Fructul care topește grăsimea

Fructul de mango

Un aliment „minune”, care ne scapă de grăsimea nedorită din organism: fructul de mango 🥭

 Fructul de mango 🥭 ajută la slăbit DOAR dacă este CORECT consumat.  Fructele de mango ajută la slăbit şi la menţinerea siluetei, însă, foarte important, doar dacă sunt consumate cu tot cu coajă.

Este unul din fructele exotice preferate de milioane de oameni. Merge de minune în salate, alături de fructe de mare sau în fripturi. Dacă încă nu ai prins curaj să-l încerci și în combinații alimentare, îți recomandăm să o faci cât mai repede.

Citeam acum câţiva ani un studiu realizat de cercetătorii australieni referitor la fructele de mango, care demonstra cât de benefică este coaja de mango pentru corpul uman, ea oprind dezvoltarea în exces a celulelor grase din organism. Eu am inclus de foarte mult timp mango în alimentaţia mea, consumându-l întotdeauna cu coajă, şi le recomand de fiecare dată şi altora, mai ales celor care vor să slăbească, prezentându-le calităţile de care dispune acest fruct. Dacă vrem să profităm la maximum de puterea fructelor, trebuie să le consumăm întregi, deoarece, îndepărtând coaja e posibil să eliminăm tot ce e mai bun.

Fructului de mango i se mai spune şi “fructul fericirii”, deoarece conţine foarte multe vitamine (vitamina E, A, B6, C şi K) şi minerale (potasiu, calciu, magneziu, fostor, cupru, fier, zinc şi fibre), magneziul regăsindu-se în cantităţi mari, el fiind responsabil de reducerea stresului.

Mango scade nivelul zahărului și al grăsimilor din sânge

Un studiu publicat în British Journal of Nutrition în 2011 a analizat efectele fructului de mango asupra   nivelului de glucoză și grăsimi sau lipide din sângele șoarecilor de laborator.

Șoarecii au consumat o dietă bogată în grăsimi. Cercetătorii au adăugat mango liofilizat la dieta unui grup de subiecți și medicamente în dieta altor grupuri.

Medicamentele au fost fie Fenofibrat, care scade nivelul lipidelor, fie Rosiglitazonă, care reduce zahărul din sânge.

Cercetătorii au descoperit că șoarecii care consumaseră mango aveau un procent mai scăzut de grăsimi corporale, niveluri mai scăzute de colesterol în sânge și niveluri mai scăzute de zahăr din sânge decât au avut înainte. Impactul consumului de mango a fost similar cu efectele produse de medicamente.

Mango ajută la reducerea semnificativă a ridurilor, dar contează mult cantitatea – Studiu 🥭

Fructele de Mango, la fel ca alte fructe și legume de culoare portocalie, sunt bogate în beta-caroten și sunt o sursă de antioxidanți capabilă să încetinească leziunile celulare. Cu alte cuvinte, au descoperit oamenii de știință americani, acest fruct, consumat într-o anumită cantitate, poate diminua ridurile.

Efectul e mai cu seamă vizibil pentru femeile trecute de prima tinerețe și cu pielea deschisă la culoare, au descoperit oamenii de știință de la Universitatea din California, Davis, arată Medical Xpress.

Secretul e însă să fie consumat de patru ori pe săptămână, câte o jumătate de fruct pe zi. După numai două luni, se observă o reducere a ridurilor cu 23%.

Interesant este însă că, dacă această cantitate este depășită, efectele sunt altele. „Femeile care au consumat o un fruct și jumătate de mango pentru aceleași perioade de timp au prezentat o creștere a ridurilor.

Asta arată că deși mango este bun pentru sănătatea pielii, o cantitate prea mare nu ar fi benefică”, a explicat Vivien Fam, autor principal al studiului, de la Departamentul pentru Nutriție de la UC Davis.

Oamenii de știință nu știu clar de ce consumul mai ridicat de mango ar avea efectul advers, însă suspectează că de vină ar fi zahărul conținut de porțiile mai mari de mango.

Cât despre efectul benefic, este nevoie de mai multe cercetări pentru a afla mecanismele din spatele reducerii ridurilor. Însă acestea ar putea fi legate de carotenoide (pigmenții portocalii sau roșii din plante), dar și de alți fitonutrienți care ar putea influența nivelurile de colagen.

Citește și: Topul celor mai alcaline alimente

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de Blog. Îți mulțumim că ne citești!

Credit imagine: serezniy / iStock / GettyImages

Related Posts

Lasă un răspuns