Brânzeturi cum se cuVin #22 – Delaco-Pogany la Craft

câștigător

În sfârsit am reușit să ajung la o nouă degustare din seria Brânzeturi cum se… cuVin

Așa cum v-am obișnuit, evenimente organizate de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro la restaurant Craft. De data aceasta am avut alături 6 vinuri din gama Pogany, asociate cu nelipsitele brânzeturi Delaco-Pogany.

Delaco-Pogany.
Delaco-Pogany

Din cele 6 combinații cu vinuri Pogany, eu am apreciat cel mai mult varianta 5 .

  1. Sauvignon Blanc demisec – Mozzarella Delaco
  2. Traminer Roz Sec – Havarti Delaco D’Exceptie
  3. Cadarca Rose Sec – Cascaval Sofia Delaco
  4. Merlot Rose Demidulce – Brie au bleu – Ile de France
  5. Pinot Noir Sec – Grana Padano Delaco D’Exceptie
  6. Fetească Neagră Sec – Irish Cheddar Delaco D’Exceptie

Cum sunt un pasionat în ceea ce priveşte sortimentul Pinot Noir sec, m-am bucurat să am ocazia să degust un astfel de vin datând din anul 2015 cu o concentraţie alcoolică de 13%.

Pinot Noir Sec
Pinot Noir Sec

Cel puţin în ceea ce mă priveşte pe mine am fost norocos, de această dată şi vinul a fost mai mult decât o binecuvântare.

Fiind un adevărat fan brânză, şi lactate în general, brânza «Dura Grana Padano DELACO» rămâne preferata mea în materie de produs asociat vinului Pinot Noir sec.

Brânza Grana Padano – sora mai tânără a parmezanului, are o textură uşor granuloasă (de aici “grana”) şi gust fin, delicat, cu aromă de alună. Se foloseşte ca atare sau răzuita peste paste şi preparate la cuptor. Este produsă în Italia, ţară de origine pentru acest tip de brânzeturi.

Se pare că vinul menține sănătatea francezilor care beau cu religiozitate un pahar de vin roșu la masă. Studiile arată că un aport moderat de vin roșu poate ține medicul departe. Trebuie să fii însă atent să nu depășești măsura.

Beneficiile vinului roșu pentru sănătate

Vinul roșu este produs din fermentarea mustului din struguri roșii. De obicei, are un conținut de alcool de 12 până la 15 la sută.

Un pahar de vin roșu după o zi obositoare de muncă poate fi un mod de a scăpa de stres. Dacă bei vin roșu regulat cu moderație, vei avea o viață sănătoasă.

Vinul roșu are un conținut crescut în antioxidanți, inclusiv reseveratrol, cunoscut pentru calitățile sale anticancerigene și de stimularea sistemului imunitar.

Scade tensiunea arterială: Un pahar de vin roșu pe zi te poate ajuta să ții tensiunea arterială în frâu. Antioxidanții pe care îi conține reduc stresul vascular oxidativ care provoacă hipertensiunea. În plus, contribuie la stimularea bunei circulații a sângelui. Totuși, dacă suferi deja de hipertensiune, ar trebui să consumi must, varianta non-alcoolică a vinului roșu.

Previne afecțiunile cardiace: Un pahar de vin roșu pe zi poate scădea nivelul colesterolului rău (LDL). Acest fapt este datorat în mare parte prezenței resveratrolului. Acesta protejează pereții arterelor și, ca urmare, persoana este mai puțin predispusă la boli cardiovasculare.

Sunt câștigător … la degustarea Delaco-Pogany

Sunt câștigător și nu este o glumă. Pentru că am băgat bilet cu combinația de vin și brânză de nenumărate ori cu speranță, cu dorința de a câștiga. Ca și voi am făcut calcule, am făcut planuri, am pus diverse combinații pe variantele de vin și brânzeturi. Am avut ca orice român visul unei îmbogățiri peste noapte a merge acasă cu o sticlă de vin. Vă pot spune de la început că este bine să asculți părerea lui Daniel, De ce spun asta?

câștigător
câștigător

Bagă frate bilet la vinul 5, când a avut loc extragerea, … Țin și acum minte cum privind la bilet Daniel…, simțeam cum îmi crește tensiunea, nu am scris numele pe bilet.

Părerea mea este că brânza și vinul s-au aflat întodeauna în vârful piramidei culinare, având foarte multe lucruri în comun. Foarte multe persoane consideră ca aromele brânzeturilor Delaco pot fi combinate cu vinul roșu.

Craft Pub.
Craft Pub

Așa că ne-am întâlnit în format blogosferic. Evident că am încheiat cu o fotografie de grup. Până la degustarea următoare, vă las cu imagini de la întâlnirea noastră și cu invitația să gustați brânza și vinul.

Spor!

Related Posts

4 thoughts on “Brânzeturi cum se cuVin #22 – Delaco-Pogany la Craft

    1. Mulţumesc de sfat! Îmi place vinul roşu pentru că este mai sofisticat, mai complex şi mai matur. Semănă un pic cu mine, nu mai e tânăr, dar nici bătrân …

Lasă un răspuns