Gânduri înțelepte

Horezu

Într-o anumită măsură, viața omului este și bună și complicată. Important este să știm a învăța din experiențele noastre, așa încât cele proaste să nu se repete, iar cele bune să se înmulțească.

Gânduri înțelepte, pe care să le citești azi, mâine și în fiecare zi. O să-ți dea curaj și inspirație!

Ştim că viaţa poate fi bună şi frumoasă. Poate fi urâtă şi solitară. Sau lungă şi împlinită. Sau scurtă şi împlinită. Şi oricum ar fi, cel puţin o dată de-a lungul anilor, trăim cu toţii sentimente şi emoţii precum furia, frustrarea, agresivitatea, iritarea, nemulţumirea. Sau nelinişte, anxietate, frică, panica. Sau poate regret, deprimare, depresie şi tristeţe.

gânduri pozitive
gânduri pozitive

Gânduri înțelepte

1. Gândurile deștepte vin doar atunci când toate prostiile au fost făcute.

2. Nu întotdeauna omul care a crescut un fiu, a construit o casă și a sădit un pom este un bărbat adevărat. Uneori acesta e o simplă femeie.

3. Nu trebuie să te temi de nimic. Riscă, chiar dacă vei greși. Așa e viața.

4. Nu asculta pe nimeni, trebuie să ai propria părere, propriul cap, minte, idei și planuri pentru viață. Nu te fugări niciodată după cineva. Mergi pe drumul tău, indiferent ce se vorbește pe la spate.

5. Dacă ți-a venit un gând deștept în cap și cauți unde să-l notezi acesta e un aforism, iar dacă te gândești cum să-l realizezi – înseamnă că e într-adevăr un gând înțelept.

6. Destinul nu înseamnă întâmplare, destinul înseamnă alegere. Nu trebuie să-l aștepți, trebuie să-l creezi.

7. Ce este bogăția? Bogăția este atunci când mama îți este sănătoasă, când tata te respectă, când prietenii îți sunt devotați și când persoana iubită îți este alături.

8. Să nu-ți fie frică să-i pierzi pe cei, care nu s-au temut să te piardă pe tine.

9. Atunci când nu mai vrei să trăiești, când viața te lovește din toate părțile, rabdă și crede că totul va trece.

10. Oamenii puternici îți vorbesc în față. Oamenii slabi își deschid gura pe la spate.

11. Atât timp cât de gândești dacă mergi în aceeași direcție cu o persoană sau nu, ea se poate răzgândi să meargă cu tine.

12. Viața mea este ca un tren. În cele mai frumoase momente credeam că îl conduc. În cele mai proaste îmi imaginam că sunt pasager. Iar uneori înțelegeam că eram întins pe șine.

13. Prețuiește fiecare secundă din viață, iubești – iubește, ți-e dor – spune, urăști – uită.

14. Învață să nu le acorzi atenție celor ce nu te au la inimă. Ei se împart în 2 categorii: în proști și invidioși. Proștii te vor îndrăgi peste un an, iar invidioșii așa și vor muri fără să afle superioritatea ta față de ei.

15. Nimeni nu știe ce-ți pregătește soarta. Trăiește liber și nu te teme de schimbări. Atunci când cel de Sus te lipsește de ceva, ai grijă să nu-ți scape ceea ce îți va da în schimb.

16. S-ar putea să întâlnești peste 25 de ani pe cel care-l cosiderai prinț la 18 ani și să nu regreți nicio clipă că el a mers pe calul său alb, fără să te observe.

17. Prețuiește oamenii care știu să vadă la tine 3 lucruri: tristețea, ascunsă după zâmbet, iubirea, ce maschează o furie și motivul tăcerii.

Gânduri înțelepte
Gânduri înțelepte
  • Sunt mulţumit de mine, deşi ştiu că nu sunt perfect.
 Horezu
Horezu

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă like paginii noastre de Facebook  și abonează-te la newsetter (în sidebar, pe partea stângă) și o să găsești mai multe informații, despre serviciile și noutățile Centrului nostru .

Related Posts

Lasă un răspuns