Cauze și simptome pentru cancerul de stomac

cancer

Cancerul gastric sau cancerul de stomac, apare atunci când celulele devin excesive și necontrolate.

Cancerul de stomac: Două tipuri de tumori pot fi prezente în stomac, tumorile maligne, capabile să se răspândeasca în alte organe sau în oase, în timp ce tumorile benigne pot crește, dar nu se extind dincolo de stomac.

Procesul prin care se dezvoltă cancerul de stomac este adesea lent și poate dura chiar ani de zile. Acesta este motivul pentru care aproape într-un stadiu incipient nu are simptome și nu se observă modificări, ceea ce face dificilă detectarea.

În funcție de locul în stomac în care încep să crească pot produce diferite simptome, iar consecințele sunt diferite.

Cancerul gastric
Cancerul gastric

Cele care provin, de exemplu, din joncțiunea gastroesofagiană, sunt clasificate și tratate în același mod ca și cancerul esofagian, în timp ce cele care apar în cardia stomacului (muschiul situat între stomac și esofag) este intai clasificat în etape și este apoi tratat ca un cancer al esofagului.

Acest tip de patologie poate cauza metastază, adică poate fi răspândită în alte organe din apropiere. Într-o stare avansată se poate muta în sânge și se poate răspândi în ficat, plămâni și oase.

Factorii de risc se referă la șansele de a contracta o boală, fie datorită unor factori care pot fi modificați, cum ar fi fumatul; sau prin factori care nu pot fi modificați, cum ar fi istoricul familiei și vârsta.

cancer de stomac
cancer de stomac

Să presupunem că factorii de risc indică o predispoziție mai mare de a contracta o boală, în acest caz cancer de stomac, dar nu poti fi sigur că va apărea. Există cazuri în care oamenii sunt afectati de boala fără a avea vreun istoric familial sau factori de risc.

Cauze pentru cancerul de stomac

Vârsta: După vârsta de 50 de ani, rata crește semnificativ, cu cel mai mare număr de cazuri la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 și 90 de ani.
Sex: Cancerul de stomac este mai frecvent la bărbați decât la femei.
Limfomul de stomac: Persoanele care au dezvoltat un tip de limfom de stomac sunt expuse unui risc mai mare de a suferi de această boală, care are o relație strânsă cu bacteria Helicobacter pylori.
Infecția cu Helicobacter pylori: Această bacterie poate fi o cauză majoră a apariției cancerului de stomac.
Factorul alimentar: o creștere mai mare a acestei boli a fost detectată la persoanele care consumă în mod obișnuit pește și alimente afumate, precum și carne sărată, carne tratată și legume conservate în oțet.
Excesul de greutate: Obezitatea sau excesul de greutate ar putea fi un factor influent în dezvoltarea bolii. Dar acesta este încă în stadiul de studiu.
Tutunul: Obiceiul rău al fumatului crește șansele de a avea cancer la stomac și are incidență și în altele. Posibilitățile cresc dublu la fumători.
Anemia: Deficitul de vitamina B12 afectează capacitatea organismului de a produce celule roșii și poate duce, de asemenea, la alte complicații. Aceasta se numește anemie pernicioasă. Și oamenii care dezvoltă această boală au o șansă mai mare în viitor de a provoca cancer de stomac.

Simptome

  • Pierderea poftei de mâncare
  • Pierdere în greutate fără nici un motiv aparent
  • Disconfort abdominal la nivelul ombilicului
  • Greață
  • Vărsături (cu sau fără sânge)
  • Umflarea abdominala
  • Anemie
  • Sentimentul de satietate, chiar și după o mică inghititură
  • Aciditate
  • Indigestie
cancerul de stomac
cancerul de stomac

Aceste simptome pot coincide cu alte afecțiuni care au tratament. Și nu sunt periculoase, dar în cazul în care aveți îndoieli, este preferabil să vă consultați medicul.

cancer
cancer

Mai vreau să-ți recomand un articol pe această temă: Cancer : simptome, tratament graviola, alimentație și prevenție.

Related Posts

6 thoughts on “Cauze și simptome pentru cancerul de stomac

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: