Descoperire uluitoare!

Cercetătorii au descoperit o nouă celulă a sistemului imunitar care distruge mai multe tipuri de cancer. ”Nimeni nu știa că există!”

O descoperire istorică: Oamenii de știință de la Universitatea Cardiff au descoperit o nouă celulă a sistemului imunitar care distruge mai multe tipuri de cancer, informează The Telegraph.

Profesorul Andrew Sewell, de la Facultatea de Medicină a Universității Cardiff, este autorul principal al studiului și expert în celule T.

Cercetătorii au descoperit-o din întâmplare când analizau mai multe tipuri de sânge pentru a studia celulele imunitare care luptă cu bacteriile, potrivit The Telegraph. „Nimeni nu știa că o astfel de celulă există”.

Această nouă celulă imunitară are un receptor care nu a mai fost depistat până acum și care acționează ca un cârlig. Astfel se lipește de majoritatea cancerelor umane, dar ignoră celulele sănătoase.

O nouă celulă a sistemului imunitar

În studiile de laborator s-a descoperit că celulele imunitare echipate cu acest receptor ucid cancerul pulmonar, al pielii, sângelui, colonului, sânului, oaselor, prostatei, ovarului, rinichilor și colului uterin.

Profesorul Andrew Sewell spune că descoperirea unei celule care ar putea combate o gamă largă de cancere este „extrem de neobișnuită” și că ar putea sta la baza unei terapii universale împotriva cancerului.

Întrebat dacă această descoperire înseamnă că o persoană din Țara Galilor, căreia îi aparține sângele studiat, este complet imună la cancer, Sewell a spus: „Posibil. Această celulă imunitară ar putea fi destul de rară sau s-ar putea ca mulți oameni să aibă acest receptor dar, din anumite motive, nu este activat. Dar nu știm încă.”

Până în prezent, rezultatele testelor de laborator s-au dovedit a fi încurajatoare. Cercetătorii spun că testele clinice pe oameni ar putea începe chiar din luna noiembrie a acestui an, dacă noul tratament trece de toate testele de siguranță în laborator.

„Dacă această nouă descoperire se va concretiza, va pune bazele unui tratament „universal” cu celule T, scăzând costurile extrem de ridicate asociate cu identificarea, generarea și fabricarea de celule T personalizate”, spune Profesorul Awen Gallimore, de la Centrul de Cercetare pentru Cancer al Universității Wales.

Reducerea riscurilor de apariţie a cancerului – 9 recomandări făcute de Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului:

1.Pentru mame: alăptaţi copilul, dacă puteţi. Alăptarea este bună atât pentru mamă, cât şi pentru copil.

2. Nu lua după ureche suplimente pentru prevenirea cancerului. Scopul este de a răspunde nevoilor nutriţionale doar prin dietă.

3. Limitaţi consumul de alcool. Pentru prevenirea cancerului, cel mai bine este să nu bei alcool.

4. Limitează consumul de băuturi îndulcite cu zahăr. Bea în mare parte apă şi băuturi neîndulcite.

5. Evită consumul de carne roşie procesată. Consumă cantităţi moderate de carne roşie, precum carne de vită, carne de porc şi miel. Carnea procesată ar trebui consumată în cantităţi foarte mici.

6. Limitează consumul de „fast food” şi alte alimente procesate bogate în grăsimi, amidon sau zaharuri. Limitarea acestor alimente ajută la controlul aportului de calorii şi la menţinerea unei greutăţi sănătoase.

7. Mănâncă o dietă bogată în cereale, legume, fructe şi fasole. Produsele integrale, legumele, fructele şi leguminoasele, cum ar fi fasolea şi lintea, ar trebui să fă fie o parte majoră a meselor zilnice.

8. Fii activ fizic în fiecare zi – mergi mai mult şi stai mai puţin.

9. Să ai o greutate „sănătoasă”. Menţine-ţi greutatea în intervalul sănătos şi evită creşterea în greutate.

Mai vreau să-ți recomand pe această temă: Cauze și simptome pentru cancerul de stomac și Cancer : simptome, tratament graviola, alimentație și prevenție.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Să fim sănătoși și mereu bucuroși de viața noastră! Photo: Google.com

O nouă celulă a sistemului imunitar
O nouă celulă a sistemului imunitar

Related Posts

Lasă un răspuns