Remedii pentru durerea de picioare

Remedii pentru durerea de picioare

Remedii la îndemâna oricui împotriva durerilor de picioare – călcâie, genunchi sau șold

Remedii pentru durerea de picioare: Durerea de călcâie apare de regulă ca un efect secundar al fascitei plantare. Este o afecţiune ce provoacă durere ascuţită în călcâi sau la baza piciorului, în timp ce staţi sau mergeţi.

Această afecţiune apare atunci când există o iritaţie dureroasă a fascitei plantare şi pornește de la călcâie la degetele de la picioare.

Acesta este motivul principal al durerilor de picioare. Durerea se resimte cel mai mult când individul cu fascită plantară face primii paşi dimineaţa şi scade pe parcursul zilei.

Durerea de picioare a devenit o problemă comună. Unele dureri de picioare pot fi incomode şi enervante, în timp ce durere severă poate afecta mobilitatea. Alte simptome pot include slăbiciune, amorţeală sau o senzaţie de furnicături. Iată câteva remedii pentru durerea de picioare.

Durerile de picioare pot proveni din mai multe surse și sunt, adesea, un motiv de disconfort pentru orice persoană suferă de acestea. Tocmai de aceea, este important să fie identificată cauza durerii și să fie instituit tratamentul adecvat.

Tratamente la îndemâna oricui pentru durerile de picioare

● Într-un borcan de sticlă amestecați 50 ml Iod, o linguriță de sare de mare și o linguriță de miere. Puneți mixul pe o fașă de bumbac și apoi aplicați-o ca o compresă fixată pe picior cu celofan. Țineți-o în timpul nopții și dimineața pentru 15 minute. Rețeta va fi suficientă pentru aplicarea de 5 ori a tratamentului.

● Puneți o linguriță de miere pe o frunză de varză. Apoi aplicați frunza de varză ca o compresă pe picior și țineți-o peste noapte. De dimineață, vă spălați pe picioare cu apă caldă. Repetați procedura de 3 ori.

● Există o formulă ce s-a dovedit a fi foarte utilă în procesul de vindecare. Aveţi nevoie de 4 tablete de Analgin şi 4 tablete de Aspirină pisate, combinate cu 100 ml Iod. Lăsaţi-l la macerat pentru 24h şi abia după aceea îl puteţi folosi. Acesta combinat cu remediul de la primul punct vor accelera produsul.

● Există un mod simplu de a elimina durerea. Apăsaţi piciorul pe podea de câteva ori. Aceasta ajută la schimbarea fluxului de sânge şi de calciu al metabolismului picioarelor.

● Atât durerea, cât şi fascita plantară, pot fi eliminate cu împachetări cu folie de aluminiu. De asemenea, ar trebui să puneţi un ciorap de bumbac peste folie. Pentru eficacitate, acest remediu va trebui utilizat timp de aproximativ 1-1,5 luni.

● Pentru a trata piciorul afectat, folosiți frunze proaspete de pătlagină. Folosiți-le până se usucă și apoi înlocuiți-le cu unele proaspete. Repetați pentru 4 zile la rând și durerea va dispărea.

● Alt leac pentru această problemă este morcovul. Tăiaţi bucăţi de morcov şi puneţi-le pe un celofan. Fixaţi compresa cu un bandaj pe picior şi lăsaţi-l peste noapte. Spălaţi-vă picioarele de dimineaţă. Dacă simţiţi o uşoară senzaţie de înţepătură, nu vă faceţi griji, înseamnă că remediul funcţionează. Durerea va dispărea cu mai multe comprese ca aceasta.

● Mai puteţi folosi şi sare pentru vindecare. Puneţi sare într-un săculeţ de bumbac şi încălziţi-l la cuptor. Folosiţi-l seara ca o compresă şi lasatiţl să se răcească pe picioare. Se repetă timp de 10 zile.

● Folosiţi o compresă cu cartofi atunci când durerea este insuportabilă. Se spală cartofii bine şi se pun felii în feşe de bumbac. Folosiţi-l ca o compresă şi acoperiţi-l cu celofan, pentru ca lichidul de la cartofi să nu se scurgă. Încercaţi să schimbaţi compresele cât mai des. Repetați această metodă pentru 7-8 zile.

● De asemenea, de mare ajutor poate fi o ridiche neagră. Puneţi nişte felii de ridiche neagră într-un ciorap şi piciorul în interiorul şosetei. Lăsa-ţi-l pe timpul nopţii. Spălaţi-vă picioarele cu apă caldă de dimineaţă. Face-ţi acest lucru timp de 3 nopţi la rând şi veţi observa o diferenţă.

       Remedii pentru durerea de picioare – Masează zona afectată!

● Masajul este o metodă terapeutică eficientă nu doar în procesul de recuperare, ci chiar în reducerea senzației dureroase. Este important de reținut faptul că, pentru a obține efectul terapeutic maxim, masajul trebuie recomandat de către medicul curant care cunoaște patologia pacientului și aproximează efectul benefic pe care ar putea să îl aibă masajul în cazul respectiv.

Masajul promovează recuperarea mai rapidă a muşchilor care cauzează durerile de picioare. Într-un studiu publicat în 2012 în revista „Science translationala Medicina”,cercetătorii au ajuns la concluzia că 10 minute de masaj pe zi atenuează semnificativ inflamarea. În plus,masajul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Masează cu venin de viperă și propolis verde brazilian sau Turmeric forte gel pe zona afectată și bucură-te de rezultatele unguentelor BIO!

● În concluzie, deși fiecare afecțiune a membrelor inferioare care se asociază cu o simptomatologie  dureroasă poate fi tratată diferit, în sprijinul opțiunilor terapeutice clasice pot fi folosite remediile ajutătoare. În acest fel, efortul de ameliorare a durerilor de picioare este optimizat și calitatea vieții pacienților poate fi restabilită.

Citește și:

Tehnici speciale de masaj și beneficii pentru organism

* Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Remedii pentru durerea de picioare
Remedii pentru durerea de picioare

Related Posts

1 thought on “Remedii pentru durerea de picioare

Lasă un răspuns