Metode prin care vă întăriţi sistemul imunitar

Sistemul imunitar

Pentru a contribui la întărirea imunităţii este important să aveţi o alimentaţie echilibrată, o atitudine pozitivă şi să faceţi mişcare în mod regulat …

Sistemul imunitar:   Întărirea sistemului imunitar ar trebui să fie o prioritate pentru oricare dintre noi, dat fiind faptul că imunitatea este singura barieră dintre corpul uman și amenințările exterioare.

Stresul, oboseala, stilul de viață haotic și alimentația inadecvată conduc la:

  • la scăderea rezistenței organismului în lupta cu agenții patogeni,
  • scăderea sistemului imunitar.

Atitudinea pozitivă: Pentru a avea o atitudine pozitivă trebuie să învăţăm să ne concetrăm asupra lucrurilor plăcute din viaţa noastră, şi să evităm gândurile şi situaţiile negative. Gândurile pozitive pot îmbunătăţi sistemul imunitar. Conform unui studiu, atunci când suntem mai optimişti, imunitatea organismului creşte.

Combateţi stresul:  Pentru a reduce nivelul de stres trebuie să vă dedicaţi o parte din timpul dumneavoastră activităţilor care vă relaxează şi vă fac plăcere.  În unele cazuri puţin stres ne poate ajuta, fiind modul prin care corpul nostru se pregăteşte pentru o provocare. Însă, prea multă tensiune poate fi dăunătoare, ducând la slăbirea sistemului imunitar.

Antioxidanţii: Pentru a beneficia de o gamă largă de antioxidanţi, alegeţi fructe şi legume de diferite culori ca: portocalele, brocoli, kiwi, căpşunile, morcovii, pepenele galben şi roşu, papaya, salata verde. Mâncând suficiente fructe şi legume veţi primi doza necesară de antioxidanţi. Aceste substanţe care se găsesc în alimente vă protejează de radicalii liberi, molecule care pot distruge celulele organismului.

Evitaţi caloriile goale: Alimentele care furnizează calorii false sunt zahărul alb rafinat, glucoza, fructoza, siropurile de glucoză, grăsimile rafinate şi artificiale (uleuri, margarină), alcoolul, alimentele industriale, produsele de patiserie, cofetărie, sucurile.

Pentru a fi utilizate, caloriile goale consumă din rezervele organismului, având efect nu numai păgubitor asupra metabolismului, ci şi puternic dezechilibrant, determinând maladii grave.

Acestea provin din alimente rafinate, bogate în glucide cu index glicemic ridicat.

Litmitaţi consumulul de alcool: Pentru a minimiza riscul, bărbații ar trebui să nu consume mai mult de două, trei pahare de băuturi alcoolice pe zi, iar femeile ar trebui să se limiteze la un singur pahar pe zi. Mulți oameni consumă băuturi alcoolice la petreceri ca o modalitate de a socializa și de a sărbători. Dar alcoolul în cantităţi mari poate slăbi sistemul imunitar.

Renunțaţi la ţigări:  Potrivit US Surgeon General, chiar şi nivelurile scăzute de tutun pot cauza probleme de sănătate, inclusiv atacuri de cord, accidente vasculare şi astm. Chiar dacă sunteţi doar un fumător ocazional, pericolul uneori e acelaşi ca şi la fumătorii înrăiţi.

Zâmbetul: Un grup de cercetători de la Loma Linda University School of Medicine au analizat efectele râsului asupra sistemului imunitar şi au descoperit că, atunci când râdem, cortizolul (hormonul stresului) scade, iar numărul limfocitelor T, cu rol crucial pentru imunitate, creşte.

Mişcarea: Cele mai benfice sunt exerciţiile moderate, practicate de câteva ori pe săptămână. Orice fel de exerciţiu fizic sau Kinetoterapia ajută, inclusiv ciclismul, mersul pe jos, înotul, yoga, etc. Este o metodă simplă prin care vă creşteţi imunitatea (făcând kinetoterapie, exerciţiu fizic).  Făcând mişcare în mod regulat puteţi reduce nivelul de stres şi riscul de osteoporoză, de boli de inimă şi diferite tipuri de cancer.

Somnul: Pentru un somn odihnitor faceţi exerciţii/ kinetoterapie, evitaţi cofeina şi alcoolul şi menţineţi o temperatură confortabilă în dormitor. Fără odihnă suficientă, sistemul imunitar nu are destule resurse pentru a lupta împotriva bolilor. Majoritatea adulţilor au nevoie de aproximativ 7-9 ore de somn pe noapte.

Sexul regulat: Oamenii de ştiinţă au analizat legătura dintre activitatea sexuală şi starea de sănătate a adulţilor de vârstă mijlocie. Este un fapt dovedit că, pe lângă plăcerea pe care o oferă, partidele regulate de sex îmbunătăţesc considerabil starea de sănătate.

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar

Cu siguranță, toți am avut perioade pe parcursul vieții când ne-am confruntat cu scăderea imunității organismului dintr-una sau mai multe cauze dintre cele amintite mai sus. Sistemul imunitar poate deveni mult mai puternic și mai rezistent în fața agenților patogeni dacă ne schimbăm obiceiurile alimentareadoptăm un stil de viață sănătos și apelăm la diverse activități și remedii naturiste, care nu doar că ne stimulează sistemul imunitar, dar au și o mulțime de alte beneficii pentru organism.

Ghimbirul

Ghimbirul este un remediu excelent pentru întărirea sistemului imunitar și pentru combaterea răcelii și gripei. De asemenea, ghimbirul reduce stresulcalmează grețurile matinale și previne apariția infecțiilor bucale, precum gingivita și parodontoza. Ajută, în același timp, la normalizarea funcției digestive și la îmbunătățirea nivelului unor enzime ale ficatului. În lipsa ghimbirului proaspăt, este excelent sucul 100% natural din rizomi de ghimbir presați la rece, pe care îl găsești pe binecuvantareaplantelor.ro.

Zeolitul

O deosebită importanță în menținerea sănătății o are detoxifierea organismului. Cel mai bun detoxifiant natural este mineralul numit zeolit.  Zeolitul are o structura microporoasă cu capacitatea de a absorbi și neutraliza radicalii liberi. Favorizeaza eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățește starea energetica la nivel celular și normalizează sarcina electrostatică a membranei celulare. Mineralul are acțiune regulatoare a nivelului Ph-ului sangvin, are acțiune pozitivă asupra dezvoltării și activării limfocitelor și stimulează sistemul imunitar al organismului. Mineralul zeolit reduce stresul oxidativ. Consultă site-ul binecuvantareaplantelor.ro pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile zeolitului.

Sistemul imunitar:  Suplimentele naturale

Unul dintre cele mai bune suplimente naturale pentru creșterea imunității este produsul Proimun. Acesta conține 7 ingrediente active extrem de eficiente în stabilizarea sănătății și întărirea imunității organismului: Colostru bovin, Echinaceea, Gheara mâței, Acerola, Mușețel, Mentă, Eucalipt, Vitamina D3.

Un excelent antiviral natural, cu acțiune rapidă, este Antivir. Acesta conține un cocktail de ingrediente cu specific antiviral și antibacterian, formulă specială care ajuta la protecția celulară.

Sistemul imunitar:  Concluzii

Să nu uităm nici de importanța odihnei, de o bună hidratare și de o alimentație corespunzătoare, bogată în vitamine și minerale. Toate acestea ne vor pregăti organismul pentru sezonul rece care urmează.

Citiți și: Tratamentele naturiste întăresc sistemul imunitar!

Sistemul imunitar
Sistemul imunitar – Credit: iStockphoto

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: