Zahărul scade rezistența organismului

Zahărul scade rezistența organismului

Alimentul care afectează cel mai mult rezistența organismului la boli

Zahărul scade rezistența organismului: Alimentația este esențială pentru sănătatea generală a organismului nostru. Aceasta ne poate face mai puternici și mai rezistenți sau, dimpotrivă, poate slăbi organismul, lăsându-l vulnerabil în fața bolilor și agenților patogeni.

Imunitatea este influențată în mod direct de alimetație. Anumite alimente promovează funcționarea normală a sistemului imunitar (precum alimentele naturale, cât mai variate), în timp ce altele scad rezistența naturală a organismului.

Unul dintre cele mai nocive alimente este zahărul rafinat. Acesta se găsește în majoritatea produselor procesate, ambalate, pentru un plus de gust. Cu toate acestea, consumat în exces, poate contribui la dezvoltarea unor temute boli, precum cancerul. Acesta favorizează producerea radicalilor liberi, toxine eliberate în urma arderilor celulare.

     Zahărul scade rezistența organismului

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie cât de nociv este zahărul pentru organism și ce efecte are acesta asupra sănătății.

„Zahărul scade imunitatea. Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr (30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienți, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede”, dezvăluie Mihaela Bilic, nutriționist, pe o rețea de socializare.

  Ce se întâmplă în organismul tău atunci când renunți la zahăr

Să renunți la zahăr poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când adori ciocolata ori cafeau cu siropuri sau chiar sucurile. Totuși, nutriționiștii recomandă reducerea consumului de zahăr, întrucât este ajută la menținerea sănătății.

Zahărul are efecte negative asupra organismului, întrucât acționează precum o otravă. Tocmai de aceea, nutriționiștii recomandă renunțarea sau măcar reducerea cantității de zahăr consumată, întrucât acesta creează dependență. Odată ce vei renunța la consumul de zahăr te poți confrunta cu o stare crescută de irascibilitate, cu tulburări de memorie, probleme cu somnul și chiar cu un apetit crescut, însă pe măsură ce timpul va trece, aceste probleme vor dispărea.

Odată cu renunțarea la zahăr, problemele digestive vor deveni doar o amintire neplăcută pentru tine. Potrivit studiilor de specialitate, zahărul afectează sănătatea intestinală și determină inflamație, constipație, balonare. Astfel, odată ce vei renunța la zahăr, aceste simptome neplăcute vor dispărea.

Odată cu renunțarea la zahăr, durerile musculare și articulare, care sunt provocate de inflamație, vor dispărea. Studiile de specialitate arată, de asemenea, că odată cu renunțarea la zahăr riscul de a dezvolta artrita reumatoidă va scădea.

Zahărul consumat în exces poate determina indigestie și balonare, și implicit întreruperea somnului ori un somn de proastă calitate. Odată ce vei elimina zahărul din dieta ta, vei avea mai multă energie ziua și vei dormi mai bine noaptea.

Renunțarea la zahăr va reprezenta o decizie inspirată pentru menținerea sănătății ficatului, întrucât acesta nu va dezvolta rezistență la insulină, iar pancreasul nu va produce o cantitate mare de insulină, prevenind astfel riscul de apariție a dibetului de tip 2.

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag! Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Citește și: Băuturile îndulcite artificial cresc riscul de accident vascular cerebral și demență

Foto credit Jeanny
Foto credit Jeanny

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: