Zbor cu peripeţii

Avionul s-a întors din drum

Zbor cu peripeţii – Dragi cititori, dacă ați plecat de acasă, vă urez un drum bun și liniștit înapoi. Plecam spre Nisa pentru o săptămână de mare, soare, bunătăți franțuzești. Ajung la aeroport, totul ok, aștept îmbarcarea, trece ora la care trebuia făcută îmbarcarea, trece ora la care trebuia să decoleze avionul și suntem informați că avionul nostru are o oră și jumatate de întarziere. Spor la așteptat!

Zborul prevăzut la 18h30 a fost decalat la 20h ca până la urma să plece spre Nisa abia la 12h10. M-am speriat un pic. Am ajuns la destinație la 1h40 dimineața.

bilet de Avion
bilet de Avion

Articolul de mai jos este despre … Zbor cu peripeţii de la București la Nisa, din motive încă necunoscute. Fotografiile sunt o modalitate excelentă de a capta momente de neuitat atunci când călătoresc, ca o dovadă a prezenței mele acolo. Bine. Vine ora îmbarcării. Hai să merg la poarta 12, probabil că se stă la coadă de o oră și ce să văd … Nu protestez, plecam în concediu, eram calm.

Zbor întârziat
Zbor întârziat

Fotografiile pot servi ca dovadă și în cazurile în care lucrurile nu merg chiar atât de bine în vacanță. Aceste fotografii pot susține o solicitare de despăgubire sau rambursare din partea companiei aeriene.

O fotografie a biletului de îmbarcare

	Carte de imbarcare
Carte de imbarcare

Ne pregătim de aterizare. Discuția cu centurile și spătarele scaunelor și poșetele se repetă de 10 de ori. Aterizăm. Rulăm pe pistă și se aplaudă zgomotos, … după o oră si ceva ajungem la București nu la Nisa, datorită unor probleme tehnice la bordul avionului.

Cât timp am fost plimbați între avion – aeroport și înapoi nimeni nu a venit să ne dea niște explicații, cât de cât. Problema nu a fost că avionul s-a defectat, se întamplă, însa ne-a șocat lipsa de comunicare din partea companiei, respectul acordat pasagerilor care au plătit un bilet. #lowcost

De fiecare dată când zbori… Fă-ți un selfie la poarta de îmbarcare și o fotografie a biletului de îmbarcare chiar și cu telefonul.

Când ceva nu merge … Încă un selfie la aterizare!

 încă un selfie la aterizare!
Zbor cu peripeţii – încă un selfie la aterizare!

Ai grijă să se vadă ora în poză sau setează marca temporală când faci fotografia. Un moment bun ca oricare altul pentru a face un selfie la aeroport.

Zbor cu peripeţii - Probleme tehnice la o aeronavă
Zbor cu peripeţii – Probleme tehnice la o aeronavă

Este important ca tot textul să se vadă clar în fotografie. Biletul de îmbarcare este un element esențial, necesar pentru a procesa orice solicitare de despăgubire.

Valoarea despăgubirii pe care ai putea-o primi este determinată de durata întârzierii la destinație. Dacă zborul aterizează cu întârziere de peste 3 ore atunci când zbori din UE sau când călătorești cu o companie aeriană din UE, ai putea avea dreptul la despăgubiri.

Zborurile pot avea întârzieri, dar asta nu înseamnă că trebuie să le accepți. Ai putea avea dreptul la o despăgubire de 600 € dacă zborul tău a fost amânat, anulat sau suprarezervat în ultimii trei ani.

Primește compensație dacă zborul tău a fost întarziat

Zbor cu peripeţii - Avionul s-a întors din drum
Zbor cu peripeţii – Avionul s-a întors din drum

După aproape 7 zile de Nisa urmează zborul înapoi. Plecam direct de la Nisa spre aeroport, cu oprire în București. Am reușit să ajungem la aeroport la timp pentru imbarcare și decolare. Numai că de la Nisa am plecat cu mai bine de jumătate de oră mai târziu.… A avut ceva întarziere așa că era să pierd și microbuzul spre Craiova, dar cu puțin noroc l-am prins. Din fericire călătoria s-a terminat cu bine. Promit să revin și cu alte informații, cât de curând.

Dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să-l arătați și celor din jurul vostru, eventual utilizând cuvintele “iată un blog excelent, trebuie să-l citești și tu!” – te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Related Posts

1 thought on “Zbor cu peripeţii

Lasă un răspuns