Brânzeturi poloneze asociate cu vinuri de Sâmburești

Brânzeturi poloneze și vinurile românești de la Sâmburești

Brânzeturi poloneze și vinurile românești Domeniile Sâmburești: în weekend-ul ce tocmai a trecut, ne-am reunit din nou, o parte din membrii ASBO și câtiva polonezi, la Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din Craiova.

A început degustarea profesională unde am descoperit 5 vinuri «Domeniile Sâmburești», le-am comentat, am împărtășit impresii.

Brânzeturi poloneze și vinurile românești
Brânzeturi poloneze și vinurile românești de la Sâmburești

Recomandarea mea este să consumăm cel puțin 2 litri de lichide zilnic, pentru a ne menține hidratați. Aqua Carpatica este un remediu foarte bun atât pentru hidratarea organismului, cât și pentru menținerea nivelului energetic al acestuia.

Așa cum am mai spus, ASBO reprezintă o școală pentru noi, unde învățăm continuu lucruri noi, ca de exemplu despre vinuri 🍷, cum să le evaluăm, cum să le descriem mai exact.

Chateau Valvis Chardonnay 2017 DOC, a fost medaliat cu aur la cea de-a 25-a ediţie a ”Vinalies Internationales” de la Paris, una dintre cele mai prestigioase competiţii din lumea vinului, organizată de către Uniunea Oenologilor Francezi.

SOIUL CHARDONNAY – vinul are o culoare de galben pai sau galben verzui, un vin mineral, corp suplu, miros floral, aromă intensă, proaspată, cu note de mere verzi, pere şi citrice dacă recoltarea strugurilor este timpurie. Prin întârzierea recoltării vinul capătă note de caise, piersici, chiar arome tropicale de ananas, mango, condimente.

Brânza tilsit sau tilsiter este un sortiment de brânză semi-tare, de origine elvețiană. Brânza tilsit a fost creată de elvețienii din Valea Emmental stabiliți în Tilsit (teritoriile Prusiei, actualmente în Rusia).

Cum (laptele) ingredientele pe care le foloseau nu erau identice cu cele de acasă (din patria mamă) iar bacteriile din zonă erau diferite, rezultatul a fost o brânză nouă, cu gust intens.

Brânza Tilsit se caracterizează prin găuri de fermentație neregulate sau crăpături în textura sa semi-tare. Se produce din lapte de vacă și are un conținut de grăsime de 30 – 60%. Se găseste și în România, în zona Bucovinei. În Polonia se regăsește sub numele Tylżycki.

Ține mereu (paharul) capul sus și învață cum să te faci pe tine fericit, independent de alți oameni.

Capul sus și, orice s-ar întâmpla, nu uita de tine și de sufletul tău. Căci într-un final nu rămânem decât cu noi înșine și amintirile noastre. 

Duminică a fost una din zilele în care m-am răsfățat eu pe mine așa cum îmi place. Am degustat vin 🍷 din gama Domeniile Sâmburești, am mâncat brânzeturi poloneze. Pentru mine a fost o după amiază perfectă de duminică. 

fotografie de grup
fotografie de grup

Toate pozele de la eveniment le găsiți: aici

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Brânzeturi poloneze și vinurile românești de la Sâmburești
Brânzeturi poloneze și vinurile românești de la SâmbureștiRelated Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: