxinele nu sunt eliminate și se acumulează în rinichi, te poți confrunta cu pietre la rinichi sau cu alte probleme medicale.
Este important să ai o dietă sănătoasă, să bei sucuri din fructe și legume naturale și, evident, să fii corect hidratat.
La fel ca orice mașină, atunci când rinichii sunt suprasolicitați, încetinesc și, în cele din urmă, nu mai funcționează corect. Iar când toxinele rămân în organism, apar multe boli, de la infecții, tumori, chisturi și pietre la rinichi.
Pentru a preveni afectarea renală, oferiți rinichilor un ajutor introducând în dietă alimente care le fac bine. Spre exemplu, trebuie să consumăm circa 8-10 pahare de apă pe zi, întrucât apa ajută rinichii să filtreze toxinele. De asemenea, este bine să consumăm și unele sucuri care le oferă rinichilor noștri vitamine și minerale pentru a fi în formă. Iată 4 rețete de sucuri bune pentru rinichi:
Sucul de țelină
Țelina conține doi compuși speciali numiți luteolină și poliacetilenă, care sunt benefici în cazul bolilor inflamatorii precum artrita, osteoporoza și guta, arată o revizuire publicată în SAGE Journals (link direct analiză). Consumul de suc de țelină ajută la neutralizarea acidului, alcalinizarea organismului și echilibrarea pH-ului acestuia. Acest aliment este adjuvant și în lupta contra cancerului, datorită antioxidanților pe care-i conține și este recomandat pentru tratarea calculilor renali.
Sucul de merișoare
Sucul de merișoare este recunoscut că menține tractul urinar curat și sănătos și pare soluția ideală pentru persoanele care au experimentat infecții ale tractului urinar, arată un studiu (link direct studiu). Merișoarele ajută la oprirea acumulării și dezvoltării în uretră și vezică a bacteriilor care pot provoca infecții. Fructul ajută, de asemenea, la eliminarea depunerilor de oxalat de calciu, care ar putea provoca pietre la rinichi dacă se depun.
Sucul de pătrunjel
Sucul de pătrunjel este excelent pentru persoanele care suferă de anemie, artrită, infecții ale tractului urinar și balonare. Este un bun diuretic (link direct studiu). Pătrunjelul conține carotenoizi care ajută la prevenirea cancerului și este bogat în fier, clorofilă și o varietate de vitamine. Clorofila purifică sângele, în timp ce fierul ajută organismul să absoarbă nutrienții mai eficient. Deoarece pătrunjelul este prea puternic de unul singur, poate fi amestecat cu alte sucuri de fructe. Mulți oameni folosesc suc de mere când fac acest suc în blender.
Sucul de lămâie
Lămâile sunt un acid natural care poate ajuta la creșterea nivelului de citrină din urină. Citrinul previne pietrele la rinichi, care pot fi foarte dureroase și enervante de tratat: unii spun că durerea este comparabilă cu a naște, dacă nu chiar mai gravă, arată un studiu al cercetătorilor din Maroc (link direct studiu). Prepararea este simplă: apă cu zeamă de lămâie.
Sucuri care te ajută să cureți rinichii – Se fac rapid și ușor
Sucul de morcovi și castraveți. Este un suc care contribuie la detoxifierea rinichilor și, în plus, poate ameliora infecția urinară. Sucul se face în felul următor: cureți 2 morcovi, adaugi un castravete și faci un ceai din mătase de porumb. Amesteci cele două compoziții și bei amestecul. Dacă vrei să aibă efect, este indicat să bei acest suc minimum 3 săptămâni – lună.
Sucul de țelină și ridichi este un alt remediu natural util pentru curățarea rinichilor. Sucul se prepară în felul următor: se spală bine țelina și ridichile și se taie în bucăți cât mai mici. Ulterior se pun în blender. Sucul se bea dimineața și este bine să-ți faci un obicei din a bea acest suc de cel puțin 2 ori pe săptămână timp de o lună de zile.
Alimente care susțin sănătatea rinichilor
Consumă multe alimente cu proprietăți diuretice: portocale, struguri, lămâi, grepfrut, țelină, morcovi, castraveți, mere, pepene roșu, pepene galben și salată verde.
Afinele. Sunt studii care susțin că un consum regulat de afine ar putea reduce incidența infecțiilor urinare.
Strugurii. Aceste fructe conțin o substanță numită resveratrol despre care specialiștii susțin că poate să scadă inflamația rinichilor.
Primul semn că nu bei destulă apă
Evită consumul de băuturi alcoolice sau care conțin mult zahăr, întrucât determină eliminarea mai rapidă a calciului din organism.
Bea apă cât mai multă. Atunci când bei multă apă, nu numai că vei ajuta la eliminarea toxinelor din corp, dar cu ajutorul apei va avea loc o diluare a toxinelor care trec prin rinichi.
Medicii spun că atunci când urina este închisă la culoare este primul semn că nu bei suficientă apă într-o zi.
Limitează consumul de sare. Fă-ți un obicei din a citi eticheta produselor pe care le cumperi și ai grijă la cantitatea de sare a alimentelor.
Citește și:
- Pietre la rinichi: semne, simptome și tratament
- Rețeta de ceai pentru rinichi
- Tratamentul naturist pentru rinichi
- Obiceiuri periculoase care îți distrug rinichii
Sursa foto: © pxhere.com, © shutterstock.com, © shutterstock.com, © depositphotos.com