Șapte motive ca să mănânci cireșe

Cura cu cireșe

Cireşele sunt cu siguranţă în topul celor mai atrăgătoare fructe ale sezonului.

Sunt pline pieţele de cireşe. Iată câteva motive să mâncaţi aceste delicioase fructe! Ne bucurăm de ele doar câteva săptămâni pe an, însă, în tot acest timp, cireşele aduc multe beneficii organsimului nostru.

Cireşe
Cireşe

Cireşele pot înlocui cu succes ciocolata, bomboanele şi dulciurile rafinate, fiind alegeri inspirate la orice oră din zi, fie că e dimineaţă, prânz ori seară.

  • Cireşele te pot ajuta să dormi mai bine

Un lucru poate mai puţin ştiut despre aceste fructe este că cireşele sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu au aşa ceva. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare, potrivit The Epoch Times.

  • Cireşele sunt bune pentru inimă şi pentru sistemul circulator

Apropo de melatonină, cercetătorii au descoperit că oamenii care au atacuri de cord tind să aibă un nivel scăzut de melatonină, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cireşe. Un compus prezent în cireşe – polifenolul – s-a dovedit a fi benefic în procesul de prevenire a formării de cheaguri de sânge. În plus, antocianina, de asemenea prezentă în cireşe, protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, ceea ce implică faptul că cireşele pot ajuta la prevenirea formării de placă arterială.

  • Cireşele sunt bune pentru creier

Aceiaşi compuşi menţionaţi mai sus – melatonina, polifenolii şi antocianinele – au dovedit efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale. Toate trei protejează celulele creierului de stresul oxidativ şi pot juca un rol în prevenirea diferitelor forme de demenţă.

  • Cireşele sunt un antiinflamator natural

Potrivit specialiştilor, antocianinele reduc inflamarea aproximativ la fel de bine precum medicamentele prescrise de doctor, cu menţiunea că cele din cireşe nu prezintă şi efecte adverse.

  • Cireşele pot fi considerate medicamentul natural care creşte performanţa

Consumul de cireşe poate ajuta atleţii să scape de durerea post-antrenament care apare la muşchi, ceea ce poate rezulta în mai multe zile de antrenament şi mai puţin timp destinat refacerii. Efectul a fost demonstrat atât în ceea ce priveşte alergatul pe distanţă lungă, cât şi antrenamentul de forţă.

  • Cireşele pot preveni atacurile de gută

Când cei bolnavi de gută – o formă complexă şi foarte dureroasă de artrită – au mâncat cireşe pentru numai două zile, riscul unui atac de gută a scăzut cu 35 la sută comparativ cu situaţia celor care nu au mâncat aceste fructe.

  • Cireşele pot ajuta la prevenirea cancerului

Antocianinele din cireşe au dovedit un efect de diminuare a celulelor canceroase şi de stimulare a distrugerii acestora. Mai specific, rezultatele au demonstrat că reduc ritmul de creştere a celulelor de cancer la colon.

Cirese – proprietăţi şi beneficii

Cireşele conţin peste 75% apă, trăsătură care le face ideale în curele de slăbire, deoarece au puţine calorii (63 calorii la 100 grame), previn deshidratarea, conferă senzaţia de saţietate, graţie fibrelor solubile din compoziţie, şi scad nivelul de colesterol negativ din organism.

Cireșe proprietăţi şi beneficii
Cireșe proprietăţi şi beneficii

Cireșele, mai tari ca aspirina!

Ciresile roșii contin antocianine, antioxidanți puternici care reduc riscul apariției bolilor de inimă. Și nu doar atât. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au demonstrat că o dietă bogată în cirese reduce nivelurile crescute ale colesterolului și trigliceridelor din organism. Institutul pentru Sănătate Publică și Protecția Mediului din Olanda a demarat în 1985 un studiu privind îmbunatățirea sănătății prin dietă.

Cireșele
Cireșele

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook sau abonați-vă la Newsletter!

Cura cu cireșe
Cura cu cireșe

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

 

Related Posts

Lasă un răspuns