Astenia de primăvară

Astenia de primăvară

 Cauze, simptome și remedii

Astenia de primăvară poate fi tratată în cel mult o lună cu plante pe care nu e complicat să le găsiți. Unii spun că este o boală, alții că ar fi doar o stare de spirit, iar cei care i-au căzut pradă sunt pur și simplu prea obosiți ca să-i contrazică.

Astenia se manifestă printr-o stare de slăbiciune atât fizică cât și intelectuală, o stare de oboseală permanentă și nejustificată, dureri de cap și dificultăți de concentrare.

Simptomele asteniei de primăvară

 • Anxietate și irascibilitate.
 • Extenuare
 • Apatie
 • Tensiune arterială scăzută
 • Probleme cu greutatea
 • Dificultăți de concentrare
 • Insomnii
 • Scăderea tensiunii arteriale
 • Pierderea apetitului sexual
 • Căderea părului
 • Epuizare
 • Dureri de cap
 • Slăbiciune musculară
 • Lipsa apetitului
 • Tristețe nemotivată
 • Oboseală la nivel fizic, dar și mental
Astenia de primăvară
Astenia de primăvară

Remedii pentru astenia de primăvară

Adaptează-ți alimentația. 

Alimentele bogate în triptofan sunt recomandate, pentru că acest aminoacid stimulează secreția de serotonină, făcându-ne să ne simțim mai bine. Dieta este un aliat de preț al organismului atunci când trebuie să combată astenia de primăvară.

Printre alimentele bogate în triptofan se numără: peștele, nucile, ouăle, produsele lactate, legumele, cerealele integrale, fructele precum: papaya, portocalele, grepfrutul, ananasul, căpșunile și strugurii.

Și alimentele bogate în vitaminele B sunt recomandate pentru combaterea asteniei de primăvară, întrucât acestea elimină senzația de oboseală, energizând organismul. Consumă leurdă, lobodă, urzici și orice alte legume de sezon găsești la tarabele din piață. Bananele, legumele și cerealele integrale sunt bogate în conținutul de vitamine din complexul B.

Bea fresh-uri

Consumul de fresh-uri te poate ajuta să treci cu bine peste această perioadă și să învingi astenia de primăvară. Sucul de ginseng contribuie la recăpătarea vitalității și este eficient în combaterea stresului. Atenție, însă: nu este indicat să consumi mai mult de două fresh-uri de ginseng pe zi. Și ceaiul verde poate fi un aliat de preț în această perioadă, întrucât îți oferă energia necesară.

Completează-ți dieta cu suplimente naturiste

Apelează la sfaturile unui specialist pentru a te bucura de beneficiile suplimentelor alimentare de calitate, care să îți aducă un plus de energie și să îți mențină organismul în parametri optimi. Administrarea de Vitamina C sau a unui complex de vitamine și minerale precum Blue MoringaBao, Reishi&Cordyceps sau Bio Diamond îți asigură doza de vitalitate și te ajută să treci ușor peste neajunsurile asteniei de primăvară. Pentru cei mici, este ideal sucul natural complex Vibracell.

Nu uita de sport ( exerciții fizice )

Exercițiile fizice îți pun sângele, dar și mușchii în mișcare, iar tu te vei simți mai energic (ă)  după ce faci cel puțin 30 de minute de sport. Poate suna ciudat recomandarea de a face sport exact în perioada în care te simți lipsit de puteri, însă sportul eliberează endorfine și îți oferă o stare de bine.

Hidratează-te corespunzător

Nu uita să bei apă din belșug, 7-8 pahare pe zi minim. Hidratarea va atenua simptomele asteniei de primăvară, precum durerile de cap sau amețelile.

Dormi cel puțin 7 -8 ore pe noapte

Încearcă să te culci la aceeași oră pentru a-ți învăța organismul care este programul de somn. Ai nevoie de somn pentru a putea face față cu bine simptomelor specifice asteniei de primăvară, așa că e bine să faci tot posibilul pentru a dormi cel puțin 7 -8 ore pe noapte.

Dieta pentru a combate astenia de primăvară – ar trebui să includă la începutul primăverii alimente bogate în vitaminele C și E, magneziu, fier și calciu; prin urmare, cât mai multe fructe și legume crude, diverse tipuri de nuci, pește și fructe de mare, cât și o cantitate optimă de produse lactate.

Dacă observi că stările tale de oboseală sau de tristețe se prelungesc pe o perioadă de mai multe săptămâni, ar trebui să discuți cu specialistul tău, deoarece la mijloc ar putea fi o altă problemă de sănătate. Astenia de primăvară se poate întâlni la orice persoană, indiferent de vârstă şi de sex.

Credit: womensalphabet.com; timefornaturalhealthcare.com

Citește și: Astenia – semne și simptome

 

Related Posts

1 thought on “Astenia de primăvară

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: