Durerile articulare: cauze și remedii

Durerile articulare: cauze și remedii

Foarte multe persoane din întreaga lume se confruntă cu dureri articulare la nivelul membrelor inferioare – picioarele, genunchii și gleznele fiind printre cele mai afectate…  

Durerile articulare: cauze și remedii: De la purtarea tocurilor,  până la exces ponderal, de la practicarea sportului fără echipament adecvat până la accidentări, toate pot deteriora calitatea ligamentelor, meniscului și cartilagiilor, fenomen însoțit frecvent de dureri.

Excesul ponderal este extrem de periculos pentru sănătatea membrelor inferioare:  fiecare genunchi, pe rând, preia greutatea corporală, gândiți-vă că atunci când mergem pe jos apar probleme la nivelul membrelor inferioare. La fel, se întâmplă când avem activități obișnuite, când urcăm scări, când ne așezăm pe scaun etc. Asta ca să nu mai vorbim de activitățile sportive intense care suprasolicită și mai mult genunchii la persoanele care au kilograme în plus.

Încălțămintea nepotrivită

O greșeală frecventă care poate leza membrele inferioare este practicarea sportului fără echipament adecvat. Specialiștii recomandă eliminarea excesului ponderal și practicarea unor activități precum înotul sau mersul alert, pentru a evita îmbolnăvirea articulației genunchiului pe termen lung.

Trebuie să fim foarte atenți la alegerea echipamentului, deoarece talpa adidasului/ pantofului este singura suprafață care atinge pământul. Fie că alergăm, fie că doar mergem, creierul își ia informația despre suprafața pe care suntem prin intermediul adidasului/pantofilor.

Noi evaluăm și diagnosticăm probleme la nivelul gleznei sau labei piciorului fie din cauza purtării unor echipamente neadecvate, fie a unor pantofi vechi. Adidașii pentru alergare sau pantofii trebuie schimbați după o anumită perioadă de purtare, iar cei destinați activității sportive trebuie aleși în funcție de tipul de mișcare pe care o face persoana respectivă.

Pantofii cu toc, un coșmar pentru picioare

Asta pentru că, în timp, poate produce deformări permanente la nivelul gleznei și labei piciorului. Nu e important doar timpul petrecut pe tocuri, contează și cât de des poartă o femeie pantofi cu toc. De exemplu, dacă o femeie stă pe tocuri zilnic, timp de o oră, în timp pot apărea probleme. Sfatul nostru pentru persoanele care preferă pantofii cu toc este să le poarte cât de puțin. Dar și talpa plată a pantofilor sau a papucilor poate fi o problemă pentru că duce la creșterea presiunii în călcâi ceea ce poate provoca dureri, probleme la nivelul gleznei și tendonului lui Achile.

O altă situație care periclitează capacitatea de mișcare o reprezintă accidentele sportive. În funcție de tipul de problemă, se recomandă terapii de recuperare, medicamente antiinflamatoare, injecții și intervenții chirurgicale. Există pacienți tineri sau adulți la care afectările piciorului se pot rezolva prin fizioterapie sau kinetoterapie. Oamenii se plâng de dureri constante, le este greu chiar și să meargă. Monturile sunt o altă afecțiune care provoacă disconfort.

„Rețineți un adevăr simplu și nu ascultați pe nimeni: bolile articulare pot fi tratate, chiar și la o vârstă înaintată.” Mulţi oameni se plâng de dureri articulare, însă de multe ori acestea nu necesită o vizită la medicul specialist.

Durerile articulare: cauze și remedii/ Remedii şi măsuri de prevenire a durerilor articulare/ Descoperiți cum să aveți grijă de articulațiie dumneavoastră. 

Tratamentul aplicat în cazul apariției acestora poate consta într-un supliment pentru articulații eficient care să îndepărteze durerea rapid. Cât privește suplimentele alimentare care ar putea menține sănătatea sistemului articular, medicii menționează Colagenul Blue Quality ca fiind deosebit de util. Citește articolul – Colagenul : învinge neajunsurile înaintării în vârstă!

Un excelent tratament natural împotriva durerilor articulare

Dacă se urmărește evaluarea durerii articulare, este nevoie mai întâi de stabilirea unei cauze a afecțiunii articulare. O tulburare sistemică gravă poate avea nevoie de tratament specific imediat. Vei ști că ai nevoie de o evaluare în vederea unui diagnostic corect atunci când prezinți umflături, senzația de căldură sau roșeață la nivelul articulațiilor. În vederea tratării durerilor de acest fel, cunoașterea unor beneficii Turmeric – Curcuma poate fi de mare ajutor.

Cremă pentru masaj cu venin de viperă și propolis brazilian

Am mai scris despre crema cu venin de viperă și propolis brazilian.  Cu acest unguent, puteți uita complet de durerile de spate și articulare aproape pe loc, în cel mult câteva zile. Unguentele cu venin de viperă, extracte de salvie, salcie, echinaceea și propolis verde brazilian pot să aline chiar și cele mai neglijate cazuri, în câteva luni. Ameliorează orice fel de boli ale articulațiilor și coloanei: artroză și artrită, sciatică, reumatism, hernie. Leziuni, traume, vânătăi, fracturi, chiar și calusuri – unguentul este foarte eficient în toate aceste cazuri.

Durerile (bolile) de spate și articulare: adică nu doar persoanele în vârstă suferă de ele acum cât și cei tinere… Chiar și o durere constantă surdă este un semnal pe care nu trebuie să-l ignorați. Și rețineți: bolile declanșate de durerile articulare și de coloană nu înseamnă doar disconfort. Ele vă reduc speranța de viață cu 10-15 ani.

Crema cu venin de viperă si propolis brazilian ameliorează durerea (în primele stadii ale tratamentului) și în cele din urmă elimină complet boala / durerea articulară și musculară…  Nu mă înțelegeți greșit, îmi place să fac exerciții/ kinetoterapie/ sport și nu voi renunța la acestea, dar pentru majoritatea pacienților mei, acest unguent gel/ cremă este cea mai ușoară, eficientă și accesibilă metodă de tratament utilizată la domiciliu.  Livrarea produselor se face prin curier, plata ramburs și este un tratament pentru acasă, deci, nu veți avea nevoie de supravegherea unui specialist.

Citește și:

Durerile articulare: cauze și remedii
Durerile articulare: cauze și remedii/  Credit: iStockPhoto

 GETTY IMAGES
CREDIT: GETTY IMAGES

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: