Pungile de sub ochi, cearcăne – cauze și remedii

Pungile de sub ochi, cearcăne

Foarte multe persoane au cearcăne sau pungi sub ochi, iar ele apar atât la femei, cât și la bărbați.

Pungile de sub ochi pot apărea datorită retenției de apă. Aceasta poate fi cauzată de excesul de sare din organism.

Partea proastă în apariția cearcănelor este că nu știi când apar și este groaznic când ne trezim iar în fața oglinzii apare o față obosită și încercănată exact atunci când avem cea mai mare nevoie să nu fie așa.

De multe ori însă, ne păcălim că este din cauza lipsei de odihnă și că o noapte liniștită ne va scăpa de ele. Adevărul este că nu se va întâmpla așa. Deși am fost obișnuiți să credem că cearcănele sunt cauzate de lipsa de odihnă, este relativ fals acest lucru. Sunt numeroși factori care duc la apariția lor. Uneori, apariția acestora trădează diverse afecțiuni și sensibilități ascunse.

cearcăne sau pungi sub ochi
cearcăne sau pungi sub ochi

De asemenea, intensitatea cearcănelor și culoarea acestora, poate scoate la iveală afecțiuni precum: culoarea albastră trădează o circulație deficitară a sângelui însoțită de probleme pulmonare sau cardiace, culoarea roșie trădează o vascularizare intensă iar culoarea cenușie poate trăda anemia.

Cum pot fi combătute aceste probleme ale cearcănelor, însă? O metodă naturistă ar putea fi folosirea mușețelului. După ce te-ai asigurat că nu ești alergică la această plantă o poți folosi cu ușurință pentru efectul ei antiiflamator.

Cum să îl folosești? Foarte simplu! Bagă două pliculeţe de ceai de muşeţel în apă fierbinte, apoi trece-le în apă rece. Scoate uşor apa din ele, apoi pune-le pe ochi. Ceaiul negru este de asemenea o metodă eficientă pentru cearcăne. Poți folosi mai multe pliculețe de ceai negru în același mod ca și mușețelul.

Menta este de asemenea o metodă bună datorită efectului său răcoritor. Ai nevoie de câteva frunze pe care le speli bine și le zdrobești.

apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi
apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi

După ce îți cureți bine pielea, aplici menta zdrobită în jurul ochilor și o lași să acționeze timp de 5-10 minute. Pe lângă senzația de prospețime pe care ți-o va oferi, vei vedea și rezultate în ceea ce privește dispariția cearcănelor.

Cearcănele și pungile de sub ochi – Cauze:

Se spune că lipsa odihnei este principalul factor care duce la apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi, medicii indică drept principală cauză ereditatea. Dacă părinții tăi le-au avut, șansele ca și tu să le dezvolți sunt foarte mari, indiferent de cât de bine te odihnești.

Și somnul insuficient este unul dintre responsabili pentru dezvoltarea lor, la fel și simpla trecere a anilor și îmbătrânirea pielii. Pielea din jurul ochilor se subțiază odată cu înaintarea în vârsta, iar vasele mici de sânge din jurul ochilor sunt mai vizibile.

Alte cauze ale apariției lor sunt alergiile, eczemele, expunerea prelungită la soare, răcelile și sinuzita, medicamentele vasodilatatoare, alimentația inadecvată, fumatul, stresul, deshidratarea, afecțiunile renale, hepatice sau endocrine, anemia sau avitaminoza.

Metoda medicală

Fondul de ten și anticearcănul nu fac decât să le ascundă, dar metoda cea mai sigură de a scăpa de ele este, în mod evident, apelarea la un specialist.

Medicul specialist te va ajuta, în primul rând, să identifici care este motivul dezvoltării lor – poate fi vorba despre o afecțiune ascunsă. După consultație, îți va prezenta un tratament personalizat, așa încât să se potrivească perfect organismului tău.

Pungile de sub ochi, cearcăne
Pungile de sub ochi, cearcăne

Remedii naturiste și trucuri rapide

  • Pungile de sub ochi pot fi estompate cu ajutorul feliilor de cartofi. Lasă-le să acționeze timp de cel puțin 15 minute pe zona afectată și aplică-le în fiecare seară.
  • Compresele cu suc proaspăt de castravete sau aplicarea unor felii de castravete reci de cel puțin trei ori pe săptămână poate fi de ajutor.
  • Uleiul de migdale aplicat pe pielea din jurul ochilor este și el de ajutor. Pune în aplicare această metodă în fiecare seară timp de cel puțin trei săptămâni.
  • Compresele reci cu infuzie de albăstrele aplicate seară de seară sunt și ele de mare ajutor. Poți să îmbibi dischete demachiante cu această infuzie și să le aplici pe pleoape sau să folosești direct pliculețele de ceai răcite.
  • Masarea zonelor din jurul ochilor cu câteva picături de vitamina E, în fiecare seară, înainte de culcare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact.

Tu ai cearcăne sau pungi sub ochi? Cum le tratezi de obicei?

Related Posts

Lasă un răspuns