În Delta Dunării

Delta Dunării

Acest an a însemnat ceva pentru mine: pe lângă pandemie a venit și o experiență absolut fantastică în Delta Dunării. Vineri dimineața eram gata să plec la drum cu o mașină Duster cu remorcă și o barcă.

Mă uit pe prognoză. Vreme frumoasă, totul ok. Mai mult de-atât, temperatura urma chiar să crească, oferindu-ne câteva zile tropicale. Astfel, eu și prietenii mei am pornit liniștiți spre Tulcea.

Tulcea este prima poartă de intrare în Delta Dunării și cel mai important oraș al Dobrogei, iar satul Murighiol în care am poposit este la aproximativ 36 km distanță de Tulcea.

Delta Dunării

În comuna Murighiol se află un număr mare de obiective turistice care pot ține turiștii ocupați cel puțin un week-end sau câteva zile. Peisajul de aici este unul de o frumusețe sălbatică unică, greu de găsit în alte părți ale țării. 

Am vizitat Delta Dunării pentru prima dată și am înteles și eu de ce este asimilată cu Raiul pe pământ. Plimbările cu barca pe canalele Deltei, momentele de relaxare în stufăriș sau în mijlocul unui lac plin cu nuferi sunt amintiri de neuitat.

În luna august nuferii sunt deja înfloriți, iar sezonul țânțarilor este în toi (se pare că au și ei un sezon al lor 😀, și tot în august, spre exemplu, canalele sunt pline de bărci cu turiști dornici să descopere aceste frumuseți naturale, lucru pe care l-am observat chiar în prima zi.

La începutul lunii august țânțarii despre care tot auzeam înainte să vizitez Delta mi s-au părut un mit, căci am întâlnit foarte mulți în prima seară la terasă (deja am fost pregătit pentru niște ciupituri zdravene) apoi, ne-am împrietenit 🤣.

Însă nu vă recomand să omiteți să adăugați în bagaj o protecție împotriva insectelor, (Autan) căci este firesc să le întâlniți. Și, de asemenea, vă recomand o cremă de protecție solară, mai ales dacă barca este descoperită cum era a noastră.

Spunem barcă, spunem canale, spunem Delta Dunării, fără discuție. Nu există alt mijloc de transport și nici nu este indicat vreun altul, dacă ne dorim o experiență autentică.

Am avut aparatul de fotografiat cu mine, binoclu și ochelari de soare pentru a observa fiecare mișcare a viețuitoarelor Deltei, plantele și florile magnifice de apă și pentru a mă relaxa la bordul bărcii în lumina soarelui.

Nu am uitat de protecția solară, (pălărie) și haine lejere pentru a mă simți liber în largul Deltei. Am ales o experiență de neuitat din lista de excursii pentru vara aceasta.

Dacă alegeți să petreceți un week-end sau câteva zile în acest colț aparent uitat de lume, dar, totodată, un loc pe care multă lume se grăbește să îl descopere, alegerea va fi, cu siguranță, una foarte inspirată. 

Ce am mâncat în Delta Dunării? Așa cum probabil vă așteptați, majoritatea preparatelor culinare sunt pe bază de pește. Dar pește și produse tradiționale de cea mai bună calitate!

Am fost să vedem ce mai este pe la Mamaia.  Soarele, temperatura și culoarea mării au devenit ingredientele perfecte pentru vacanța mult așteptată după pandemie.  Atmosfera a fost minunată atât în Deltă și pe plajă.

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Related Posts

1 thought on “În Delta Dunării

Lasă un răspuns