Detoxiferea cu mere (cum se face și care sunt beneficiile)

Detoxiferea cu mere

  O zi de curățare a corpului cu mere

Detoxiferea cu mere 🍎 🍏 Noi vă propunem un regim de detoxifiere cu mere. Există foarte multe metode de curățare a organismului de toxine. Proprietățile curative și conținutul nutritiv bogat al merelor, în special fibrele (pectina) au un impact pozitiv asupra digestiei, metabolismului și sistemului nervos.

La micul-dejun

Beți un pahar de suc proaspăt stors de mere, în care ați adăugat sucul de la o jumătate de lămâie. Dacă nu aveți un storcător de fructe în casă, radeți câteva mere zemoase pe răzătoare, apoi stoarceți răzătura într-un pahar pentru a obține sucul. Acesta trebuie consumat la temperatura camerei, nu dintr-o dată, ci cu înghițituri mici. La 2-3 ore după ce ați băut sucul de mere, mâncați 2 mere cu tot cu coajă, spălate în prealabil cu oțet de mere (pentru eliminarea pesticidelor).

La prânz

Beți un ceai preparat la amiază, din cojile de la 2-3 mere, ½ baton de scorțișoară și 1 cană de apă, îndulcit cu 2 lingurițe de miere. Ceaiul trebuie să fie cald. Spălați merele cu oțet de mere înainte de a le decoji, pentru a scoate pesticidele. După 1-2 ore, mâncați 2-4 mere cu tot cu coajă. La jumătate distanței dintre prânz și cină, mai beți un pahar cu suc de mere.

La cină

La masa de seară, mâncați o porție de mere rase pe răzătoare, amestecate cu 2 linguri de miere și 2-3 biscuiți digestivi sau 1 felie de pâine neagră. Pe durata acestei cure, nu trebuie să consumați alte tipuri de alimente sau băuturi decât cele pe bază de mere proaspete.

♣ Detoxiferea cu mere – Efecte

Merele sunt probabil cele mai digerabile alimente din lume. Această cură de detoxifiere aduce foarte multe beneficii sănătății:

  • Ajută la tratarea unei game largi de boli: gută, reumatism, artrită, probleme cu ficatul sau rinichii, artere înfundate
  • Ajută la pierderea în greutate
  • Stimulează metabolismul
  • Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos
  • Ajută la tratarea eczemelor
  • Purifică sângele de grăsimi
  • Curăță și regenerează tractul digestiv
  • Reglează tranzitul intestinal și scaunele
  • Îmbunătățește considerabil digestia

O zi de detoxifere pe săptămână cu MERE! BENEFICII nebănuite!

Este foarte indicat a se ține post o zi pe săptămână.  Postul este singura cale prin care sistemul nostru digestiv se poate odihni, pentru a-și reîncărca forțele.  Pentru cei care pot, post negru, iar pentru cei mai puțin vrednici din punct de vedere fizic, reducerea până la jumătate a rației de mâncare.

Postul este, de altfel, o metodă veche de purificare a organismului practicată în foarte multe afecțiuni cronice. Acest post face parte dintr-un regim alimentar sănătos, și joacă un rol foarte important în procesul de vindecare al multor boli.

Detoxifere cu mere

Atât cei bolnavi, cât și cei sănătoși pot să facă o detoxifiere a corpului, dacă nu săptămânal, cel puțin o dată pe lună. Acest lucru este necesar pentru toată lumea, din cauza obiceiurilor alimentare proaste care duc la acumularea de substanțe dăunătoare în tractul digestiv, care se răspândesc mai departe și se absorb în corp.

Dacă veți practica această metodă de detoxifiere o dată pe lună, va avea un efect purificator și dezinfectant. Dacă veți ține această cură o dată la 7-10 zile, va avea un efect profilactic (de prevenire a bolilor – sursa: lataifas)

Detoxifere cu mere

Detoxiferea cu mere – Beneficii:

Un măr pe zi reprezintă un medicament eficient pentru menținerea sănătății tale. Cercetări recente au demonstrat că femeile care consumă mere sunt mai protejate împotriva cancerului de sân și a tumorilor canceroase în general.

Mărul – un fruct despre care se spune că ţine la distanţă medicul dacă este consumat zilnic.

Ai încercat deja această dietă (detoxifiere)? Povesteşte-ne cum a decurs şi care au fost rezultatele obţinute! Eşti încă nehotărât(ă)? Încearc-o! Nu ai nimic de pierdut în afară de kilogramele care te supără!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.   (PHOTO: FOTOLIA/SMILEUS, EVGENY KARANDAEV/SHUTTERSTOCK)

Detoxiferea cu mere
Detoxiferea cu mere

Related Posts

1 thought on “Detoxiferea cu mere (cum se face și care sunt beneficiile)

  1. Am facut si eu o cura cu mere si vreau sa spun ca chiar a functionat. Buna ideea. Ideea este sa nu exagerezi nici cu acestea. Cred ca functioneaza pe principiul faptului ca reusesti sa te mentii satios si consumi mai putine calorii per total pe parcursul zilei.

Lasă un răspuns