Cele mai bune alegeri alimentare

regimul alimentar sănătos

Am fost inspirat să scriu acest articol după ce am primit nenumărate întrebări despre regimul alimentar sănătos

Regimul alimentar sănătos: Alegerea unui stil alimentar sănătos te poate ajuta să previi multe afecțiuni, să-ți întărești sistemul imunitar, să te simți mai bine, să ai mai multă energie și îți poate aduce multe alte beneficii extraordinare, dar nu te transformă în super-erou.

Alege să îți întărești sistemul imunitar! Atunci când vine vorba de sănătate, alimentația și odihna sunt cele două constante pe care trebuie să le avem în vedere, și să nu uităm de exerciţiile fizice!

O alimentaţie sănătoasă şi mişcarea sunt aliaţii care te ajută să fii în formă. 

Regimul alimentar sănătos: Așadar, ce să mănânci ca să-ți întărești sistemul imunitar?

Conopida, varza și broccoli sunt legume care au un puternic efect de detoxifiere a ficatului. Prin aceasta, consumul lor ajută sistemul imunitar (permițându-i să-și canalizeze mai bine resursele către identificarea și neutralizarea virusurilor și bacteriilor).

Regimul alimentar sănătos

Ceapa – bogată în quercitină, antioxidant cu un important rol imunitar. Ceapa roșie conține quercitină, această moleculă naturală care poate nimici inamicul numărul 1 al lumii la această oră, coronavirusul. Quercitina face parte din clasa bioflavonoidelor (pigmenți din plante). Acestea sunt substanțe antioxidante care contribuie la reducerea radicalilor liberi de oxigen (specii cu efecte negative asupra membranelor celulare și a ADN-ului, putând provoca moartea celulară). Quercitina acționează la nivel celular, interferând cu procesele de transformare a celulelor sănătoase în celule canceroase, maligne, prin „înghețarea” rapidă a replicării celulelor canceroase. Acest lucru oprește creșterea tumorii și duce la moartea celulelor canceroase.

Ceapa roșie

Măceșele – bogate în vitamina C, este recomandat a fi consumate crude. Sparge boabele de la măceșe, toarnă apă fierbinte peste ele și lasă-le la infuzat.

Măceșele

Mierea – un aliment extraordinar pentru prevenirea și tratarea imflamațiilor. De asemenea, mierea are proprietăți antioxidante și antifungice.

Mierea

Dovleacul – conține multă vitamina A care face parte din clubul select al „vitaminelor imunității”.

Dovleacul

Usturoiul – conține compuși sulfuroși care inhibă dezvoltarea bacteriilor.

Usturoiul

Iată ce trebuie să știți despre alimentația sănătoasă pe timpul pandemiei, bazându-vă pe alimente congelate, uscate sau la conservă.

În general, alimentele proaspete sunt, cea mai sănătoasă opțiune atunci când pregătim masa, dar în perioade delicate precum este cea pe care o traversăm acum din cauza pandemiei de coronavirus, mâncarea proaspătă nu ne este mereu la îndemână.
Să nu uităm că, făcând mişcare, vei avea un aliat bun pentru a reduce şi stresul. Antrenamentele fizice regulate pot reduce tensiunea arterială şi valoarea colesterolului şi îţi pot menţine metabolismul în funcţiune.

Practicarea sportului îți îmbunătățește starea fizică și mentală 

Dacă vrei să te simți plin de energie, totul se rezumă la acest lucru: fă sport! Studiile au arătat că exerciţiile fizice ameliorează dispoziţia, reduc stările de depresie, de anxietate şi stresul.

Să nu uităm că acestea sunt exact stările care au risc mare de a contribui la mâncatul compulsiv şi la mâncatul pe fond emoţional. Exercițiile fizice te ajută să te apropii corpul pe care ți-l dorești.

S-ar putea să-ți placă și…

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Dacă ți-a plăcut, împarte cu prietenii tăi 🙂 Foto  –  123 rf

 regimul alimentar sănătos
regimul alimentar sănătos

Related Posts

Lasă un răspuns