
Ce poți vizita și pe unde să mergi
Coasta de Azur – eu am optat pentru un zbor low-cost cu Blue Air, am avut șansa să găsesc tarif extrem de convenabil. O simulare a zborului pe ruta București – Nisa nu depășește 950 RON (dus – întors). Am aterizat de 2 ori după un zbor lung și cu peripeții.

În câteva cuvinte și imagini să explic: Nisa nu înseamnă numai apă azurie, plajă, cocktailuri și restaurante cu pretenții. În Nisa ar fi peste 20 de plaje. O parte sunt private, iar restul publice. Sunt foarte ușor de recunoscut. Minunatul oraș de pe Riviera Franceză îți arată prin fiecare val înspumat de unde provine denumirea Coastei de Azur.

Pe plajele publice, în afară de pietre, turiști, coșuri de gunoi și câteva dușuri, altceva nu vei vedea. Plajele private sunt îngrădite, au baruri și restaurante, sezlonguri, umbrele de plajă.

La Nisa, din cauza pietrelor de pe plajă, am reușit să fac baie și fară acei pantofi speciali, având parte de un masaj reflexoterapeutic. E Coasta de Azur totuși. Dar un selfie aici dă tare bine pe Facebook și Instagram, nu-i așa? Sau o poză cu Hotel Negresco!

Puteți merge la Saint Tropez sau Monaco. Cu mașina, autobuzul sau cu trenul oricare dintre acestea este aproape și la îndemână. Nisa este un oraș ce poate fi vizitat fară mașină dar, dacă îți dorești să vizitezi Riviera, cea mai bună soluție este să utilizezi transporturile în comun. Există trenuri și autobuze, firește, dar o să pierzi timp și știm că timpul este cel mai prețios în vacanță. Problema la mașină este însă parcarea, sunt puține parcări free, nu știu dacă găsești.
Bun venit la Saint Tropez !
Nu poți ajunge pe Coasta de Azur fără să te fâțâi puțin la Saint Tropez sau să numeri iahturile milionarilor de la Monte Carlo. Poți admira iahturile cu nume simpatice și vasele de croazieră uriașe din care debarcă mii de turiști dornici să exploreze un alt oraș de pe Riviera Franceză.

Saint Tropez este una din stațiunile liniștite de pe Coasta de Azur, o stațiune ce atrage anual numeroși turiști din întreaga lume, mulți dintre ei fani ai celebrei comedii televizate „Le Gendarme” cu Louis de Funes.

Nu uita să îți faci timp și pentru o pauză de plajă, mai ales că în Saint Tropez vei găsi nisip fin și auriu, fiind o destinație căutată pentru bronz. Eu am ajuns în Saint Tropez, unde am făcut câte o pauză de plajă și bălăceală. Dar și pentru a lua masa și a servi o cafea, cu priveliști superbe, e o opțiune tare bună!

În ceea ce privește mâncarea, există o gamă diversificată de restaurante și localuri pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Totuși, pentru cei care au ajuns în Saint Tropez și vor să se simtă ca în Saint Tropez, orașul oferă și o varietate de restaurante de top.
Și, dacă tot sunteți pe Coasta de Azur și dacă vă plac fructele de mare, vă recomand să încercați unul din platourile mediteraneene – sunt cu adevărat delicioase! Mâncarea este excelentă peste tot. Prin urmare, distracția din St. Tropez costă. Vorbim de Saint Tropez, doar nu te aștepta să fie ieftin!
Monte Carlo – Monaco
Palatul familiei regale vă oferă șansa să-i descoperiți arhitectura și minunatele opere de artă. Începe cu o vizită la Palatul Princiar și admiră schimbarea gărzii. În apropiere de Palatul Regal puteți vizita Catedrala din Monaco.

Puteți vedea apoi Portul din Monaco, unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș, unde luxul este la el acasă. Să nu uităm de celebrele curse de yachturi dar și de Marele Premiu de Formula 1 al statului Monaco.

Du-te să vezi faimosul cazinou din Monte Carlo și numără mașinile mai scumpe. Plimbă-te apoi pe străduțele pitorești din Monaco-Ville și mănâncă o înghețată la plecare.


Bucură-te de priveliștile fabuloase de la înălțime și fă amintiri pentru o viață. Este o atmosferă calmă și relaxată, de la cei care se plimbă la cei care se odihnesc pe băncuțele puse din loc în loc.

Nu ratați o asemenea experiență la Monte Carlo, chiar dacă este un oraș scump. De la cazare la mâncare. Nu atât de scump încât să fie de nevizitat, dar nici atât de ieftin încât să nu îți afecteze buzunarul.
Dacă vă doriți o sesiune de shopping trebuie să știți că magazinele sunt deschise toată ziua. Pasionații de mașini au ce vedea, în special la Monte Carlo și Saint Tropez.

Trenul de la Nisa ajunge în maxim 20-25 de minute.
Falicon
Coasta de Azur – Cu asemenea peisaje în jurul meu, eu am plecat mult mai inspirat și împlinit! Bucură-te de alte panorame spectaculoase de pe Coasta de Azur și alege să explorezi niște orășele mai puțin cunoscute, precum Falicon.

Fiind cald, străzile erau goale și ne-am putut bucura de ele ca și când eram de-ai casei. Ei bine, l-am căutat de m-am săturat înainte de a-l vizita. Clădirile sunt îngrijite și străzile curatate. Ce-i drept, întreg satul e o galerie în sine. Foarte multe nu sunt de spus despre el, însă oferă o panoramă din vârf de munte care merită admirată.

Coasta de Azur – în concluzie…
Aș reveni oricând pe Coasta de Azur, mai sunt o grămada de văzut. Eu am fost încântat. Transportul nu prea mi-a plăcut. Sunt multe autobuze sau trenuri din și spre Nisa, dar sunt foarte aglomerate. Puține raportate la numărul de turiști. Deși eram în plin sezon am mers mai mereu înghesuiți și uneori fară aer condiționat, la peste 35 de grade. În plin sezon este aglomerat, se stă mai mult în trafic și este cald. Nici mașina nu este o soluție. Este mereu aglomerat, iar locul de parcare este un lux.
Sunt pasionat de călatorii. Din fiecare călatorie surprind cât mai multe detalii, informații reale și imagini pentru voi. Vă invit să intrați în lumea mea, dacă nu ați făcut-o deja, să calătoriți cu mine.

Vacanța de pe Coasta de Azur a avut un impact emoțional puternic. Recunosc, ți-am povestit din amintiri. Și, doar ai văzut fotografiile, cum putea fi altfel? Așa că ia-ți biletul de avion în funcție de buget și fugi pe Riviera Franceză! Dacă v-a plăcut acest articol – te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.
1 thought on “Vacanța la Nisa”