Remedii naturale pentru durerile cauzate de nervul sciatic

Sciatica

Durerea cauzată de compresia sau iritarea nervului sciatic se numește sciatică

Remedii naturale pentru sciatică: Sciatica este o durere severă, puternică, ce afectează doar o parte a corpului, începând cu partea inferioară a spatelui și continuându-se în jos, pe picior.

Sciatica este o afecțiune caracterizată de dureri de picioare care pornesc din zona lombară. Nervul sciatic este alcătuit din nervii spinali amplasați în regiunea lombară, dar și în zona osului sacral. Durerea poate fi blândă, în prima faza sub formă de furnicături, ca apoi să se transforme în durere insuportabilă.

Alte simptome pot fi senzația de amorteală sau arsură în piciorul afectat, lipsa de putere în piciorul cu pricina, o durere ce creează dificultăți la ridicare și la așezare.

Cea mai întalnită cauză a sciaticii este hernia de disc, însă poate fi provocată și de o boală degenerativă a discului, lovitură la coloană sau infecție, stenoza spinala, sarcina, sindromul piriformis sau spondiloza.

În prezent există mai multe tratamente împotriva sciaticii, însă cele mai multe dintre ele, în special injecțiile cu steroizi, prezintă numeroase efecte secundare și nu vindecă decât temporar simptomele, nu și cauza.

În acest articol vă prezentăm câteva remedii naturale care vă vor scăpa rapid de durerea provocată de nervul sciatic. Veți scăpa de durere în maxim 6 săptămâni și nu va exista riscul niciunui efect secundar.

1. Exercițiile (Practică kinetoterapia)

Pe lânga odihnă, sportul este foarte bun pentru vindecarea de sciatică. Sunt recomandate exercițiile care să întarească mușchii abdominali și muschii spatelui.

Exercițiile ce presupun aducerea genunchilor la piept sunt și ele foarte eficiente. Trebuie să vă întindeți pe o saltea cu picioarele întinse și usor întredeschise, să vă apropiați câte un genunchi pe rând de piept, în timp ce celălalt rămâne întins pe podea.

Stați câte 20 de secunde pe fiecare mișcare și faceți câte 3-5 repetări. Exercițiile care presupun rotirea spatelui și toate pozițiile de yoga sunt, de asemenea, recomandate.

Chiar dacă exercițiile fizice sunt ultima ta grijă atunci când ai dureri cauzate de nervul sciatic, gimnastica medicală, care poartă și denumirea de kinetoterapie, este mai utilă decât ai crede. Exercițiile fizice stimulează circulația sanguină și atenuează durerea. Dacă durerile sunt atât de puternice încât nu poți face exerciții, încearcă să înoți sau să faci aerobic în apă întrucât acest tip de mișcare nu pune multă presiune pe spate.

2. Masajul terapeutic

Masajul profesionist poate atenua durerea și relaxează întregul corp, mai ales dacă sciatica este provocată de un spasm muscular.

În plus, masajul stimuleaze circulația și activează musculatura. Puteți folosi gel sau cremă cu venin de viperă și propolis verde brazilian cu care să vă masați de 2-3 ori pe zi până ce veți observa rezultate. O altă opțiune este să masați și cu gel antiinflamator Turmeric forte zona cu pricina.

Și masajul ce constă în stimularea punctelor cheie este foarte eficient, este bine să apelați la un fizio-kinetoterapeut căci el va ști exact care sunt aceste puncte cheie.

3. Comprese calde sau reci

Alternați compresele calde cu compresele reci. Puteți începe cu compresele calde și finaliza cu compresele reci. Puneți compresa caldă sau rece pe locul în care simtiți durere timp de 15-20 de minute, la fiecare câteva ore. Nu folosiți comprese reci dacă aveți probleme cu circulația.

4. Beneficiile tratamentelor naturale pe bază de Turmeric (Curcuma)

Turmericul este foarte indicat tratării durerii provocate de sciatică datorită proprietăților sale antiinflamatorii și datorită componentei sale numită curcumina care reduce durerea și inflamația.

Adaugați o linguriță de turmeric într-o cană de lapte, puteți pune și puțină scorțișoară după gust. Îndulciți băutura cu miere și consumați o dată pe zi.

O altă opțiune este să luați sucul 100% natural de Turmeric timp de câteva săptămâni sau suplimente naturiste precum A365+, MoringaBao, Bio Diamond sau Colagen. Atenție, turmericul nu este indicat celor care iau medicamente de subțiere a sângelui și diabeticilor!

5. Manipularea coloanei vertebrale

Este un remediu din ce în ce mai popular în tratarea durerilor de gât și spate. Acest tip de masaj implică lovituri rapide și scurte ale spatelui, menite să atenueze durerea și inflamația.

6. Tratamentele calmante naturale – antiinflamatoare și pentru relaxarea musculară pe care le prescrie specialistul te vor ajuta să scapi de durerile provocate de nervul sciatic. Și cremele antiinflamatoare aplicate local sunt de mare ajutor.

Remedii naturale pentru sciatică – alte sfaturi:

  • Evitați fumatul căci duce la degenerarea discului
  • Faceți exerciții zilnic, dar nu foarte intens
  • Mențineți o postură corectă a corpului
  • Nu faceți mișcări bruște
  • Consumați vitamina C, calciu și magneziu sub formă de suplimente
  • Investiți într-o saltea de pat de calitate

Alte articole care te-ar putea interesa:

Recuperarea medicală: importanță și beneficii

Terapia prin mișcare

Cifoza: cauze, simptome, recuperare medicală

Masajul la gravide

Remedii naturale pentru sciatică
Remedii naturale pentru sciatică

Related Posts

1 thought on “Remedii naturale pentru durerile cauzate de nervul sciatic

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: