Sos Pesto rețeta cu busuioc proaspăt la Clubul de gătit

Sos Pesto rețeta

O rețetă simplă de sos Pesto cu busuioc proaspăt făcută la Clubul de gătit unde ne întâlnim, Miercurea

Dragii mei, astăzi vă prezint o rețetă care este ușor de făcut, este vorba de Sos Pesto. Pasiunea mea de gătit a început acum 6 ani, în urma cluburilor de gătit (rețetă vegetariană), care m-a făcut să visez a fi vegetarian. Imediat cum ajungeam acasă, am început să exersez.

Ador să gătesc tot felul de preparate sănătoase, pe bază de legume, nuci, semințe și fructe. Cele mai gustoase rețete se nasc din ingrediente pe care le găsesc la îndemâna în piață, supermarket, frigider, dulap, pe care le combin lăsându-mă purtat în mreaja mireasmelor și aromelor.

rețeta Sos Pesto
rețeta Sos Pesto

Mâncarea sănătoasă poate fi gustoasă și ne putem distra de minune gătind împreună la clubul de gătit, rețeta Sos Pesto.

Ingrediente:

  • 1 buchet mare de busuioc proaspăt ( în jur de 125 gr )
  • 1/2 cană ulei de măsline
  • 1 cană nuci caju
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 cană suc de lămâie ( 2 lămâi )
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecați până sunt bine mixate, dar să mai rămână bucăți din nucile caju. Pentru o aromă diferită se poate folosi nuci sau migdale în loc de nucile caju. Tradițional Pesto folosește semințele din pin, dar sunt foarte scumpe.

Sosul Pesto se consumă în general cu paste, cartofi fierți sau se poate adăuga în supă pentru o aromă deosebită.

Sos Pesto
Sos Pesto

În opinia mea acesta este unul dintre cele mai bune sosuri, cu o textură și o aromă bogată, acesta face orice mâncare mai deosebită, și în același timp face gătitul să fie mult mai ușor.

Uneori sunteți pe grabă și nu aveți timp de gătit, dacă aveți niște paste sau cartofi fierți la îndemână și sosul Pesto, uite așa simplu ați făcut o mâncare super delicioasă și într-un timp scurt, așa că nu apelați la mâncarea fast-food.

Sos Pesto pe pâine
Sos Pesto cu pâine

Îmi place atât de mult nu doar că este aromat și delicios dar îmi face treaba mai ușoară, deși dacă căutați la supermarket posibil să găsiți diferite sosuri de Pesto, Deși îmi place mai mult făcut în casă sau la clubul de gătit, pentru că avem control asupra ingredientelor și nu este greu de făcut.

Sos Pesto rețeta
Sos Pesto rețeta

Sosul Pesto se poate îngheța și îl puteți folosi în maxim două luni, așa că se poate face chiar o dată pe lună, când doriți ceva sănătos, delicios și rapid. Mai puteți adăuga porumb, roșii, dacă doriți să fiți creativi încercați pentru a vă găsi rețeta preferată.

Încă ceva il puteți folosi în sandwich-uri, cu pâine prăjită sau chiar biscuiți sărați. Cel făcut în casă merită efortul este mult mai aromat și mai gustos decât cele după piață. Singura dificultate este de a găsi ingredientele necesare. În magazine există variante mai ieftine, roșii, cu adaos de roșii, ardei, nuci sau alune.

Informații utile

Pentru a fi la curent cu articolele și rețetele publicate, te poți abona, în cazul că ai găsit informații utile sau ți-a plăcut rețeta, poți distribui și prietenilor tăi!

Nu uita să vizitezi și pagina de facebook a site-ului! Dacă ți-a plăcut această rețetă te așteptăm la Clubul de gătit, Miercurea în jurul orei 17.00 o dată la două săptămâni avem întâlnirile. Dacă nu ai participat încă la întâlnirile noastre ? Te așteptăm cu drag!

Related Posts

Lasă un răspuns