Proiectul Antrenat de Majorat

Antrenat de Majorat

Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 150 de liceeni din orașul Craiova

  Asociația Joc Responsabil și Dr. Cristian Andrei, o nouă întâlnire cu liceenii craioveni în cadrul programului Antrenat de Majorat.

Asociația Joc Responsabil a desfășurat cel de-al treilea seminar din această toamnă din cadrul proiectului Antrenat de Majorat la Colegiul Național Carol I din Craiova.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor 150 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ale Colegiului Național Carol I din Craiova,, despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților.

Proiectul Antrenat de Majorat
Proiectul Antrenat de Majorat

De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

                              Antrenat pentru Majorat

Proiectul Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc.

Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.
Alături de Craiova, anul acesta campania Antrenat de Majorat a ajuns în Zalău, Arad, Suceava și Oradea, iar până la finalul acestui an vor mai avea loc seminarii în București.Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea.

 C.N.Carol
C.N.Carol

Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.

Antrenat de Majorat
Antrenat de Majorat

P.S.

Despre acest seminar au scris și colegii mei din ASociația Bloggerilor Olteni: Daniel Botea , Mirela Coman,  Roxana Stiubei, Marian Buzarnescu, Raluca Brezniceanu.

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Related Posts

2 thoughts on “Proiectul Antrenat de Majorat

Lasă un răspuns