Cea mai căutată dietă în 2019 pe Google – chiar dă rezultate?

Cea mai căutată dietă

Cea mai căutată dietă 🤓 Google a anunțat care au fost cele mai căutate diete în acest an. Postul intermitent ocupă primul loc în top.

Este dieta preferată a multor vedete, Jennifer Aniston, Halle Berry, Vanessa Hudgens și Reese Witherspoon lăudându-i frecvent beneficiile.

În plus, postul intermitent și-a demonstrat efectele pozitive și nu este deloc surprinzator că a urcat în topul celor mai căutate diete – de pe locul opt în 2018, pe primul loc în acest an.

Postul intermitent domină ierarhia celor mai căutate diete pe Google în 2019, la mare distanță de dietele axate pe grăsimi și carbohidrați.

Deși există o dezbatere intensă cu privire la cât de mult poate fi urmată această dietă, în special de către femei, fără afectarea sănătații, mulți doctori consideră că postul intermitent este mai mult decât un trend, notează MindBodyGreen Health.

O „modă” de cinci milenii 👌

„Nu-i o modă trecătoare: e o modă de 5.000 de ani. Toate mecanismele postului sunt profund și intrinsec umane”, a declarat doctorul Jason Fung pentru site-ul citat.

Cunoscut și sub denumirea de intermittent fasting, postul intermitent constă în alternarea perioadelor în care mănânci fără restricții cu cele în care nu mănânci deloc.

Există mai multe variante ale acestei diete: unele impun renunțarea la mâncare timp de 16-36 ore, altele permit consumul alimentar în permanență, dar cu restricții în anumite zile.

Ce spun nutritioniștii despre postul intermitent, dieta vedetelor de la Hollywood

Postul intermitent implică nu doar scăderea în greutate, ci și schimbarea stilului de viata și adoptarea unor măsuri care au efecte pozitiv asupra sănătații, precum reducerea riscului de diabet, afecțiuni inflamatorii și scăderea tensiunii arteriale, arată medicul.

Tendința de a aprecia efectele benefice ale postului intermitent asupra sănătații în comparație cu scăderea în greutate a fost evidentă în căutarile dietelor pe Google.

Printre acestea, la mare căutare au fost în 2019 dieta alcalină a doctorului Sebi (locul 2) și dieta Noom (locul 3), bazată pe o aplicație care le permite utilizatorilor să-și analizeze alimentația, sa să se consulte cu specialiști, să-și fixeze obiective și să-și urmărească activitatea fizică.

O ascensiune notabilă a avut și dieta Sirtfood diet (locul 7), creată de doi nutriționiști care promovează consumul de vin roșu și ciocolată neagră, dar și de alte alimente ce conțin sirtuina, proteina care controlează metabolismul celulelor.

Dieta anului 2018 nu a prins podiumul

Deși nu-i surprinzator ceea ce vedem în topul celor mai cautate diete pe Google în 2019, este neașteptat ceea ce nu vedem, remarca cei de la MindBodyGreen; dieta mediteraneană ocupă doar locul cinci, după ce în 2018 a fost cea mai căutată pe motorul de căutare.

De asemenea, dieta keto, una dintre cele mai importante tendințe alimentare din lume, nu a intrat nici măcar în top 10 al dietelor căutate pe Google în acest an.

Citește și: Dieta de slăbit sau Dieta în 10 pași

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Să fim sănătoși și mereu bucuroși de viața noastră! Photo: 123rf.com

Cea mai căutată dietă
Cea mai căutată dietă
Cea mai căutată dietă
Cea mai căutată dietă

Related Posts

1 thought on “Cea mai căutată dietă în 2019 pe Google – chiar dă rezultate?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: