Prevenția aterosclerozei – rețetă

Prevenția aterosclerozei

Rețeta specialiștilor de la Harvard pentru prevenirea aterosclerozei. Cele 5 alimente care îți pot salva viața

  Prevenția aterosclerozei:  Ateroscleroza poate fi prevenită. Oare suntem conștienți că alimentația ne dictează starea de sănătate? Stilul de viață și dieta sunt esențiale, două lucruri pe care le putem controla, pentru a ne menține sănătoși și tonici.

Ateroscleroza este o afecțiune cardiovasculară gravă. Omoară mai multe persoane decât cancerul. Este o boală lentă și dificil de diagnosticat. Ce se întâmplă, de fapt?

Colesterolul LDL, așa zisul colesterol rău înfundă arterele și obstrucționează fluxul sangvin. Fără o cantitate optimă de sânge și oxigen, mușchiul inimii este afectat, cauzând decesul!

Principalii vinovați ai acestei boli sunt fumatul, obezitatea, abuzul de alcool și sedentarismul.

       Prevenția aterosclerozei – rețetă

Prevenirea aterosclerozei implică o schimbare temeinică a stilului de viață. Este obligatoriu să renunțați la alcool și tutun și să vă axați pe o alimentație bogată în legume și fructe proaspete.

Potrivit universității Harvard și clinicii Mayo, pentru a evita ateroscleroza, în farfuria dv. trebuie să se găsească zilnic linte, fasole, legume bogate în fibre și ovăz. Fibrele alimentare asigură sănătatea sistemului digestiv și cardiovascular.

Adăugând aceste alimente în dieta zilnică, veți reduce riscul de a face boli cardiovasculare și veți preveni infarctul!

Aveți nevoie de: o bucată mică de ghimbir sau 1 lingură de suc de ghimbir, 1 lămâie, 1 cățel de usturoi, apă de cocos și o linguriță de miere.

Ingredientele se pasează în blender sau se toacă fin și se amestecă. Întotdeauna trebuie să preparați acest remediu pe loc și să îl consumați proaspăt, în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, pentru a reduce riscurile de a face ateroscleroză.

Din fericire, complicațiile aterosclerozei  pot  fi prevenite și ținute  sub control  prin adoptarea unui stil de viață sănătos, renunțarea la fumat, controlul tuturor factorilor de risc, alături de tratamentul recomandat de medic. O dietă corectă, bogată în fructe și legume proaspete și un efort fizic moderat vor ajuta la menținerea unei greutăți corporale normale.

Produse naturale recomandate în tratarea aterosclerozei:

Urmați tratamente fitoterapeutice cu plante ce prezintă acțiuni diuretice, laxative, depurative, vasodilatatoare, sedative, colagog-coleretice și hipotensive. Acestea previn instalarea aterosclerozei, prin dizolvarea colesterolului sanguin, prevenirea oxidării colesterolului și formarea cheagurilor prin artere.

Magazinul nostru binecuvântareaplantelor îți propune plante care prezintă acţiuni diuretice, colagog-coleretice, vasodilatatoare, hipotensive. Ele contribuie la dizolvarea colesterolului sanguin și previn formarea cheagurilor prin artere. Ceaiuri, Sucuri, Suplimente, Vitamine.

 

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului. Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

Prevenția aterosclerozei
Prevenția aterosclerozei – Credit: Rasi Bhadramani /iStock /Getty Images

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns