Remedii naturiste pentru imunitate

Remedii naturiste

Remediile pe bază de plante reprezintă o alternativă naturală la medicamentele obişnuite, iar copiii răcesc de aproximativ 6-8 ori pe an.

Remedii naturisteremediile pot fi folosite atât pentru prevenirea anumitor boli, cât şi pentru tratarea lor. Răceala și gripa sunt infecții virale ale tractului respirator superior extrem de frecvente în rândul oamenilor de toate vârstele.

Produsele naturiste sunt printre cele mai folosite metode de tratament alternativ şi complementar, în cazul copiilor și adulților. Mai jos regăsești câteva dintre cele mai utile remedii naturiste care ameliorează simptomele de gripă și răceală și fortifică sistemul imunitar.

Iată care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru tratarea celor mai frecvente afecţiuni

Gripă

Ghimbirul este un remediu naturist cunoscut şi apreciat în combaterea gripei. Reduce febra şi durerea, fiind totodată un puternic antioxidant şi antiseptic. Ghimbirul previne şi tratează şi durerile de gât şi inflamaţiile membranei mucoase. Sunt indicate ceaiurile de ghimbir (1, 2 bucăţi de ghimbir proaspăt la 1-2 ceşti de apă clocotită) sau sucul de ghimbir natural 100%.

Remedii naturiste
Remedii naturiste

Citește și: Suc de ghimbir natural 100%

Câte o linguriţă de tinctură de propolis dimineaţa şi seara ajută la combaterea virusurilor. Extractul de soc şi echinaceea ajută la o vindecare mai rapidă.

Tuse

Pentru calmarea tusei este recomadat uleiul de eucalipt.  Pentru a linişti tusea masaţi uşor pieptul copilului şi apoi aplicaţi-i o compresă pe care aţi picurat puţin ulei de eucalipt.

Răceli

Ceaiul de ghimbir şi echinaceea sunt foarte eficiente pentru reducerea simptomelor răcelii. Datorită proprietăţilor sale decongestionante şi antitermice, uleiul de eucalipt este, de asemenea, recomandat în tratarea răcelilor. Puneţi câteva picături din acest ulei într-o batistă şi apoi puneţi copilul să inhaleze aroma din când în când.

O alternativă de tratament la îndemână vine de la natură. Un organism sănătos înseamnă un sistem imunitar puternic.

Atât pentru prevenirea, cât și pentru diminuarea simptomelor în cazul răcelii și gripei, recomandarea specialiștilor este: introducerea în alimentație a fructelor și legumelor bogate în vitamina C, dar și a suplimentelor care pot asigura necesarul de vitamina C, importantă pentru imunitate.

Remedii naturiste- Vitamina C
Remedii naturiste

Probleme cu somnul

Încercați o ceașcă de ceai de muşeţel dacă copilul dumneavoastră refuză să doarmă. Muşeţelul este des folosit pentru tulburările de somn, anxietate și tratarea insomniei. Ceaiul de tei este, de asemenea, o alegere bună pentru tratarea insomniei.

Ceaiul de mușețel
Remedii naturiste

Citește și: Ceaiul de mușețel

Cercetătorii au constatat că terapia prin masaj îmbunătățește calitatea somnului persoanelor care suferă de insomnie. De asemenea, reduce durerile, anxietatea și depresia. Discută întotdeauna cu specialistul înainte de a lua suplimente pentru reducerea stresului și a anxietății. Tratamente naturale precum Stress Expert sau Noni Tahiti dau rezultate excelente.

Infecţii la nivelul urechilor

Un bun remediu împotriva infecţiilor şi durerii de la nivelul urechilor este uleiul de Mullein.  Turnaţi-l în urechea celui mic, de câte ori este nevoie.

  Remedii naturiste: Să ne întărim rezistenţa organismului

Vitamina C e aliatul nostru. De data aceasta, aș recomanda vitamina C din ascorbat de calciu, măceș și acerola. Un gram pe zi poate nu doar să prevină boala, ci și să diminueze simptomele bolii. Ca să luăm din legume și fructe, ar trebui să mâncăm 3-4 kilograme pe zi.

Nu în ultimul rând, ameliorarea simptomelor gripei și răcelii este posibilă cu remediile disponibile pe site-ul binecuvantareaplantelor. O cură completă cu produsele naturale 100%, ajută la creșterea rezistenței organismului și tratarea virozelor de sezon încă de la primele simptome. ( foto-123rf )

 

Remedii naturiste
Remedii naturiste

 

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: