Degustare – Delaco și Crama Averești

Degustare - Delaco și Crama Averești

Joi am participat la o nouă degustare de vinuri.

Delaco și Crama Averești – Se pare că cei de la Asociația Bloggerilor Olteni (Asbo) și DictionarCulinar.ro organizează destul de des întâlniri cu blogoltenii, întâlniri la care au loc și degustări de vin.

Degustare
Degustare

Vinurile ne-au fost prezentate și comentate de către un somelier cu renume, Narcis Neagoe. Interesante au fost și informațiile transmise de Narcis, despre modul de preparare al vinului, despre cum se degustă, de ce se bea  vinul din pahare înalte și de ce se ține de picior paharul când bei (în principiu ca să nu se încălzească vinul).

Ne-a vorbit despre culoare și claritate, calități necesare pentru un vin bun. A fost o seară interesantă, cu multă informație și cu multă lume faină, care m-a făcut să apreciez mult mai mult ideea de a bea un pahar de vin.

Mulțumesc celor de la Asbo pentru invitație, și gazdelor, cei de la Casa Ghincea, unde am “degustat” 5 feluri de vin, combinate cu brânzeturi. Prietenul Romică Dumitru a reprezentat Domeniile Averești.

Delaco și Crama Averești
Delaco și Crama Averești

Din cele 5 combinații de care m-am putut bucura, am să zic că preferata mea a fost Fetească Neagră secGouda Delaco D’Exceptie. Fetească Neagră pentru că sunt un fan al vinurilor… care nu-s albe să pot păta și eu ceva (Puloverul).

În momentul când să fac poze de grup, Marian Buzarnescu, a venit la mine cu Daniel Botea și m-a rugat să fac poze și cu aparatele foto ale lor, Marian ținând în mână vinul din greșeala ia picat pe puloverul meu.

Degustare vin
Degustare vin

Chiar dacă petele nu au ieșit la spălat nu este nicio problemă, am soluții, cum scot petele de vin roșu.

Fetească Neagră o denumire de Origine Controlată „Huși” bun de asortat cu coaste de porc, cărnuri picante, proțapuri, preparate de zahana etc.

Asocierea prezentată alături de acest vin roșu a fost Gouda Delaco D’Exceptie. Denumită după oraşul olandez Gouda, este una dintre cele mai faimoase tipuri de brânză din lume. Este produsă din lapte de vacă şi se maturează în camere speciale. Are un gust dulceag și o textură moale și elastică.

Cuvântul ales pentru brânză este savoare. Cuvântul pentru asocierea preferată este: petrecere.

Vă invit să oferiți prietenilor un cadou special, o sticlă de Fetească Neagră sec și brânza Gouda.

Degustare - Delaco și Crama Averești
Degustare – Delaco și Crama Averești
Toate pozele de la eveniment le găsiți:  aici

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: