Sfaturi alimentare care vă pot ajuta să vă mențineți sistemul digestiv sănătos

Sistemul digestiv

 Schimbările simple ale stilului de viață pot contribui în mare măsură la obținerea unui sistem digestiv sănătos – mâncatul sănătos fiind unul dintre sfaturile cheie.

 Sistemul digestiv   –    Un sistem digestiv sănătos face minuni pentru corp și minte. Dar o masă compromisă te poate face să te simți iritat/ă și să îți afecteze starea de spirit pentru întreaga zi. De asemenea, poate duce la aciditate, balonare și constipație. Pentru a scăpa de aceste probleme sau pentru a le împiedica să apară, trebuie să ne asigurăm că digestia noastră este bună.

Mâncarea alimentelor sănătoase la intervale adecvate este o modalitate de a asigura acest lucru. Dar există și alte sfaturi pe care experții în sănătate le recomandă pentru a menține intestinul sănătos. Schimbările simple ale stilului de viață pot contribui în mare măsură la realizarea acestui lucru.

 Iată niște sfaturi pe care trebuie să le urmați pentru a menține sistemul digestiv sănătos:

Exerciții fizice regulate – Kinetoterapie

Exercițiile fizice regulate/ kinetoterapia – ajută organismul să rămână în formă și să facă față stresului care poate avea un impact negativ asupra digestiei. Deci, faceți exerciții kinetoterapeutice zilnic. Puteți merge chiar și la o plimbare lungă în timpul orelor de dimineață sau seara. Citește și: Exerciţii pentru femei şi bărbaţi

Mestecați alimentele în mod corespunzător

Este posibil să fi auzit pe bătrâni declarând adesea importanța mestecării corecte a alimentelor. Mâncați-vă mâncarea încet și asigurați-vă că o mestecați corect. Acest lucru vă ajută sistemul digestiv să descompună nutrienții pentru procesare ulterioară.

Alimente bogate în fibre

Mulți experți în sănătate recomandă alimente bogate în fibre, cum ar fi nucile și fructele, deoarece fibrele alimentare asigură funcționarea corectă a tractului gastrointestinal. Fibrele ajută, de asemenea, la o mișcare ușoară a intestinului.

 Probiotice

Probioticele poartă bacterii sănătoase și drojdii care pot întineri sistemul digestiv. Probioticele precum iaurtul sunt bune pentru sănătatea intestinului. Ciocolata neagră este o sursă bună de probiotice dacă este consumată în cantități limitate.

 Beți o cantitate adecvată de apă

Beți multă apă! Vă va menține hidratat pe tot parcursul zilei și, de asemenea, vă va menține sănătos mediul intestinal. Corpul folosește apa pentru a împinge deșeurile digestive din sistem. Corpul trebuie să rămână hidratat pentru a ține la distanță balonarea și constipația. Este de preferat apa călduță sau la temperatura camerei decât apa rece.

Include ceai verde

Ceaiul verde este un antioxidant puternic care ajută la scăderea inflamației și la detoxifierea organismului. De asemenea, ajută la accelerarea metabolismului.

 Păstrează disciplina

În ciuda lumii cu ritm rapid în care trăim, trebuie să respectăm orele prestabilite ale mesei. Indiferent de orele de prânz sau cină, ar trebui să ne asigurăm că avem mâncare doar la acea oră. Mâncatul la întâmplare este o invitație sigură la problemele de digestie.

Să nu uităm nici de importanța odihnei, de o bună hidratare și de o alimentație corespunzătoare, bogată în vitamine și minerale. Toate acestea ne vor pregăti organismul pentru sezonul rece care urmează.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook.   Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

 Image Credit: Kateryna Kon/ Shutterstock
Sistemul digestiv:  Image Credit: Kateryna Kon/ Shutterstock

Related Posts

Lasă un răspuns