Apă de băut în comuna Mischii, satele Gogoșești și Călinești

H20 Water la Mischii

Prin proiectul H2O – 1,800 de locuitori din județul Dolj au acum acces la apă potabilă provenită din surse sigure.

Apă de băut potabilă pentru comuna Mischii, dar și pentru locuitorii din satele Călinești și Gogoșești. Am avut în ultima perioadă mai multe proiecte, după cum ați văzut. Așa mi-a venit ideea să scriu acest articol acum să vă povestesc și vouă.

Vă mulțumesc din suflet pentru urmăririle voastre, atât pe Facebook cât și pe blogul meu de sănătate. Totul vi se datorează vouă, cititorii mei din social media! Pe 24 februarie, de sărbătoarea dragostei, darurile se dau celor pe care îi iubim. Vă pup și nu uitați: zâmbiți, că vă stă cel mai bine!😗După ce acum câtva timp scriam despre proiectul H2O, mulți dintre locuitorii din Călinești și Gogoșești, au ajuns în sfârșit să se bucure de apă potabilă din foraje de mare adâncime în satele lor 🚰.

Prin intermediul proiectului H2O (Water) – Helping To Obtain Water, implementat de Asociația CSR Nest și finalizat recent în comuna doljeană, patru puțuri au fost forate pe teritoriul comunei Mischii. Proiectul a fost finanțat de Fundația Coca-Cola, prin The New World Program, în parteneriat cu Global WaterChallenge (GWC).

Primăria comunei Mischii, s-a alăturat imediat la proiectul Fundației Coca Cola și CSR Nest, edilii angajându-se să investească sumele necesare din bugetul local pentru realizarea unor rețele stradale de cișmele pentru locuitorii din Călinești și Gogoșești, sate izolate de restul comunei, prea îndepărtate pentru a fi racordate la rețeaua publică.

Inaugurarea a avut loc la Centrul Cultural din Mischii. Obiectivele proiectului au fost atinse prin săparea a patru fântâni de mare adâncime în comuna Mischii: 1 în Gogoșești, 2 în Călinești și 1 puț sursă în Mischii.

H20 Water la Mischii, apă potabilă din surse sigure

Dl primar a mărturisit: «Este o zi fericită pentru mine. Țin să mulțumesc în mod special Fundației Coca-Cola, pentru că sponsorizarea oferită de dumnealor, în valoare de circa 50.000 de dolari, ne-a ajutat să forăm patru puțuri».

Directorul Școlii Gimnaziale ”Alecsandru Nicolaid” din Mischii – Dl Alin Tudor a declarat că aceste activități vor continua: „Ne-am propus și am și început cu dvs. o campanie de responsabilizarea a elevilor pentru un consum cât mai echilibrat al apei. Am avut deja o întâlnire și vom continua acțiunile și le vom extinde și la grădiniță. Chiar dacă ei sunt mai mici, cu ajutorul imaginilor sunt convins că și ei vor înțelege ceea ce înseamnă apa. Vom continua această campanie atât cu copiii cât și cu părinții!”

Apă de băut

După eveniment, înainte de a pleca pe teren să vedem proiectul pus în practică, gazdele ne-au poftit la câteva bunătăți marca Sas Catering.

H2O Water la Mischii și pe dealurile din Călinești

Fiind în anotimpul rece și cum ploua ușor afară, noroiul din satele izolate de lume mi-a afectat încălțămintea. Însă după programul cabinetului am reușit să curăț pantofii de nămol. Sperăm ca printr-un viitor proiect să se rezolve și problema asfaltului.

Apă de băut

Poți vedea toate imaginile făcute de mine cu aparatul de fotografiat la Mischii.

Apă de băut
Apă de băut

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Mai am câteva idei scrise pe hârtie … le las pentru alt articol. Am deja la ce să lucrez 😊. Cu drag, Adrian

Related Posts

Lasă un răspuns