Remedii pentru bătăturile de la picioare

Soluţii şi creme pentru bătături

O problemă frecvent întâlnită este pielea întărită de pe călcâie şi prezenţa bătăturilor, la care vom face referire în cele ce urmează.

Ceea ce numim noi bătături se prezintă fie sub forma unor “băşici” pline cu lichid incolor, fie sub forma unor porţiuni de piele îngroşată. Acestea apar din cauza frecării şi a presiunii, de cele mai multe ori la nivelul picioarelor, în talpă, în călcâi sau pe degete.

bătături
bătături

De ce acordăm atât de puțină atenție picioarelor, dacă acestea reprezintă o parte fundamentală a corpului nostru? Faptul că sprijină întreaga noastră greutate și ne ajută să ne deplasăm dintr-un loc în altul nu sunt motive suficient de întemeiate pentru a le trata cu mai multă grijă?

Trebuie să îți îngrijești și picioarele, așa cum îți îngrijești pielea feței . În caz contrar, încep să devină vizibile semnele neglijenței și ale deteriorării. În articolul acesta, îți prezentăm o serie de remedii naturale pentru a îndepărta bătăturile din zona picioarelor. Nu numai că vor face picioarele mai frumoase, dar vor ameliora și durerile din această parte a corpului.

Există în farmacie un raft special destinat îngrijirii bătăturilor, un loc bun pentru a începe cercetarea ta pentru ameliorarea acestora. Dacă este afectat piciorul, ai nevoie de un ulei adecvat care să înmoaie pielea întărită, leucoplast pentru protejare de-a lungul zilei, împreună cu şosetele, pantofii şi branţurile pentru a ameliora durerea.

frecaţi cu o piatră
frecaţi cu o piatră

În cazul în care bătăturile vă produc durere sau iritaţie, trebuie să răzuiţi celulele moarte, astfel încât bătătura să nu mai exercite aşa de multă presiune pe nervi. Imediat după un duş sau o baie caldă, când pielea este umedă şi moale, frecaţi cu o piatră ponce bătătura pentru a elimina celulele moarte.

tratamentul bătăturilor.
tratamentul bătăturilor.

Soluții pentru bătături

Nu încerca să răzuieşti întreaga bătătură într-o singură şedinţă, dacă nu vrei să te răneşti. Mai degrabă, răzuieşte câte puţin în fiecare zi şi ai răbdare. Dacă bătătura este foarte groasă şi dură, procedura poate dura câteva săptămâni pentru a da rezultate.

tratament pentru bătături
tratament pentru bătături

Posibil să nu agreezi ideea de a-ţi pili bătăturile, poţi opta pentru înmuierea acestora. Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplică ulei de măsline şi acoperă cu un plasture, lăsându-l peste noapte. Pentru protecţie şi evitarea măririi bătăturii, poţi uiliza plasturi care se găsesc în orice farmacie, dar te sfătuim să aplici înainte câteva picături de ulei de ricin.

Prevenție pentru bătături

  • Evită tocurile înalte şi dacă totuşi trebuie să îi porţi la o petrecere, alege pantofi cu vârf capitonat, pentru a reduce presiunea pe degete.
  • Cumpără-ţi pantofi seara, atunci când picioarele sunt mai umflate (din cauze statului pe scaun sau în picioare). Dacă îi cumperi dimineaţa devreme, vei constata că sunt mult prea strâmţi în anumite momente ale zilei.
  • Poartă pantofii potriviţi: între degetul mare şi vârful pantofului trebuie să existe un spaţiu de 2 centimetri. Pantofii trebuie să fie suficient de largi astfel încât degetele şi bolta plantară să nu fie presate dintr-o parte în alta, dar nici prea largi, pentru că piciorul poate aluneca şi există riscul de frecare pe margini, apărând astfel bătăturile.
  • Fă-ţi băi fierbinţi la picioare şi apoi foloseşte ulei de migdale sau de cocos, pentru a hidrata pielea în profunzime.
  • Aplică o loţiune care conţine uree pentru a elimina petele înainte ca acestea să se transforme în supărătoarele bătături; începe cu o cantitate mică, deoarece astfel de substanţe pot fi iritante.
Soluţii şi creme pentru bătături
Soluţii şi creme pentru bătături

Citește și:

DISTRIBUIE MAI DEPARTE!

Daca v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact.

 

 

Related Posts

1 thought on “Remedii pentru bătăturile de la picioare

Lasă un răspuns