Beneficii datorate renunțării la consumul de carne

Beneficii ale dietei vegetariene

Se întâmplă lucruri incredibile în organismul tău atunci când nu mai mănânci carne…

Beneficii ale dietei vegetariene – Tot ce trebuie să știi despre uimitoarele beneficii ale dietei vegetariene.

Din multe motive oamenii devin vegetarieni. În principal, fiindcă vor să se simtă plini de energie, să scape de riscul de a dezvolta diverse maladii și de a scădea în greutate dacă este posibil.

Dacă te întrebi: este oare în ordine să renunț la carne, îmi va face bine? Specialiștii spun: cu siguranță, DA!

Iată ce se întâmplă în organismul tău, dacă nu mai consumi carne

Vei scăpa de inflamații!

Când consumi carne, brânză și alimente procesate, vei avea și diverse afecțiuni inflamatorii. Inflamația cronică este strâns legată de atacurile de cord, de accidente vasculare cerebrale, ateroscleroză, diabet și boli autoimune.

Mâncărurile bazate pe legume sunt bogate în antioxidanți și fibre, deci natural anti-inflamatorii. Un studiu ne arată că vegetarienii își reduc semnificativ proteina C reactivă (CRP). Nivelul de proteină C reactivă ridicat din sânge poate indica o gamă largă de afecțiuni. Este o proteină sintetizată în ficat, ale cărei niveluri în sânge cresc riscurile de inflamație. Ea nu este însă specifică, adică nu poate indica natura sau localizarea respectivului proces inflamator.

Vei reduce nivelul colesterolului

Creșterea colesterolului poate duce la accidente vasculare cerebrale și boli de inimă. Carnea procesată termic este bogată în grăsimi saturate, ceea ce duce la cresterea nivelului de colesterol din sânge. Multe studii arată că, atunci când oamenii mănâncă vegetarian, colesterolul din sânge scade cu până la 35%. Dietele pe bază de legume și produsele integrale îți reduc nivelul de colesterol din sânge, deoarece conțin cantități mici de grăsimi saturate și colesterol zero. Este cunoscut faptul că alimentația vegetariană este bogată în fibre, iar fibrele reduc colesterolul din sânge.

Beneficii ale dietei vegetariene
Beneficii ale dietei vegetariene – renunţă la consumul de carne

Scade dramatic riscul de a face diabet de tip II

Este dovedit că o dietă bogată în carne roșie crește riscul de a face diabet de tip 2. Amatorii de carne au șanse duble de a face această boală, în comparație cu vegetarienii. Dacă mănânci carne o dată pe săptămână, îți crește riscul de a face diabet cu până la 74%!.

Te întrebi, poate, de ce consumul de carne duce la diabet de tip 2. Fiindcă grăsimea animală, nitritul de sodiu și fierul de proveniență animală distruge celulele pancreatice, cauzează inflamații, duce la îngrășare și perturbă buna funcționare a insulinei.

Microbiomul intestinal este numele colectiv al tuturor microorganismelor care trăiesc în corpul nostru. Aceste microorganisme sunt cheia pentru a avea o sănătate bună. Acestea ajută procesul digestiei alimentelor, pregătesc sistemul imunitar, produc nutrienți vitali, mențin sănătatea țesutului intestinal și ne protejează de cancer. Un studiu a arătat că microorganismele au, de asemenea, un rol în diabet, obezitate, boală intestinală inflamatorie, boli hepatice și boli autoimune.

Dieta vegetariană te poate ajuta să ai un microbiom intestinal mai sănătos. Fibrele vegetale vor facilita prezența bacteriilor sănătoase în intestinele noastre, ne vor ”curăța” și desfunda arterele, reducând astfel riscul de infarct.

Vei beneficia de nivelul optim de proteine

Dieta carnivoră pompează în organism mai multe proteine decât are corpul nevoie. Efectul nu este o super-putere, ci dimpotrivă, o slăbire a organismului. În plus, vine cu exces de grăsime, duce la îngrășare, diabet zaharat, inflamații, boli de inimă și cancer.

Proteinele vegetale sunt cele bune pentru organism, care ne protejează de bolile cronice.

Hrănindu-te vegetarian, nu mai este nevoie să îți monitorizezi aportul de proteine, nici să iei suplimente, întrucât organismul știe singur să își dozeze cantitățile. Organismul uman este o mașinărie uluitoare, care nu dă greș. Trebuie doar să îi fie sprijinite procesele naturale. Când este perturbat, este firesc să reacționeze.

Și în tot acest proces, să nu uităm elementul esențial: apa. Hidratează-te corect și corpul îți va mulțumi.

Beneficii ale dietei vegetariene
Beneficii ale dietei vegetariene – renunţă la consumul de carne

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: