Aspirina: remediu extern pentru picioare

Aspirina remediu extern pentru picioare

Aspirina – remediu extern pentru picioare și alte 9 întrebuințări ale aspirinei despre care cu siguranță nu știați

Clasica aspirina nu este bună doar pentru durerile de cap sau pentru stările febrile. Se poate folosi inclusiv pentru picioare. O rețetă veche și folosită în trecut de bunicii noștri este ideală pentru problemele pe care le avem la picioare.

Modul de preparare este cât se poate de simplu, costurile sunt accesibile pentru toată lumea, iar efectele benefice sunt garantate. Astfel se pot rezolva multe probleme care ne dau multe bătai de cap, printre care cea a călcâielor crăpate, a varicelor sau a bătăturilor dureroase din talpa.

Problemele expuse mai sus apar fie din cauza pantofilor care ne strâng piciorul, fie din cauza deshidratării. Vestea bună este că odata ce ne decidem să apelam la acest remediu, nici nu mai contează cum au aparut aceste probleme.

Cine nu a avut grijă și are călcâiele crăpate își va reveni rapid și va putea merge liniștit, fără nicio durere sau jenă. Mai trebuie amintit că remediul descris mai jos este foarte bun și pentru varice, și pentru bătături.

Remediul cu aspirina pentru călcâie crăpate și varice se prepară foarte simplu. Pentru început este nevoie de următoarele ingrediente: 250 de ml de alcool (n.r. – 70% concentratie) și zece aspirine. În ceea ce privește modul de preparare, nu există niciun motiv de îngrijorare, întrucât totul se face fără mari eforturi.

Astfel, se zdrobesc cele 10 aspirine până când se obține o pudră fină. În acel moment, praful respectiv se amestecă împreună cu alcoolul și mixul obținut se lasă la rece minimum o zi și cel mult două.

La finalul zilei, scoateți amestecul-minune din frigider și puneți pe o bucată de tifon o cantitate suficientă pentru a acoperi zona afectată. Nu uitați, soluția are efect dacă este agitată foarte bine înainte de a fi aplicată pe picioare.

Pentru a fixa cât mai bine pansamentul cu soluția, este recomandat să folosiți și o folie din plastic, pe care o veți înfasura în jurul zonei afectate. Dimineața se îndepartează pansamentul, se spală bine locul afectat și apoi zona respectivă se hidratează cu o crema de calitate. Acest „ritual” trebuie repetat 10 zile, în fiecare seară.

Efortul va merita, o să vedeți. Varicele, bătăturile, pielea uscată și crăpăturile vor deveni doar niște amintiri urâte.

Multe medicamente pot fi folosite în scopuri diferite și ele funcționează excelent, dar majoritatea persoanelor nu cunosc numeroasele utilizări ale acestora.

Acidul salicilic, de exemplu, care este componenta principală a aspirinei, se poate întrebuința în mai multe scopuri și este foarte eficient, dar oamenii îl folosesc doar ca pe anestezic și antipiretic.

Noi am decis să vă povestim despre acele proprietăți benefice ale acidului salicilic, despre care probabil că nu știați! Există 9 întrebuințări ale aspirinei, care vă vor surprinde și după ce veți citi acest articol, veți avea permanent aspirină în casă!

Aspirina
Aspirina

1. Usucă coșurile

Chiar și după perioada adolescenței oamenii mai pot avea din când în când coșuri. Tot ce trebuie să faceți, în primul rând, este să pisați o pastilă de aspirină și să apoi adăugați puțină apă peste ea. Apoi aplicați pe coșuri pasta obținută și lăsați-o să acționeze pentru câteva minute. Clătiți apoi cu apă și săpun. Roșeața va dispărea, iar coșul va trece curând.

2. Întinerește pielea

Acidul salicilic din aspirină elimină celulele moarte ale pielii și excesul de sebum. Pisați 5 pastile de aspirină și amestecați-le cu un sfert de cană de apă și cu o linguriță de miere. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 10 minute. Spălați-vă cu apă călduță. Utilizarea regulată a acestei măști va trata problemele pielii și o va reîntinerii.

3. Tratează bătăturile

Trebuie mai întâi să pisați 5 pastile de aspirină și să le amestecați cu suc de lămâie și jumătate de lingură de miere. Aplicați pasta pe bătături și înfășurați-vă picioarele într-un prosop cald. Apoi le înveliți în peliculă. După 10 minute scoateți pelicula și efectele vă vor surprinde!

4. Elimină mătreața

Pisați 2 pastile de aspirină până veți obține o pudră fină. Adaugați pudra în șampon și apoi folosiți șamponul. Această combinație va trata și va preveni apariția mătreții.

5. Elimină urmele de transpirație

Acest truc ușor vă va ajuta să eliminați urmele de transpirație de pe haine: pisați câteva pastile de aspirină și adaugați jumătate de cană de apă. Apoi înmuiați suprafața cu urme de transpirație și lăsați pentru câteva ore.

6. Restabilește culoarea părului

Aspirina vă poate ajuta să vă restabiliți strălucirea și volumul părului. Dizolvați 6-8 pastile de aspirină într-un pahar cu apă călduță și aplicați soluția obținută pe păr. Lăsați să acționeze timp de 10-15 minute.

7. Înlătură grăsimea de pe vase

Trebuie să preparați o pastă de curățare zdrobind câteva pastile de aspirină și adăugând puțină apă. Apoi încercați să curățați vasele cu ea.

8. Aspirina va face ca florile din vază să reziste mai mult

Adaugați o pastilă de aspirină pisată în apa din vaza cu flori. După aceasta puteți fi siguri că florile Dumneavoastră vor rezista mai mult.

9. Ajută la ameliorarea simptomelor înțepăturilor de insecte.

Pentru a ameliora inflamația și mâncărimea în cazul unor înțepături de insecte, aplicați o pastilă pisată pe zona afectată. Dacă sunteți alergici la înțepăturile de albină, mergeți la doctor.

Aspirina remediu extern pentru picioare
Aspirina remediu extern pentru picioare

Citește și:

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

1 thought on “Aspirina: remediu extern pentru picioare

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: