Ciocolata neagră – beneficii

ciocolată neagră beneficii

Ciocolata neagră este bogată în substanţe nutritive care vă pot influenţa pozitiv sănătatea.

Beneficii ale consumului de ciocolată neagră – Fiind fabricată din seminţele arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi de pe planetă. Studiile arată că ciocolata neagră (nu cea cu zahăr) poate îmbunătăţi sănătatea şi poate diminua riscul bolilor de inimă.

Suferiți de hipertensiune arterială? Încercați o trufă. Sunteți îngrijorați din cauza bolilor de inimă? Consumați o tabletă de ciocolată neagră. Aceasta este cea mai bună veste medicală pentru toate vârstele.

Ciocolată neagră
Ciocolată neagră

Ciocolată neagră motive să mănânci zilnic

Nu este o iluzie, ciocolata neagră este sănătoasă.

Studiile arată că sănătatea cardiovasculară este îmbunatațită la persoanele care consumă ciocolata neagră. Bogată în antioxidanți naturali, ciocolata neagră și cacaua sunt la fel de benefice ca și ceaiul verde și afinele.

 • Ciocolata neagră menține controlul glicemiei

Ciocolata neagră ajută la menținerea sănătații vaselor de sânge și le protejează împotriva diabetului de tip 2.

Flavonoidele din ciocolata neagră scad rezistența insulinei și susțin funcționarea normală a celulelor pentru ca organismul să poată utiliza insulina în mod eficient.

 • Ciocolata neagră este bună pentru creier

Ciocolata neagră crește fluxul de sânge de la nivelul creierului precum și al inimii și contribuie la îmbunătațirea funcției cognitive. Ciocolata neagră ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral  – AVC.

Acest desert gustos, conține mulți compusi chimici (printre care și fenietilamina) care au un efect pozitiv asupra stării de spirit și al sănătății cognitive al unei persoane.

 • Ciocolata neagră este bună pentru inima

Studiile au demonstrat că cei care au mâncat o cantitate mică de ciocolată neagră de două sau trei ori pe săptămâna au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale.

Ciocolata neagră îmbunatațeste fluxul de sânge și ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Consumul de ciocolată neagră poate împiedica rigidizarea arterelor sau arteroscleroza.

 • Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți

Ciocolata neagră are un conținut crescut de antioxidanti (flavonoizi). Aceștia ajută în lupta corpului împotriva radicalilor liberi care cauzează procesul de oxidare a celulelor.

Radicalii liberi sunt implicați în procesul de îmbătrânire și pot fi o cauza a cancerului, iar alimente bogate în antioxidanți, protejează împotriva mai multor tipuri de cancer și încetinesc procesul îmbătrânirii.

 • Ciocolata neagră conține teobromina

Teobromina din ciocolata neagră s-a demonstrat că întărește smalțul dinților. Astfel, ciocolatea neagră, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, dacă este menținută o igienă dentară optimă.

 • Ciocolata neagră are un nivel ridicat de vitamine și minerale

Ciocolata neagră conține în concentrații mari numeroase vitamine și minerale care ajută la menținerea stării de sănătate a unei persoane:

 • magneziu
 • fier
 • potasiu
 • cupru

Cuprul și potasiul din ciocolata neagră ajută la prevenția bolilor cardiovasculare și a accidentelor vasculare cerebrale, iar fierul oferă protecție împotriva anemiei prin deficit de fier, în timp ce magneziul previne diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și alte boli cardiovasculare.

Este adevarat că ciocolata neagră conține multe grăsimi?

Veștile sunt bune! O parte dintre grăsimile conținute de ciocolata neagră nu au impact asupra colesterolului. Grăsimile din ciocolata neagră sunt: acid oleic 13, acid stearic 13 si palmitic 13

 • Acidul stearic este o grăsime saturată cu efect neutru asupra colesterolului
 • Acidul oleic este o grăsime mononesaturată care se regăsește în uleiul de măsline
 • Acidul palmitic este o grăsime saturată care ridică nivelul colesterolului și crește riscul bolilor cardiace.

Acest lucru înseamna ca doar 1/3 din grăsimile existente în ciocolata neagră au efect nociv pentru dvs.

ciocolată neagră beneficii

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

Lasă un răspuns