Artă din obiecte reciclate

Pahare din sticle reciclate

Am primit de la Virgin Green un set de 4 pahare Koala – susțin orice inițiativă ce are legătură cu reciclarea

Pahare din sticle reciclate – Ionuț Tihulca, fondatorul Virgin Green, un cunoscut sticlar din Suceava, este cel care face aceste obiecte, iar rezultatele sunt cu adevărat deosebite.

Meșterul care a creat aceste pahare upcycled și alte câteva modele pentru site-ul Virgin Green este nimeni altul decât Ionuț Tihulca, animat de pasiunea lui de a recicla sticlă.

Pahare din sticle reciclate –  De ce să reciclăm?

De-a lungul timpului – specialiști din întreaga lume au avertizat că trebuie luate măsuri pentru ca planeta să rămâna un loc perfect pentru toate viețuitoarele și, din fericire, există lucruri pe care le poți face și tu pentru a ajuta.

În ziua de azi ne-am obișnuit să folosim cât mai multe produse de unică folosință, uitând cât de mult dăunează plasticul mediului înconjurator. În urmă cu mai bine de 30 de ani și ceva … reciclarea și reutilizarea unor produse era un lucru normal.

Mai jos vei găsi informații utile pentru tine și familia ta. Dacă ai și alte informații te rog să împărtășești cu mine. Le voi adăuga ulterior ca și alte persoane să le poată folosi pentru binele nostru și al planetei.

Sortarea deșeurilor:  este o soluție de reciclare potrivită pentru fiecare locuință.  Ai nevoie de un sac, doi sau trei cu ajutorul cărora poți sorta plasticul, metalul, deșeurile reziduale, sticla și hârtia, plus cartonul.  Acest proces este important, deoarece ulterior poți recicla totul mult mai ușor, mai ales dacă în zona ta se colectează selectiv deșeurile. Nu arunca aceste recipiente după utilizare la coșul de gunoi, ci aplică metoda văzută la bunica ta.

Obișnuiai să arunci sticlele goale de vin dar acum ai un motiv pentru a le recicla… Înveseleşte-ţi bucătăria cu aceste pahare confecţionate din sticle de vin. Aduci o notă de veselie locuinţei tale şi, în plus, reciclezi artistic.

Virgin Green

Mi-a plăcut întotdeauna conceptul de upcycling – adică transformarea deşeurilor în lucruri frumoase – de aceea îţi propun să reciclezi. În loc să le arunci pur şi simplu la gunoi sau poate, în unele cazuri fericite, să le colectezi selectiv la punctele special amenajate în oraşul tău.

Cu această ocazie te încurajez să afli mai multe despre modalităţile de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje şi, mai ales, să pui în practică, ajutând astfel la reducerea poluării atât de nocive pentru toţi.

Câteva motive de ținut minte pentru care merită să reciclați sticla!

  • Odată ajunsă la groapa de gunoi, unei sticle îi sunt necesari aproximativ un milion de ani pentru a se degrada.
  • Reciclarea a 1.000 de tone de sticlă creează ușor peste 8 locuri de muncă.
  • O creștere relativă cu 10 % a masei de sticlă reciclată reduce emisiile de particule cu 8%, emisiile de oxid de azot cu 4% și emisiile de oxizi de sulf cu ​​10%.
  • Pentru fiecare tonă de sticlă reciclată, se evită emiterea în atmosferă a 315 kg de dioxid de carbon, gaz cu efect de seră.
  • Producătorii de sticlă beneficiază de reciclare în mai multe moduri: sticla reciclată reduce emisiile și consumul de materii prime, extinde durata de viață a echipamentelor din fabrică, cum ar fi cuptoarele, și economisește energie.
  • Reciclând o singură sticlă se economisește suficientă energie pentru a aprinde un bec de 15 watti timp de 24 de ore.

Sticle reciclate

De când am cunoscut arta creată de Virgin Green, sunt mai hotărât ca niciodată să schimb ceva. Și mai ales pe mine. Mi-am dat seama câte lucruri nu știam și câte lucruri am făcut greșit referitor la colectarea sau reutilizarea obiectelor reciclabile. Călătoria mea este abia la început, dar cu siguranță o voi continua.

Citește și: Azi pentru mâine în comunitate – Reciclarea selectivă a deșeurilor în Dolj

Pahare din sticle reciclate
Pahare din sticle reciclate
Pahare din sticle reciclate
Pahare din sticle reciclate

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: