Obiceiuri proaste care îți distrug rinichii

rinichii

Rinichii ajută la eliminarea excesului de apă din organism și a toxinelor. În cazul în care rinichii nu functionează optim, substanțele reziduale și lichidele rămân în organism și cauzează edeme la nivelul membrelor, dificultăți de respirație și dificultăți de golire a vezicii urinare.

Ca rinichii să funcționeze corect e indicat să evitați obiceiurile dăunătoare, precum cele enumerate mai jos

Nu bei destulă apă – Deshidratarea este factorul care afectează cel mai mult rinichii. Activitatea principală a rinichilor este de a drena deșeurile metabolice și excesul de apă din organism. Atunci când nu vă hidratați în mod corespunzător, fluxul sanguin renal scade, și in cele din urma va conduce la acumularea de toxine în sânge.

Bei sucuri – Când ți-e sete alegi de multe ori să bei altceva în loc de apă, cum sunt băuturile răcoritoare și sucurile. Multe dintre acestea conțin cofeină. Aceasta mărește tensiunea arterială, iar hipertensiunea pune presiune asupra rinichilor. Potrivit specialiștilor, adulții sănătosi pot consuma aproximativ 2-4 cești de cafea pe zi, nu mai mult.

Mănânci sărat – Metabolizariea sodiului pe care îl consumăm este o altă muncă grea pentru rinichi. Sarea este sursa principală de sodiu. Când consumăm sare în exces vom ține rinichii ocupați în a elimina sodiul, ceea ce poate provoca stres pe termen lung al rinichilor și apariția diverselor boli.

Nu urinezi la timp – Un obicei pe care foarte mulți dintre noi îl au, ce este drept, din diverse motive, este acela de a întîrzia urinarea. Când vezica stă plină mult timp, pot apărea diverse complicații ale tractului urinar. Hipertrofia este un exemplu de astfel de complicație și poate conduce la formarea diverticulilor. Hidronefroza (cresterea presiunii urinei în rinichi) este un alt exemplu care este cauzat de presiunea exercitata asupra rinichilor, ce poate duce în cele din urma la insuficienta renala și chiar la nevoia de dializa.

Fumezi – Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, fumatul este dăunător pentru absolut toate organele din corp, inclusiv pentru rinichi. Mai multe studii au arătat că există o strânsă legătură între fumat și bolile de rinichi.

Citește și:

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă like paginii noastre de Facebook  și abonează-te la newsetter (în sidebar, pe partea stângă) și o să găsești mai multe informații, despre serviciile și noutățile Centrului nostru .

rinichii
rinichii

Related Posts

1 thought on “Obiceiuri proaste care îți distrug rinichii

  1. Pingback: Pietre la rinichi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: